Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Hehehe dobre dobre, ty nie oceniaj smaku cukierka po wyglądzie papierka, kogo na co stać to byś się mocno zdziwił :) nie narzucaj też tego co i jak kto ma łowić i jakie ryby zabierać bo sam sobie zaprzeczasz :)

Twojemu łowisku nie zaszkodzi ale łowisku białorybu tak i taka otóż to jest kwadratura koła:)

Kolego czytaj ze zrozumieniem to co napisałem.

Nie ma sensu dalej wymieniać zdań, nie o tym jest ten wątek.

Dokładnie nie ma co się spierać można tylko wyliczyć ze ostatnimi Laty na samej cofce było koło 60 łódek po 2 wędkarzy i każdy zabiera komplet to można powiedzieć ze pierwszego dnia z łowiska znika 240 sandaczy . A w ciągu kilku pierwszych dni z łowiska mogło znikać nawet 1000 ryb .

Nie ma co fajnie ze zabronili zabierać na początku i choć z kolegami braliśmy dwa na kolacje podczas rozpoczęcia w zeszłych latach na kolacje obozowa to jestem jak najbardziej za wprowadzonym przepisem i mam nadzieje ze jakże niewielka zmiana w regulaminie w przyszłych latach da się odczuć .

I choć ja jakoś nie polowilem grubo w tym sezonie (jakaś klątwa ja tam nigdy grubo nie lowie ) to sezon przypomina te z przed 3 -4 lat rybka gryzła było jej sporo a w naszej ekipie kilku osób siadło sporo miarowych ryb w tym ryby w przedziale 60-65 zdarzały się wyjątkowo często . Był jeszcze przysłów grubego szczupaka na 82 taK ze sezon jak najbardziej na plus.

Miło było patrzeć jak rybka wraca do wody bo ile to się człowiek nawqrwial jak widział jak ludzie potrafili dawniej na rozpoczęciu okazowe ryby beretowac .

• Like 2

Witam czy w miejscowości Frydman znajdzie się miejsce żeby pospiningować z brzegu? Jeśli nie to jakie miejsca polecacie? Gdzie można wypożyczyć łódz, bo wiem że w bazie CZORT ale czy oprócz tej wypożyczalni jeszcze jakaś istnieje? ????Pozdrawiam

Właśnie z tym jest problem że takiego sprzętu nie posiadam, jak echosonda czy silnik.Pozostają tylko wiosełka ????Chyba że jest opcja wypożyczenia Łodzi z silnikiem, zawsze szybsze przemieszczanie????Będe we Frydmanie przez tydzień na wakacjach ale już powoli zbieram info.. ????Widziałem że jest tam wał przeciwpowodziowy i ścieżka dla rowerów jeśli chodzi o połów z brzegu. Myślę że gdzieś w pobliżu wcisnę się że spinem????

Słuchaj pożyczysz w cichej wodzie i na wiosenkach na miejscówki masz 300 metrów wystarczy ze pppatrYsz gdzie mniej więcej ustawiają się lodzie jeśli nie masz echa i silnika ale biero na płytkiej także luz z cichej wody piec minut na wiosłach , jeśli mogę zapytać gdzie brdziesz we frydmanie bo jeśli na polu namiotowym to Tadek tez może ci jakaś Łódź znajdzie

No kill do lipca jak najbardziej ok. Jeszcze widełki od 50 do 70cm i byłoby fajnie. Co z tego jak powtórzę po raz pierdylionowy... Nie ma kto tego egzekwowac. Dzień przed otwarciem policja psr z ladu psr z wody chgw co jeszcze drona i śmigłowca brakowalo. Nadszedł 16.06... Od 4 do 15 kiedy lowilem z kolegą ni żywej duszy. Mogłem zabrał 15szt czterdziestakow i pocałujta w d... Wojta. Można by od czasu do czasu podjechać na brzeg trzepnąć parę bakist żeby fama się rozniosla... A nie tylko jak na roznowie czatować na łatwe sianka bo ktoś śmiał odpalić 4takta. Notabene jeden z kolegów miał fantazje bo aluminiakiem z suzuka 50hp walil w te i we fte???? pełnym piecem... I ani slowa.

Powtórzę to co powtarzam tutaj od lat... K

kilku... Prawo prawem.. Ale bez egzekucji g... z tego bedzie. Czort to specyficzna woda... głęboka... Nie ma takiego tarła jak na Turawie.

No kill do lipca jak najbardziej ok. Jeszcze widełki od 50 do 70cm i byłoby fajnie.

Tutaj nie trzeba nic zmieniać bo jest 50-75. Zgodzę się z tobą, trzeba zacząć egzekwować to co jest a będzie znacznie lepiej. O wyścigach na spalinie na czorcie nawet nie wspomnę

Byłem w bazie czort.eu i uważam, że ceny są adekwatne do jakości usług. Aluminiowe łodzie z silnikami, domki wiadomo używane, ale nie czuć stęchlizną jak to zwykle bywa. Po prostu nowoczesne podejście, nie idą na ilość tylko na jakość.

Edytowane przez kefaspirit

Jestem po prostu ciekaw ile ..... sam już zadzwonię.

Dla mnie wyprawa na "Czort" to wyjazd przed 2:00 w nocy, wodowanie ok 4:30, wędkowanie do oporu i powrót.

Dysponuje pontonem na przyczepce (muszę po zestaw podjechać 15-20 minut od domu, przypiąć do haka i jazda), niby szybko się wodujemy ale .... Jazda z dozwoloną prędkością dla tego zestawu z Krk mnie męczy. Dodatkowo pogoda płata figle i czasem lepiej byłoby podjechać na lajta, wziąć zarezerwowaną łódkę, zamontować echo i jazda, bez zbędnego suszenia, zabezpieczania itd.

Wygoda kosztuje :)

Ewolucja z Ja 90kg wagi i wynajmowanie łodzi na miejscu -> Ja 105kg i pompowanie ręczne pontonu za każdym razem wożonego wewnątrz Kombi -> Ja ok 110 kg i pompowanie pompka elektryczną pontonu -> Ja ok 120 kg i ponton na przyczepce .....

Aż strach pomyśleć jak kupię łódkę, albo o zgrozo działkę nad wodą :P

• Like 6

Dla mnie baza czort eu jest skonczona po tym jak przeczytalem ze nie akceptuja zwierzat zwlaszcza ze nawet w hotelach cztero lub pieciogwiazdkowych mozna przenocowac z pupilem a nie w jakichs biedackich domkach holenderskich .

Mozna przyjechac z pupilem ale maja calkowity zakaz wstepu dodomkow nie wiem kto to wymyslal ale mysle ze powinien ze dwie noce przenocowac przywiazany smycza do balustrady domku .

Ot tyle co mysle na temat czort eu.

• Like 1