Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam pod koniec lipca wybieram się do miejscowości Frydman na tydzień. Interesuje mnie łowienie sportowe drapieżników na spinning z brzegu. Czy da się połowić z brzegu w tej miejscowości ewentualnie jakie miejsca były by dostępne? Czy nad zalewem mogę wykupić pozwolenie, bo wiem że tydzień z brzegu to 170zł,dopłata za łódkę 15zł za dzień. Biorę również tę opcję pod uwagę, oprócz bazy CZORT, gdzie i za ile mógłbym wypożyczyć łódkę?Czekam na info i pozdrawiam ????????

• 2 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...

Załamanie pogody nie ułatwiło rozpoczęcia sezonu - u mnie bardzo słaby początek.

Łódek/pontonów z 50% mniej niż w poprzednim sezonie, ryby były ale oceniłbym wyniki na mizerne.

Jedyny za to duży plus - nie wolno zabierać sandaczy z wody, szkoda tylko, że przez tak krótki okres.

Fajnie by było zrobić zbiornik No Kill dla drapieżników na cały sezon.

• Like 6

Tak jak Kolega powyżej napisał, sandacze mają tylko 15 dni szansy na przeżycie czyli od rozpoczęcia sezonu (od 16 czerwca ) do końca czerwca , a później powszechna patelnia :angry:.

Jak słyszę, że nie ma ryb, nie brały itd ... to mam przed oczami tych co tylko po rybkę przyjechali ... szkoda gadać.

• Like 1

Każdy ma prawo zabrać nie wiem w czym problem.... O kierowcach też Ci sie gadać nie chce co przekraczają np prędkość w tym zapewne i Ty? :)

Każdy jakiś taki etyczny i prawy w tym co mu pasuje :)) :)

Oczywiście że "każdy" ma prawo zabrać ryby z wody zgodnie z regulaminem, tylko jak tacy "etyczni" wędkarze narzekają, że ryb nie ma to krew w żyłach się gotuje.

To jest nasze hobby, pasja, dla niektórych sens życia. Jeśli Kolega lubi łowić ryby w basenie to gratuluję, ja wolałbym łowić w rybnych wodach nawet za cenę wypuszczania każdej złowionej rybki. Jeśli mnie stać na sprzęt, przynęty, paliwo .... to tym bardziej na kupno kilograma rybiego mięska. A ten któremu się nie przelewa (co rozumiem - ciężkie czasy) zazwyczaj nie ma kasy na łódkę/ponton, silnik, echo .... i łowi na gruncik/spławiczek białoryb którego jest do oporu, niech zabiera zgodnie z regulaminem, nie zaszkodzi łowisku.

Gdyby to było forum motoryzacyjne odpowiedziałbym na drugie pytanie i pewnie byłbyś troszkę zdziwiony.

Nie ma ludzi idealnych, ale ja przynajmniej staram się nie pustoszyć naszych wspólnych wód i zachęcam wszystkich do tego.

• Like 16

Hehehe dobre dobre, ty nie oceniaj smaku cukierka po wyglądzie papierka, kogo na co stać to byś się mocno zdziwił:) nie narzucaj też tego co i jak kto ma łowić i jakie ryby zabierać bo sam sobie zaprzeczasz :)

Twojemu łowisku nie zaszkodzi ale łowisku białorybu tak i taka otóż to jest kwadratura koła:)

Edytowane przez womaly23