Piotr O. Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 A jak zapisy dotyczące Rożnowa ? Bardzo bym się cieszył gdyby były podobne ....Rożnow bez zmian. Dalej dziadki będą mówić że pięknie sandacz bierze w maju na tarliskach[emoji3525] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Rożnow bez zmian. Dalej dziadki będą mówić że pięknie sandacz bierze w maju na tarliskach[emoji3525] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaNo nie pocieszyłeś znowu trupki będą się dzień i noc moczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Panowie był ktoś ostatnimi dniami na Czorsztynie? Temperatura spadła znacząco, a mam ustawiony wyjazd na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zabierz czapkę i rekawiceW nocy temp -10 a dzień ok -4Na weekend ma trochę popuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ma ktoś info czy da się już łowić bezpiecznie z lodu na czorcie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Witam pod koniec lipca wybieram się do miejscowości Frydman na tydzień. Interesuje mnie łowienie sportowe drapieżników na spinning z brzegu. Czy da się połowić z brzegu w tej miejscowości ewentualnie jakie miejsca były by dostępne? Czy nad zalewem mogę wykupić pozwolenie, bo wiem że tydzień z brzegu to 170zł,dopłata za łódkę 15zł za dzień. Biorę również tę opcję pod uwagę, oprócz bazy CZORT, gdzie i za ile mógłbym wypożyczyć łódkę?Czekam na info i pozdrawiam ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Z brzegu masz teraz idealny dostęp do wody, ścieżka rowerowa do około jeziora . Łódka to baza Czort i chyba jaszcze pod Hubą . Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Tak dla oka [emoji6] EditWrzucę potem, bo coś tapatalk się buntujeWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Maja 2020 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Takie o świcie...Choć muszę przyznać, że ciężko wędkarzowi spędzać urlop nad wodą bez wędek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Takie o świcie...Choć muszę przyznać, że ciężko wędkarzowi spędzać urlop nad wodą bez wędek No normalnie gehenna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 No normalnie gehenna Żebyś wiedział, że jak zaprawiony w boju kwarantannowym mieszczuch się wybierze nawet w tak nieduże góry jak Pieniny z rowerami to może to być gehenna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ma ktoś jakieś informacje jak wygląda stan wody i przystań w cichej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Aktualny stan wody w Czorsztynie możesz sprawdzić np.tutaj : https://niedzica.webcamera.pl/ Obecnie jezioro pełne. A powie ktoś dlaczego nr telefonu z aktualną rzędną wody w jez. Czorsztyńskim tj. 18-261-01-35 aktualnie nie odpowiada ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Ww. nr telefonu z aktualną rzędną zwierciadła w jez. Czorsztyńskim już działa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 I jak wypadło otwarcie sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Jedni polowili lepiej inni gorzej, ogólnie dobrze, dużo krótkich ale miarusy też były. Najbardziej na plus to ,że nie wolno brać sandacza więc łodzi było mało, wiadomo dlaczego....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Załamanie pogody nie ułatwiło rozpoczęcia sezonu - u mnie bardzo słaby początek.Łódek/pontonów z 50% mniej niż w poprzednim sezonie, ryby były ale oceniłbym wyniki na mizerne.Jedyny za to duży plus - nie wolno zabierać sandaczy z wody, szkoda tylko, że przez tak krótki okres.Fajnie by było zrobić zbiornik No Kill dla drapieżników na cały sezon. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z189 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Jedyny za to duży plus - nie wolno zabierać sandaczy z wody, szkoda tylko, że przez tak krótki okres. To znaczy na jaki okres jest no kill? To tak jednorazowo wprowadzili? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Do konca czerwca nie można zabierać sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Tak jak Kolega powyżej napisał, sandacze mają tylko 15 dni szansy na przeżycie czyli od rozpoczęcia sezonu (od 16 czerwca ) do końca czerwca , a później powszechna patelnia .Jak słyszę, że nie ma ryb, nie brały itd ... to mam przed oczami tych co tylko po rybkę przyjechali ... szkoda gadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Każdy ma prawo zabrać nie wiem w czym problem.... O kierowcach też Ci sie gadać nie chce co przekraczają np prędkość w tym zapewne i Ty? Każdy jakiś taki etyczny i prawy w tym co mu pasuje ) Edytowane 17 Czerwca 2020 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Nazwę rzeczy po imieniu "ten kto beretuje ryby a później płacze że nie ma ryb to zwykła parówa" 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Każdy ma prawo zabrać nie wiem w czym problem.... O kierowcach też Ci sie gadać nie chce co przekraczają np prędkość w tym zapewne i Ty? Każdy jakiś taki etyczny i prawy w tym co mu pasuje ) Oczywiście że "każdy" ma prawo zabrać ryby z wody zgodnie z regulaminem, tylko jak tacy "etyczni" wędkarze narzekają, że ryb nie ma to krew w żyłach się gotuje.To jest nasze hobby, pasja, dla niektórych sens życia. Jeśli Kolega lubi łowić ryby w basenie to gratuluję, ja wolałbym łowić w rybnych wodach nawet za cenę wypuszczania każdej złowionej rybki. Jeśli mnie stać na sprzęt, przynęty, paliwo .... to tym bardziej na kupno kilograma rybiego mięska. A ten któremu się nie przelewa (co rozumiem - ciężkie czasy) zazwyczaj nie ma kasy na łódkę/ponton, silnik, echo .... i łowi na gruncik/spławiczek białoryb którego jest do oporu, niech zabiera zgodnie z regulaminem, nie zaszkodzi łowisku. Gdyby to było forum motoryzacyjne odpowiedziałbym na drugie pytanie i pewnie byłbyś troszkę zdziwiony. Nie ma ludzi idealnych, ale ja przynajmniej staram się nie pustoszyć naszych wspólnych wód i zachęcam wszystkich do tego. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Hehehe dobre dobre, ty nie oceniaj smaku cukierka po wyglądzie papierka, kogo na co stać to byś się mocno zdziwił nie narzucaj też tego co i jak kto ma łowić i jakie ryby zabierać bo sam sobie zaprzeczasz Twojemu łowisku nie zaszkodzi ale łowisku białorybu tak i taka otóż to jest kwadratura koła:) Edytowane 17 Czerwca 2020 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdt Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Hej, wybieram sie z brzegu na jeden dzien w ten weekend na zalew, poleci ktos jakies ciekawe miejsca z brzgu w okolicy Czorsztyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi