sero1975 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Witajce W czwartek niespodziewanie pojawiam się w Otwocku powrót w niedzielę . W związku z tym mam do was pytanie : gdzie na ryby ? Bedę z żoną i dzieciakiem w związku z tym najchętniej jakaś komercja z możliwością wynajęcia domku . Oczywiście najchętniej spining ale jak się nie da to nie pogardzę gruntówką czy spławiczkiem . Plan jest taki ,żeby rano/wieczór połowić a przez dzień pozwiedzać Warszawę czyli myślę ,że tak do 50 km. Będę wdzięczny za pomoc i jakieś namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 CześćBardzo chciał bym pomóc, ale może nie uwierzysz ja na prawdę właściwie nie wędkuję w moich okolicach. Czasem wpadam na działke do przyjaciela w Kacicach nad Narwią i to wszystkoSorkiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Witajce W czwartek niespodziewanie pojawiam się w Otwocku powrót w niedzielę .W związku z tym mam do was pytanie : gdzie na ryby ?Bedę z żoną i dzieciakiem w związku z tym najchętniej jakaś komercja z możliwością wynajęcia domku .Oczywiście najchętniej spining ale jak się nie da to nie pogardzę gruntówką czy spławiczkiem .Plan jest taki ,żeby rano/wieczór połowić a przez dzień pozwiedzać Warszawę czyli myślę ,że tak do 50 km. Będę wdzięczny za pomoc i jakieś namiary .W okolicach Otwocka nie ma spinningowych łowisk komercyjnych, które posiadały by bazę noclegową. Znane mi komercje to Halinów - łowisko PZW(tylko grunt i spławik), Całowanie - prywatne łowisko karpiowe(grunt spławik i po rozmowie tel. możliwy spinning). W Okolicy Otwocka masz ogólnodostępne łowiska OM PZW : rzeki Wisła, Świder, Jagodzianka. Jeziora: jez. Moczydło-Jeziórko w Karczewie, jez. Łacha Nowowiejska w Józefowie, jez. Rokola w Otwocku Wielkim. W przypadku Świdra odcinek PZW zaczyna się od mostu drogowego na trasie Otwock - Warszawa do ujścia. Tu ostatnio furorę robi muchówka z piankami na końcu . Jeśli lubisz spining to może Wisła w Karczewie. Kursuje tu prom i są dostępne oba brzegi rzeki. Jak jezioro to powinieneś zajrzeć nad Rokolę (połów tylko z brzegu + pałac na wyspie do obejrzenia). Z rodziną możesz odpocząć w Karczewie nad Moczydłem(kąpielisko i plaża)+ kawałek wody do spinningowania. Świder najciekawszy jest na odcinku obecnie będącym w gestii RDOŚ, które też wydaje zezwolenia. W tak krótkim czasie pobytu nie uda Ci się go uzyskać.Pozdrawiam M.PS. Znam łowisko, które posiada to na czym Ci zależy ale jest oddalone od Otwocka ok 30km, a od Warszawy ok 50km. Jeśli jesteś zainteresowany to info tylko na priv. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Pisz biegiem do vako,żeby się nie rozmyślił....chyba znam miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Pisz biegiem do vako,żeby się nie rozmyślił....chyba znam miejsceTeraz to niech opisze wrażenia z urlopu. Nazwę łowiska niech pozostawi dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 jeśli to miejsce o którym myślę, to żadna to tajemnica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi