Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Dla niektórych to do września :):) Niech się trochę porozbiegają zanderki , bo na kontrole i policje wodną nie ma co liczyć, może jak na obiad na cicha wode będą płynąć to kogoś skontrolują, ale marne szanse ... chyba że za spaline. Mnie przez dwa sezony kiedy to jeżdżę regularnie i dużo ani razu. 

Edytowane przez Sandre

NA terenie okregu prowadzony jest odstrzał:

Komunikat - odstrzał kormorana czarnego na terenie użytkowanych obwodów rybackich do dn. 15.03.2014 r.

Okręg PZW w Nowym Sączu otrzymał zgodę Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Krakowie na odstrzał kormorana czarnego na terenie użytkowanych obwodów rybackich do dn. 15.03.2014 r.
Chętnych myśliwych do pomocy przy odstrzale prosimy o kontakt z Biurem Okręgu tel. 18 441-42-40 w godz. 7,30 – 15,00. Wędkarzy, którzy zaobserwują stada kormoranów na naszych wodach prosimy o pilną informację do Biura Okręgu pod w/w numer telefonu lub mailem na adres biuro@pzwns.info.pl.

Edytowane przez Sandre

Z tym zakazem używania silników spalinowych to lekka przesada, może jak któregoś radnego czy osób przychylnych temu zakazowi, utopi się bliska osoba, bo elektryk pod wiatr i wysoką falę nie dał rady, pójdzie ktoś po rozum do głowy...

Bądźmy poważni przecież na Czorsztynie bez spaliny pływają chyba tylko ci wędkarze którzy jej nie posiadają  :), nie lubię takiego stanu rzeczy, przepis jest i albo powinien być respektowany, co więcej każdy powinien dołożyć cegiełkę do jego przestrzegania (analogiczna sytuacja z wymiarami i limitami złowionych ryb), albo powinno go nie być i wtedy każdy osoba wodująca swoją spaline zrobiłaby to z czystym sumieniem. 

Jest zakaz pływania na spalinie to pasuje go przestrzegac.

Wiem ze to ciezki zbiornik i w ciagu kilku minut moze sie rozpetac naprawde niezła haja ale zadnego wytłumaczenia nie ma wedkarz który z premedytacja pływa po zbiorniku mając podpieta TYLKO  spaline a lustereczko na wodzie az miło.

Znajomi maja elektryka i spaline w razie W odpalaja spaline i do brzegu < sa usprawiedliwieni nawet jak sprawa obije sie o Sąd >

Dla spaliniarzy 500 zł bez pieprzenia o hawajach pozdro :D

Zakaz .. jest nałożony pod naciskiem protestów mieszkańców terenów nad zalewem i nie chodzi tutaj o małe spalinki przy łódkach tylko sporty wodne i jednostki o dużych mocach, tyle że ciężko to rozdzielić, dziwne jest jednak to że nad samym Czorsztynem jest na razie mało domków, linia brzegowa jest w porównaniu do np. rożnowa wyludniona.

A.D Krakus ... A za brak gaśnicy koła ratunkowego i odbojników na łajbie  itp itd 1000zł ... pływasz zawsze ze wszystkim ??? Jeśli tak czapki z głów jeśli nie " zadnego wytłumaczenia nie ma wedkarz który z premedytacja pływa po zbiorniku" bez w/w wymaganych przepisami akcesoriów.

Jeśli ktoś ma 20 kucy na pewęży i płynie tym tak że chce mnie wywrócić potem fala ... oczywiście precz, ale jeśli ktos sobie pyrka po cichutku ... mnie to nie przeszkadza bo sam tak robie i 95% posiadajacych spalinki :):) :):) 

A na koniec ... na razie największe sputoszenie na zbiorniku robi władza na swoim supernowoczesnym ekologicznym i cichym mercurze 90kM :)

Bez osobistych uprzedzeń Krakus ;) pozdrawiam

Edytowane przez Sandre
  • Like 1

Ja tam pływam na elektryku i daję radę

NA terenie okregu prowadzony jest odstrzał:

Komunikat - odstrzał kormorana czarnego na terenie użytkowanych obwodów rybackich do dn. 15.03.2014 r.

Okręg PZW w Nowym Sączu otrzymał zgodę Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Krakowie na odstrzał kormorana czarnego na terenie użytkowanych obwodów rybackich do dn. 15.03.2014 r.
Chętnych myśliwych do pomocy przy odstrzale prosimy o kontakt z Biurem Okręgu tel. 18 441-42-40 w godz. 7,30 – 15,00. Wędkarzy, którzy zaobserwują stada kormoranów na naszych wodach prosimy o pilną informację do Biura Okręgu pod w/w numer telefonu lub mailem na adres biuro@pzwns.info.pl.

W zeszłym roku też było pozwolenie na odstrzał kilkudziesięciu kormoranów,raptem odstrzelono bodajże dwie sztuki

Pewnie ze mozna na elektryku, ale na 10 lodek 7 ma spalinki i czynnie z nich korzysta, wiadomo że jak masz do przeplyniecia 100 metrow szkoda nawet odpalac silnik, ale jak trzeba płynąć dalej ,spalinka daje komfort i oszczędność czasu. Jeżeli korzysta się z tego z głową nie mam nic przeciwko, a prawo ustanowione jest przez ludzi o których wiadomo jakie wędkarze mają zdanie. Kiedyś prawo zezwalalo na tępienie szczupakow bez limitu jak w tmobile.... Jedni pływają inni nie, to kwestia indywidualna, a jak ktoś przesadza zawsze można zadzwonić do na posterunek w Niedzicy, przyplyna i ukarza delikwenta.

Edytowane przez Sandre

Zakaz .. jest nałożony pod naciskiem protestów mieszkańców terenów nad zalewem i nie chodzi tutaj o małe spalinki przy łódkach tylko sporty wodne i jednostki o dużych mocach, tyle że ciężko to rozdzielić, dziwne jest jednak to że nad samym Czorsztynem jest na razie mało domków, linia brzegowa jest w porównaniu do np. rożnowa wyludniona.

A.D Krakus ... A za brak gaśnicy koła ratunkowego i odbojników na łajbie  itp itd 1000zł ... pływasz zawsze ze wszystkim ??? Jeśli tak czapki z głów jeśli nie " zadnego wytłumaczenia nie ma wedkarz który z premedytacja pływa po zbiorniku" bez w/w wymaganych przepisami akcesoriów.

Jeśli ktoś ma 20 kucy na pewęży i płynie tym tak że chce mnie wywrócić potem fala ... oczywiście precz, ale jeśli ktos sobie pyrka po cichutku ... mnie to nie przeszkadza bo sam tak robie i 95% posiadajacych spalinki :):) :):) 

A na koniec ... na razie największe sputoszenie na zbiorniku robi władza na swoim supernowoczesnym ekologicznym i cichym mercurze 90kM :)

Bez osobistych uprzedzeń Krakus ;) pozdrawiam

Krótko bo szkoda sie rozpisywac możesz czapke z głowy ściągnąć < full opcja + dodatki typu rzutka > a co do silników spalinowych juz sie wypowiedziałem zakaz to zakaz choc w tym kraju wszystko co zakazane jest jakby legalne ;)

Po za tym smiesznie jest jak sie patrzy na łajbe pod 150 kg plus 3 lub 4 rosłych gosci + bety tu elektryk niestety roboty nie zrobi chyba ze jest flauta dla tego czesto kupuja tanie 2 takty gdzie efekt jest taki ze nikogo nie widac a słychac :)

Co do niektórych 4 taktów z wieksza iloscią KM faktycznie kultura pracy

Pozdrawiam i myśle ze bedzie okazja spotkać sie osobiscie na wodzie w przyszłym sezonie :)

Edytowane przez krakus
  • Like 1

Pozdrawiam i myśle ze bedzie okazja spotkać sie osobiscie na wodzie w przyszłym sezonie :)

Pewnie tak, jeśli dożyję i finanse pozwolą to jak najbardziej :)

A za dodatki jeśli tylko będę w czapce zrobię specjalny ukłon w Twą stronę, bo mi choćbym chciał się nie zmieszczą ... a spalinka choć dwusuwowa yamaszka nie da Ci się we znaki :) nawet panom policjantom nie przeszkadza.

A tak w nawiasie to wątek zszedł na złe tory i nikomu nic nie dające dywagacje.

Panowie co tam na Czorcie słychać ?? Biere ryba :P:P ??? Bo ja zwinąłem swój majdan (ciut za wcześnie chyba)

Edytowane przez Sandre
  • Like 1

Hej

Jeśli chodzi o spalinę na tym zbiorniku to wszystko zależny od mundurowych i ich humorów.

Jednego dnia przymkną oko na mercurego 3,5 km a następnego dnia ten sam policjant  daje mi 100 zł pokuty

Wiec trzeba z rana ustalić którą nogą wstał i dopiero myśleć elektryk czy spalina.

A co by było śmiesznie to gdy jeden z Panów zajmował się pracą papierkowa to z drugim zamieniłem parę zdań i  za skarby nie mógł sobie przypomnieć ze dzień wcześniej mówił coś innego .Wręcz stwierdził ze nie widzieliśmy się.

No cóż albo on zjadł za dużo oscypków albo ja :D.Jego zdaniem Ja.

Edytowane przez kondzio 77