Sandre Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Jeżeli wędkarz przyjeżdża i weźmie sandaczyka to no problem. Samica składa 200 000 sztuk ikry niechby 0.5% przeżyło to jest 1000 sandaczy. Warunki do tarla są... Może nie tskie jak na Turawce bo i woda inna ale są. Problem jest jak wędkarz przyjedzie i weźmie sobie 7sandaczykow... bo brały, bo jak ja nie wezmę to inny weźmie. Problemem jest też jak ten jegomość przyjedzie 3x w tygodniu i tak przez cały sezon, a niestety takich wierszokletow spotykamy. Straż działa? Czorsztyn to wizytówka tego okręgu jak chodzi o przychody z pozwoleń... A ja od 2012 roku (myślę że z 300wyjazdow) miałem dwie kontrole z czego jedna tyczyla się spaliny. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Sandre 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 W ostatni poniedziałek byłem pierwszy raz na Czorsztynie i zaliczyłem kontrolę. Kolega, który jeździ trochę częściej mówił mi o regularnych kontrolach. Nie wiem jak to w końcu jest z tymi kontrolami, ale ja byłem zaskoczony na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jeżeli wędkarz przyjeżdża i weźmie sandaczyka to no problem. Samica składa 200 000 sztuk ikry niechby 0.5% przeżyło to jest 1000 sandaczy. Warunki do tarla są... Może nie tskie jak na Turawce bo i woda inna ale są. Problem jest jak wędkarz przyjedzie i weźmie sobie 7sandaczykow... bo brały, bo jak ja nie wezmę to inny weźmie. Problemem jest też jak ten jegomość przyjedzie 3x w tygodniu i tak przez cały sezon, a niestety takich wierszokletow spotykamy. Straż działa? Czorsztyn to wizytówka tego okręgu jak chodzi o przychody z pozwoleń... A ja od 2012 roku (myślę że z 300wyjazdow) miałem dwie kontrole z czego jedna tyczyla się spaliny. Pewnie kwestia szczęścia albo pecha. W zeszłym roku byłem na Czorcie z 10 razy i 2 kontrole(obie w nocy). W tym roku pewnie 20 wypadów i jedna i również w nocy ale nawet nie sprawdzali karty tylko podpłynęli, poświecili latrakami, zobaczyli że spininguję i popłynęli dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 ...również w nocy ale nawet nie sprawdzali karty tylko podpłynęli, poświecili latrakami, zobaczyli że spininguję i popłynęli dalej. Czyli kontroli nie było w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Fakt wody do kontroli to mają. Ale jesli sami siebie nie będziemy pilnować to sandacz sam sie skończy. A nawet jak złapią komplet to i tak laduje w samochodzie i dalej na wodę a łowisko jest piękne dla samych widoków warto pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Stary przyjeżdżasz nad wodę po tygodniu zap...dolu wyczilowac się wyluzowac połowic sobie i mam się przepychac z kimś dzwonić czekać denerwowac. Płacę określoną składkę i chce w spokoju odpocząć, a kontrolować maja odpowiednie służby. Dopóki nie bedzie trzepania bakist i samochodów nie będzie eldorado rybiego i tyle. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Stary przyjeżdżasz nad wodę po tygodniu zap...dolu wyczilowac się wyluzowac połowic sobie i mam się przepychac z kimś dzwonić czekać denerwowac. Płacę określoną składkę i chce w spokoju odpocząć, a kontrolować maja odpowiednie służby. Dopóki nie bedzie trzepania bakist i samochodów nie będzie eldorado rybiego i tyle.Rybne eldorado za 300zł rocznie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Mam na myśli pilnować tzn przeszczegac regulaminu .a nie pilnować innych . Jesli każdy z nas Bedzie fer to i ryba bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgadzam się. Mówią że nawet uczciwi wędkarze biorący po komplecie czyli generalnie miesiarze spowodowało by wyrybienie czorta. Na dzień dzisiejszy nadal mówią że to jeden z fajniejszych sandaczowo zbiorników. A pomyślcie teraz ze przed sezonem danego roku do czorta wypuszczają nagle wszystkie sklusowane sandacze z zeszłego... Nadlimity niewymiarki zywcowki przekroczone limity dobowe miesięczne roczne... Wyobrażacie sobie ile by to było sandacza? Moim zdaniem kilka ton 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgadzam się. Mówią że nawet uczciwi wędkarze biorący po komplecie czyli generalnie miesiarze spowodowało by wyrybienie czorta. Na dzień dzisiejszy nadal mówią że to jeden z fajniejszych sandaczowo zbiorników. A pomyślcie teraz ze przed sezonem danego roku do czorta wypuszczają nagle wszystkie sklusowane sandacze z zeszłego... Nadlimity niewymiarki zywcowki przekroczone limity dobowe miesięczne roczne... Wyobrażacie sobie ile by to było sandacza? Moim zdaniem kilka tontak można mówić o każdym zbiorniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Nie o każdym.. Mówimy o zbiorniku w którym nie ma rybaków. Częste i skuteczne kontrolę sprawiły by że ten kilka ton ryb byłoby wiecej. Zanim zrobimy nakaz zakaz widełki takie widełki śmakie trzeba wiedzieć czy to ktoś będzie egzekwowal. W całej Polsce piszą podbiesmy górny wymiar zróbmy to zróbmy tamto, ale to tak jakbym zrobił ograniczenie do 40km pod szkołą ale kierowcy wiedza ze szansa spotkania z miskami jest taka jak na zimę stulecia ???? kto ma trochę oleju w głowie sam siebie będzie pilnował, ale internet to jedno a realia nad wodą to drugie. Dany wędkarz może zabrać 30 sandaczy w roku x 10000 wędkarzy mamy 300 000 wyjechanych ryb.. 300 samic to wyzeruje a w czorcie jest ich znacznie wiecej. Limity roczne są ale kto to egzekwuje? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 I doszedłem do wniosku po tym co przeczytałem że dobrze iż sprzedaję łódkę. Życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Aż taki wpływ ma na Ciebie to forum? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk77 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 WitamJestem totalnym amatorem (łowię od 2 lat i sporadycznie) wędkarstwa ale co mnie zastanawia PZW Nowy Sącz ( łowiłem w tym roku w Czorsztynie oraz w Rożnowie -kupowałem dniówki, ryb żadnych nie zabierałem z łowiska kontroli brak ) nie publikuje gdzie i kiedy są zarybienia . Brak jakichkolwiek danych na stronie PZW ile i jakich ryb wpuszczono a ile zabrali wędkarze ( jakie byłe z opłat wpływ ) Takie proste dane w sumie a o ile rozjaśniły by wielu osobą i rozwiały wszelkie wątpliwości . Oba jezioro są piękne i samo przebywanie nad nim jest super!!! A swoją drogą części wędkarzy nie musiałaby zabierać wszystkiego co uda się przechytrzyć !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 To ja chyba przyciągam strażników jak magnesKontroli w tym roku miałem kilkanaście i w każdy weekend straż widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwaks Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 WitamJestem totalnym amatorem (łowię od 2 lat i sporadycznie) wędkarstwa ale co mnie zastanawia PZW Nowy Sącz ( łowiłem w tym roku w Czorsztynie oraz w Rożnowie -kupowałem dniówki, ryb żadnych nie zabierałem z łowiska kontroli brak ) nie publikuje gdzie i kiedy są zarybienia . Brak jakichkolwiek danych na stronie PZW ile i jakich ryb wpuszczono a ile zabrali wędkarze ( jakie byłe z opłat wpływ ) Takie proste dane w sumie a o ile rozjaśniły by wielu osobą i rozwiały wszelkie wątpliwości . Oba jezioro są piękne i samo przebywanie nad nim jest super!!! A swoją drogą części wędkarzy nie musiałaby zabierać wszystkiego co uda się przechytrzyć !!!Widzisz. Jakby wszystko było publikowane to by dopiero była uczta nad tymi zbiornikami. Na końcu roku zawsze puszczają informację roczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk77 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Widzisz. Jakby wszystko było publikowane to by dopiero była uczta nad tymi zbiornikami. Na końcu roku zawsze puszczają informację roczna.Nie wiem czy źle szukam ale niestety nie znalazłem zestawienia za rok 2018 z PZW Nowy Sacz są z innych okręgów choć tez zestawienia powny być kompletne a nie tylko ile ryb wpuszczono ( ile osób opłaciło karty ile osób wykupiło dniówki ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 8. W zbiorniku Czorsztyńskim zabrania się:a) połowu w nocy w okresie od 01.01 do 30.04 i od 01.11. do 31.12; połowu w nocy ze środków pływających przez cały rok;c) połowu na żywą i martwą rybkę oraz ich części;d) używania zanęt o łącznej wadze powyżej 2 kg dziennie; e) połowu metodą spinningową od 01.01 do 30.04;f) w okresie 01.01 - 15.06: połowu sandacza i połowu ryb ze środków pływających;g) w okresie 16.06 - 30.06 zabierania sandacza (obowiązuje zasada Złów i Wypuść).Wzór zezwolenia na 2020r. I górny wymiar sandacza 75cm w okręgu NS. Idzie ku lepszemu[emoji106] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Jeśli podpunkt g to nie jest tylko marzenie i faktycznie znalazł/znajdzie się w zezwoleniu na rok 2020, to jest nadzieja dla tego zbiornika.Na początku sezonu sandaczowego na Czorsztynie jest rzeź sandaczy, prawie każdy pływa z siatką w wodzie, a później jest marudzenie, że ryby brak.Można by jeszcze podnieść wymiar do 60cm i limit 1 sztuki na tydzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Zobaczymy jaka będzie wtedy frekwencja w czerwcu [emoji16]wzór_zezwolenia_na_stronę_2020.pdf Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Jest nadzieja (wprawdzie nikła), że będzie luźniej nad wodą.Byłoby wspaniale gdyby Policja zechciała też trochę popracować w tym terminie i była widoczna na wodzie.Straż Rybacka ma niestety wtedy wolne, bądź "są gdzie indziej w terenie - przecież się nie rozdwoją" ...Ale nie ma co marudzić, jest nadzieja, że idzie ku lepszemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Wędkarze z okręgu Katowice zazdroszczą wędkarzom z okręgu Nowy Sącz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 brawo Nowy Sącz - martwi mnie że przynajmniej 3 lata za póżno ale dobre i to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Super wiadomość panowie[emoji2]Jeszcze podnieść wymiar do 60cm i 1szt. dziennie i byłby ratunek dla Czorsztyna. Wymiar 50cm to jest śmiech na sali, nawet Kraków ma 60cm [emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) A jak zapisy dotyczące Rożnowa ? Bardzo bym się cieszył gdyby były podobne .... Edytowane 1 Grudnia 2019 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi