sneyks123 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Siemanko Pytanie mam do pływających po Czorcie, spotkaliście się na tym zbiorniku z zjawiskiem termo- i oksykliny? Wydaje mi się to niezbyt możliwe, ze względu na stały przepływ z dwóch górskich rzek, pływałem wielokrotnie i nigdy nie widziałem jakiejś wyraźnej linii na echu ( choć echo mam dosyć prymitywne) ale może macie na ten temat własne przemyślenia i obserwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Siemanko Pytanie mam do pływających po Czorcie, spotkaliście się na tym zbiorniku z zjawiskiem termo- i oksykliny? Wydaje mi się to niezbyt możliwe, ze względu na stały przepływ z dwóch górskich rzek, pływałem wielokrotnie i nigdy nie widziałem jakiejś wyraźnej linii na echu ( choć echo mam dosyć prymitywne) ale może macie na ten temat własne przemyślenia i obserwacje?Jestem bywalcem i nigdy nie widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Siemanko Pytanie mam do pływających po Czorcie, spotkaliście się na tym zbiorniku z zjawiskiem termo- i oksykliny? Wydaje mi się to niezbyt możliwe, ze względu na stały przepływ z dwóch górskich rzek, pływałem wielokrotnie i nigdy nie widziałem jakiejś wyraźnej linii na echu ( choć echo mam dosyć prymitywne) ale może macie na ten temat własne przemyślenia i obserwacje?Sierpień 2020 (tlen):https://drive.google.com/file/d/1yP4I8rvL95mSD8uA8p0NLSkNu0bc_Pnr/view?usp=sharing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadagu Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Sierpień 2020 (tlen):https://drive.google.com/file/d/1yP4I8rvL95mSD8uA8p0NLSkNu0bc_Pnr/view?usp=sharingCzarodzieju złoty, dziękuję całym serduszkiem! Jeśli to nie tajemnica są gdzieś banki danych tego typu, czy pomiar własny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Koledzy jakie macie doświadczenia z płytką częścią zbiornika - cofka- po burzach i nagłym wzrostem wód w dopływach. Woda bardzo jest trącona? Jak to pływa na drapieżnika? Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Spigott Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Jest co szukać na Czorsztynie z lekkim spinnigem łowiąc z brzegu czy lepiej odpuścić temat? Poniżej lub powyżej zaporowki jest szansa na klenia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2024 Spinn z buta to pod zamkiem w Nidzicy. Klenie KLUCHY powyżej mostu na cofce, tam górska woda zamienia się w nizinną PS. kluchy nie do wydarcia .Ważny jest poziom wody, najlepiej jak jest podniesiony to i sandacze wpływają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2024 Koledzy jakie macie doświadczenia z płytką częścią zbiornika - cofka- po burzach i nagłym wzrostem wód w dopływach. Woda bardzo jest trącona? Jak to pływa na drapieżnika?Tak -woda jest w takim samym kolorze jak dopływy czyli kawa z mlekiem, po czym rozchodzi się na cały zbiornik a na końcu czyści. Ale to nie jest najgorsze -najgorsze jest łownie w dryfujących śmieciach oraz konarach i gałęziach . Zdecydowanie nie polecam pływania pontonem bo ryzyko przebicia zdecydowanie wzrasta , choc nie przeczę co roku zawsze kilku odważnych jest. Jak to wpływa na ryby ? No słabiej biorą -nie pamiętam kiedy w takich warunkach łowiłem to raz a dwa kiedy w nich cokolwiek złowiłem. Chyba jeszcze za czasów gdy ryby była tam masa i nie była skuta. W takiej sytuacji na zbiorniku jak już chce pływać to zwykle walę z trollingu na woblera z grzechotką. Kolor neutral ew. cos jaskrawego -wiesz co mam na myśli bo nie wiem czy określenia , które ciśnie się an usta można używać. Fajne są woblery lusterkowe /srebrne. Jest co szukać na Czorsztynie z lekkim spinnigem łowiąc z brzegu czy lepiej odpuścić temat?Poniżej lub powyżej zaporowki jest szansa na klenia ?Co to znaczy lekki spinning ? Bo dla mnie lekki spinning z brzegu na Czorsztynie jest idealny . Nie ma co przeginać z CW , proponuje świt i noc /wieczór. Jest fajnie. Powyżej jest masa klenia i można przejść aż od Knurowa na dół i jest go masa i jest naprawdę piękny. Ale najlepsze jest to ,ze na dole też jest piękny , ale moim zdaniem jest go mnie -ale nie liczyłem. Aczkolwiek jest go na tyle wystarczająco dużo na dole ,że jakbym miał bliżej poniżej zapory to nie płakałbym i nie jechałbym powyżej. W Czorsztynie jest tez masa klenia -chyba jest on największy -ale jak połowisz takie wielkie kluchy -to daj znać bo chętnie się dowiem jak to zrobiłeś Bo ja od 20 lat co najmniej próbuje się do nich dobrać i wcale nie są płochliwe, czasem nawet idą pięknie całym stadem za przynętą -ale nigdy nie wezmą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolpol123 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września witam Poleci ktoś jakieś miejscówki z brzegu ? będę mial kwaterę w Niedzicy Wysłane z mojego motorola edge 40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września No to w okolicy Zamku - bardzo dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Od statków w lewo aż do cypla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Tak jak piszą poprzednicy -tylko ja bym poszedł w prawo .Znajomy tam naprawdę mocno połowił po zmroku sandaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Tylko nie za daleko bo tam jest zakaz wędkowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 18 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września I dlatego połowił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 18 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września Aż sprawdziłem (bo ciągle cos dorzucają z zakazów) i nie ma ograniczeń w wędkowaniu w Nidzicy ( jest sporo dalej i wątpię by tam doszedł) , za to faktycznie od kilku lat jest zakaz po drugiej stronie w Czorsztynie .I tam fakt zaraz przy zamku jest zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi