pursuit Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam mam pytanie - jakie plecionki ( marki plecionek ) polecacie jeśli chodzi o wiarygodne ich parametry ?Ja ostatnio kupiłen plecionke power pro 0,35 z zaufanego sklepu a okazała się zwykłym bublem . 0,35 linowo wytrzymywała nie więcej jak 10 kg dzięki z g?łry za odpowiedz pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Dla mnie najbardziej wiarygodne parametry ma plecionka Gamakatsu G-power X8 (8 braided line) i Gamakatsu G-power Great Ocean.Wiem ,?źe zgodne z jakimiś tam normami PE .Mają jeszcze jakąś hybrydę Hybraid ale jeszcze jej w ręku nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 A ja bym polecił Spidera. I mocne, i przy nawijaniu na metry wchodzi tego sporo (w stosunku do wytrzymałości sprawdzanej na morzu w Norwegii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam mam pytanie - jakie plecionki ( marki plecionek ) polecacie jeśli chodzi o wiarygodne ich parametry ?Ja ostatnio kupiłen plecionke power pro 0,35 z zaufanego sklepu a okazała się zwykłym bublem . 0,35 linowo wytrzymywała nie więcej jak 10 kg dzięki z g?łry za odpowiedz pozdrawiam wszystkich Poszukaj post?łw o plecionkach, jest tego na Forum multum. I jeszcze jedno, parametr?łw plecionki nie określa się średnicą (bo jej nie mają w takim rozumieniu jak ?źyłki) a wytrzymałością podawaną najczęściej w LB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 podobna do pp jest plećka stren super lub stren sonic.bardzo dobra pleciona i bez obawy o podr?łbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 podobna do pp jest plećka stren super lub stren sonic.bardzo dobra pleciona i bez obawy o podr?łbkę. Gorzej z dostępnością,bynajmniej jeśli chodzi o Sonic Braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Gorzej z dostępnością,bynajmniej jeśli chodzi o Sonic Braid Ale jak trzeba to się znajdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 No oczywiście chcieć to m?łc Ja na przyszły sezon,oczywiście jak kieszeń pozwoli zamierzam kupić Strena na szpuli 1500yd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 jakby co to ja parę meterk?łw chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja te?ź optuję za Strenem. Ostatnio liniowo sprawdzałem 8 LB i miało ok. 5 kg wytrzymałości.Czyli powyzej deklarowanej. Od lat stosuję PP i zawsze przed nawinięciem jej sprawdzam według tej samej metody. Najlepsze wyniki były 10 i więcej lat temu. Mam n?łwkę Stren-a 30 LB ale jeszcze jej nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 R?łwnie?ź polecam Strena, mam od @Psulka 14 i 30 lb Stren Sonic Braid chyba ju?ź 2-3 sezony i jest moc w niej nadal. Max chyba 40lb ma Psulek. Daiwa Tournament te?ź fajna ale nie wytrzymuje tyle co Stren z deklarowanych lb. P-line te?ź mo?źna polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Gdyby kolege interesowała dobra plećka w przyzwoitej cenie to mam spidera 65lb,sprzedaję poniewa?ź ?źadko łowię takim kalibrem,mam na szpulce 20lb sprawuje sie wysmienicie-polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 o daiwie tournament nie potrzebnie wspominasz.droga i badziew jakiego w ?źyciu nie widziałem.pojed?ź ze 3 razy na ryby i sprawd?ź nawet połowy opisanej wytrzymałości nie trzyma,traci expresowo kolor jedyny plus to ?źe nie szumi na przelotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Plecionka Spiderwire Ultracast w naszych sklepach jest jakoś dziwnie opisana. Kolega wildriver ma zupelnie inny opis na szpulce ni?ź u nas pl Ju?ź sam nie wiem co jest co ! U nas 0,30 wytrzymuje podobno 36,5 kg w co grubo wątpie . Jakoś plecionek w pl odbiega jakością od tych np w usa Zauwa?źyłem ?źe pp z stan?łw o wytrzymałości + - 20 lb wytrzymuje więcej jak ta kupiona w pl 0,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Uwa?źaj te?ź na podr?łbki Power Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 ja te?ź to studiowałem a i tak trafiłem na podr?łbkę.jeśli jest problem ze stranem warto zaopatrzyć się w jaxon new concept-całkiem sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja uwa?źam ze dostępne w pl sklepach pp są w 99% podr?łbkami jak nie w 100 % ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jakby co to będę sprzedawać tą plecionkę na metry : http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24435&am p;start=0&W cenie 35gr za metr ale dopiero w kwietniu.Oryginalna z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 na tego Internationala to ju?ź jestesmy um?łwieni jak wr?łcisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 na tego Internationala to ju?ź jestesmy um?łwieni jak wr?łcisz Pamiętam,pamiętam.Mo?źe będę mieć inne rozmiary te?ź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 skoro nie wiesz co jest co, to przede wszystkim przestan czytac gazety ... byc moze uratujesz kilka szarych komorek na stronie glownej jest kilka dobrych artykulow o sprzecie, co, co z czym sie je, jak i dlaczego? ... polecam, bo mozna sie niezle doksztalcic http://www.jerkbait.pl/?p=56http://www.jerkbait.pl/?p=249pozniej uzyj wyszukiwarki i poszukaj watkow o plecionkach i byc moze za tydzien lub dwa bedziesz wiedzial czego ci trzeba i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Kolego pitt a skąd wiesz ?źe czytam gazety ?A z tym ?źe nie wiem co jest co to dotyczy opis?łw na szpulkach bo skoro to orginał to dlaczego inaczej opisany ni?ź te ze stan?łw.A co mi potrzeba to ja wiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 na tego Internationala to ju?ź jestesmy um?łwieni jak wr?łcisz Pamiętam,pamiętam.Mo?źe będę mieć inne rozmiary te?ź. Handel w innym dziale! Proszę nie zaśmiecać forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 1978 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja uwa?źam ze dostępne w pl sklepach pp są w 99% podr?łbkami jak nie w 100 % !Zalamka to co napisales ,watpie zeby tak bylo,moim zdaniem zaden sklep,szanujacy sie nie dopuscilby sie sprzedazy podrobionych artykulow.Poczawszy od hurtowych sprzedawcow ,pomysl prosze czy mozliwy jest zakup produktow podrobionych u zrodla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Skoro sklep w kt?łrym kupuje wsp?łłpracuje z normarkiem to troche jest dziwne ?źe plecionka nie wytrzymuje nawet połowy tego co piszę na szpulce .A mam por?łwnanie do cieńszej ale z usa tak jak pisałem wy?źej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi