Pawel46 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ok, to juz wiem gdzie to jest, jeszcze sie tam nie wodowalem ale wiem juz ktora zatoka[emoji3] tam w pierwszej kolejnosci sprobujemy. Od srody lekka odwilż ma byc wiec powinno byc ok[emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wszystkie slipy kojarzę tylko tego w Mizernej nie. To jest ten w Yacht Klubie u Bosmana ? Jak dojechać do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 U bosmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam, łowil ktoś w weekend i może powiedziec jak wygladały warunki na jeziorze i slipach? Cos czuje ze z tym śniegiem to bedzie niezła jazda sie zwodowac bez 4x4... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Eeee tam nie przesadzajta, w Kluszkowcach czy frydmanie zwodujesz się nawet rowerem Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Mam nadzieje [emoji3] A tam w Kluszkowcach z tego co kojarze to poprostu droga wchodzi do jeziora, nie ma tam żadnego szlabanu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Szlaban jest nad slipem kontrolę sprawuje w tym roku P. Krzysiek - należy wyjeżdzać samochodami za szlaban by nie spotkała Cię niemiła niespodzianka jak jednego z naszych kolegów albo np. piszącego te słowa zwodujesz się nawet i maluchem byle tylko nie certolić się na slipie zbyt długo bo chętnych zazwyczaj jest więcej w weekend zazwyczaj jest kolejka i tyle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam, a mozecie podac jakies namiary na P. Krzysztofa zarządzajacego szlabanem? My planujemy zajechac nad Czorsztyn jutro w okolicach godziny 20 i zapewne szlaban bedzie wtedy zamkniety. Jutro sie chcemy zwodowac, żeby w piątek z samego rana być już na wodzie:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Był ktoś w ten weekend na Czorsztynie podobno dosyć gruby lód jest :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A to chyba ktos bajki opowiada[emoji4] bylem w ten weekend i lodu nawet sladu nie ma, chociaż pogoda nie rozpieszczala praktyczne caly czas bylo na minusie i plecionka dosc mocno marzła. Woda jeszcze miala okolo 3.5 stopnia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banziq Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 A to chyba ktos bajki opowiada[emoji4] bylem w ten weekend i lodu nawet sladu nie ma, chociaż pogoda nie rozpieszczala praktyczne caly czas bylo na minusie i plecionka dosc mocno marzła. Woda jeszcze miala okolo 3.5 stopnia. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA były jakieś kontakty z rybką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Powiem szczerze, że wyjazd się udał. Ryby brały co kilka godzin przez 15min. Jak sie wstrzelileś w dobrej miejscówce w czas żerowania to dało się połapać, choć pomino sporych przynęt ( około 15 cm) i tak połowa ryb była poniżej wymiaru - taki standard ostatnimi laty na Czorsztynie. Ale generalnie zakończenie sezonu udane:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Jakby nie patrzyć spora ilość małego sandacza dobrze rokuje na przyszłość - o ile wędkarze bedą znali umiar i odpowiednio traktowali zlowione podrostki to kiedyś wyrosną z nich piękne sandacze:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ja to widzę trochę inaczej , co roku jest masa sandacza <50cm a jakoś nie widać potem tych większych , po prostu co ma trochę ponad 50 od razu jest beretowane . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 No niestety ale to prawda, wiele razy widziałem jak zabierali ledwo wymiarowe sandacze, a presja na Czorsztyn jest coraz wieksza i niestety ale wiekszość jedzie tam żeby wrócić z pełnymi siatkami. Może jak pojadą pare razy i wrócą na zero to im troche apetyt spadnie[emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 W obecnej sytuacji jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby zmienienie regulaminu łowiska:1. Ograniczenie dozwolonej ilości zabieranych ryb drapieżnych ( szczupak + sandacz) do 1 szt. na dobę2. Podniesienie dolnego wymiaru ochronnego do 60 - 65cm Z doświadczenia wiem, że taka zmiana przyniosła by ogromne zmiany w populacji. Na pewnej wodzie klubowej wprowadziliśmy takie zmiany dla szczupaka i w przeciągu 2 lat zmiana w populacji jest ogromna. Przed jej wprowadzeniem przeciętnie łowiło sie ryby w granicach 50-55cm zdażały sie większe ale rzadko ( jak obecnie na Czorsztynie). Po wproadzeniu zmian średnia zwiększyła się do 70cm. Jest sporo ryb w granicach 80cm i dużo małego szczupaka, gdyż znacznie więcej narybku jest z wytarcia osobników o długości 70cm niz 55cm - tego nikomu nie trzeba tłumaczyć. Oczywiście w chwili wprowadzenia zmian większość narzekała że ryb im nie dajemy złowić, tylko opłaty za kartę pobieramy. Po dwóch latach nikt juz nie narzeka jak łowi ładne szczupaki:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Ale przecież jest chyba 8 na miesiąc to mniej niż 1 na dobę.To nic nie zmieni.Jak bierze ludzie ładują wszystko do wora.Gość z Frydmana powiedział mi kiedyś że przywożą czasem po 8-10 bo brały.Więc nic kolego to nie da, nic a nic.Szczególnie dotyczy to Panów z literką S.Moim zdaniem lepiej dać widełki 55-65cm.Dziękuję za uwagę.Wesołych Świąt.P.S. ja zabrałem w tym roku 1 rybkę z Czorta, słownie 1 na cały rok. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez szczupak1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 W tym kraju nic się na lepsze nie zmieni Zrobić całkowity zakaz zabierania drapieżników ze zbiornika, a nie jakiś udawanie zmian na lepsze.Jak drapieżniki rozplenią się jak płocie i leszcze to wtedy zrobić jakieś śmieszne widełki i ograniczenia !Tyle w temacie - nie kontynuujmy go dalej, bo się tylko człowiek wnerwia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Wchodzę w temat żeby zobaczyć jakieś fotki z ładnymi rybkami a tu ludzie piszą bzdury że aż przykro czytać.Jeden wyzywa wędkarzy z literką S od mięsiarzy .inny chce zwiększyć obowiązujący od dwóch lat limit czterokrotnie na zabierane ryby i w tedy będzie dobrze ,inny całkowicie zakazać zabierania drapieżników i też ma być dobrze.Pewnie jestem za głupi żeby zrozumieć co autorzy mieli na myśli.Wszyscy powinniśmy po prostu zachować zdrowy rozsądek jak bierzemy ryby ,przy dzisiejszej technologi i przynętach woda sama się nie obroni. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Januszu pewnie jak kazdy na tym forum szanuję twoje zdanie i jakby wszyscy umieli zachować zdrowy rozsądek to by nie było tematu. Niestety jak wszędzie także wsród wędkarzy trafiają się "czarne owce" które trzeba niestety ograniczać przepisami. Nie chodziło mi żeby 4 krotnie zwiększać limit dozwolonych do zabrania ryb tylko, żeby połączyć istniejący przepis 8 ryb na miesiąc dodatkowo z 1 sztuką na dobę. Jakby nie patrzyć 8 ryb w miesiącu uderza jedynie w mieszkających w okolicy wędkarzy mogących sobie pozwolić na częstę przebywanie na zbiorniku. Duża cześć jednak jest przyjezdnych łowiących powiedzmy dwa weekendy w miesiącu (właśnie dla nich ograniczenie limitu dziennego ma sens) . My tu tylko dyskutujemy dla dobra Czorsztyna[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Na pewno Paweł przepisami nie ograniczysz czarnych owiec, czytaj kłusoli.Nie wiem jak ty patrzysz że te 8 ryb na miesiąć ma uderzać jedynie w miejscowych wędkarzy a nie w przyjezdnych.Tego zupełnie nie rozumię.Każdy kto utłucze rybę ma ją wpisać w rejestr czy miejscowy czy przyjezdny.Przepis to przepis albo się do nich stosuję albo nie.Daj spokuj Paweł dla dobra Czorsztyna .Wszelkie dodatkowe ograniczenia to jedna wielka głupota.Jak nie ma strażników wpiepszających grube mandaty za łamanie już istniejących przepisów to z badziewiakami nie dojdziesz do ładu.Albo sami będziemy stosować się do przepisów albo będzie badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Brak strażników to żeczywiście jest widoczny. W zeszłym sezonie kontorlawali mnie dwa razy na jakies 10 wizyt na jeziorze. W tym roku nie widziałem ich ani razu. Nie rozumiem tylko dlaczego policja która pływa co chwilę w sezonie letnim po jeziorze nie kontroluje wędkarzy. Na Turawie policja jest obecna i bardzo często przeprowadzają kontrolę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 W tym roku byłem raz kontrolowany na Czorsztynie przez społeczną straż rybacką.W zeszłym dwa razy przez policje ,dwa lata temu praktycznie za każdy wyjazd przez straż rybacką ,zarówno społeczną jak i zawodową oraz policję.Nie wiem o co chodzi ale w tym roku zawodowej straży na Czorsztynie nie spotkałem.Na Rożnowie chłopaki działają i chwała im za to.Zarówno społeczna jak i zawodowa widoczna jest na wodzie.Na wiosnę nawet na brzegu byłem kontrolowany przez policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) .Wszelkie dodatkowe ograniczenia to jedna wielka głupota.Jak nie ma strażników wpiepszających grube mandaty za łamanie już istniejących przepisów to z badziewiakami nie dojdziesz do ładu.Albo sami będziemy stosować się do przepisów albo będzie badziewie Tu jest sedno. Przestać pieprzyć o zaostrzeniach przepisów skoro i tych co są przestrzega 30%-40% wedkarzy nie wiecej bo nie ma ludzi do egzekwowania. Powiedz miejscowemu ...wrrróć inaczej bez dyskryminacji i podziału ... powiedz takiemu co lubi rybki i łowi bardzo często, że ma limit 8szt na miesiąc :) Z zakazami jest ten problem że gdy wchodzi główny zakaz od 1.01 zaczyna sie sezon na kłusownictwo, kto kojarzy fakty ten wie co i jak. Kto ma ścigać kłusowników ja??? Podziwiam bohaterów zza komputra którzy piszą, czemu nie połamałeś mu wędek, czemu go do wody nie wrzuciłeś i itp itd, ano temu bo wyjścia są dwa, albo zawiasy za narusznie nietykalności albo szybka zbiórka miejscowych (znając paru górali zbierają się szybciej niż OSP na akcje i samemu można skończyć w wodzie. Trzecie wyjście, telefon do PSR ... będziemy na 2h albo nie mamy wolnych mocy przerobowych. I po co widełki (nie mylić z Januszem:) po co zakazy ... zostawić co jest i zatrudnić dodatkowe dwa patrole, a Panom z policji wodnej wytłumaczyć, że lepiej kontrolować karty i sakwy i przeczesywać wieczorami brzegi szperaczem, jak czaić się za winklem czy płyne 4km/h na alektryku czy już odpaliłem czterosuwa którego nie słychać i nikomu nie wadzi. Połamania Panowie Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Sandre 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja wnioskuje po ostatnich wynikach że Czort jest już zamieciony. Jak ktoś chce połowić rybek wielkości 48-50cm to milo ale większe ryby wyjeżdżają sklusowane w czasie tarła w marcu/kwietniu a reszta niedobitków wraca z pod Nowego Targu w worku na legalu od 16.06 przez kolejne 2-3 tygodnie. Reszta sezonu to podjarka jak ktoś złowi 60+, i oczywiscie mało prawdopodobne żeby takiej rybie odpuścić i nie z...ać jej w łeb. Ostatnio większe sandacze mozna złowić 10km od Krakowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi