Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

I jak ryle ze Śląska się zjechały na Czorsztyńskie wydobycie

Dzień dobry nie wszyscy ze Ślaska pracują na kopalni ale miło, że o nas pamiętasz i wyśmiewasz. Byłem w sobotę i niedzielę na rybach i muszę powiedzieć, że nie wszyscy miejscowi są tak negatywnie nastawieni jak kolega. Miałem przyjemność być kontrolowanym na wodze przez strażników i muszę powiedzieć, że pierwszy raz w życiu spotkałem się z tak wysoką kulturą osobistą kontrolujących. Kontrola na bardzo wysokim poziomie uprzejmości i szacunku dla przyjezdnych. Część strażników z Katowic powinna pojechać na szkolenie jak powinno się prowadzić kontrole.

• Like 2

Dzień dobry nie wszyscy ze Ślaska pracują na kopalni ale miło, że o nas pamiętasz i wyśmiewasz. Byłem w sobotę i niedzielę na rybach i muszę powiedzieć, że nie wszyscy miejscowi są tak negatywnie nastawieni jak kolega. Miałem przyjemność być kontrolowanym na wodze przez strażników i muszę powiedzieć, że pierwszy raz w życiu spotkałem się z tak wysoką kulturą osobistą kontrolujących. Kontrola na bardzo wysokim poziomie uprzejmości i szacunku dla przyjezdnych. Część strażników z Katowic powinna pojechać na szkolenie jak powinno się prowadzić kontrole.

Dzień dobry kolego, jak przystało na cormorana to ile ryb zabrałeś ze sobą ?  :D

• Like 2

Większość brzegu we Frydmanie to betonowy mór oporowy o dużym spadku, oraz łagodny brzeg w ok. Przystani wodnej. Moim zdaniem ciekawiej z brzegu jest po drugiej stronie w miejscowości Maniowy, wzdłuż drogi rowerowej strony brzeg usypany kamieniami. Są głębsze i płytsze miejsca. Powodzenia.

Według mnie bardzo ciekawe miejsca do obławiania z brzegu są na prawej części zbiornika od Frydmana w stronę zapory - jest tam teraz zrobiona ścieżka rowerowa i można jej poboczem dojść w wiele fajnych (głębokich od samego brzegu) miejsc. Nie trzeba wcale daleko iść, już za samym polem "przyczep cygańskich" zaczyna się głębia/łowisko brzegowe.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dwa dni temu byłem na czorcie i spotkała mnie miła niespodzianka - jak już się zwijałem podjechała cywilna Dacia Duster i wysiadło trzech Policjantów.

Panowie kontrolowali łowiących - no doprawdy szok - może idzie lepsze i zaczną dbać o wodę (znaczy się wyłapywać kłusoli).

Panowie szacunek i oby częściej :-)

• Like 2

Dwa dni temu byłem na czorcie i spotkała mnie miła niespodzianka - jak już się zwijałem podjechała cywilna Dacia Duster i wysiadło trzech Policjantów.

Panowie kontrolowali łowiących - no doprawdy szok - może idzie lepsze i zaczną dbać o wodę (znaczy się wyłapywać kłusoli).

Panowie szacunek i oby częściej :-)

Przesadny optymizm  :D

• 3 tygodnie później...