Skocz do zawartości

plecionka 0,35 - 0,40

pursuit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie - jakie plecionki ( marki plecionek ) polecacie jeśli chodzi o wiarygodne ich parametry ?

Ja ostatnio kupiłen plecionke power pro 0,35 z zaufanego sklepu a okazała się zwykłym bublem . 0,35 linowo wytrzymywała nie więcej jak 10 kg :angry:

dzięki z g?łry za odpowiedz

pozdrawiam wszystkich

Witam

mam pytanie - jakie plecionki ( marki plecionek ) polecacie jeśli chodzi o wiarygodne ich parametry ?

Ja ostatnio kupiłen plecionke power pro 0,35 z zaufanego sklepu a okazała się zwykłym bublem . 0,35 linowo wytrzymywała nie więcej jak 10 kg :angry:

dzięki z g?łry za odpowiedz

pozdrawiam wszystkich

Poszukaj post?łw o plecionkach, jest tego na Forum multum. I jeszcze jedno, parametr?łw plecionki nie określa się średnicą (bo jej nie mają w takim rozumieniu jak ?źyłki) a wytrzymałością podawaną najczęściej w LB. B)

Ja te?ź optuję za Strenem. Ostatnio liniowo sprawdzałem 8 LB i miało ok. 5 kg wytrzymałości.Czyli powyzej deklarowanej. Od lat stosuję PP i zawsze przed nawinięciem jej sprawdzam według tej samej metody. Najlepsze wyniki były 10 i więcej lat temu. Mam n?łwkę Stren-a 30 LB ale jeszcze jej nie testowałem.

Plecionka Spiderwire Ultracast w naszych sklepach jest jakoś dziwnie opisana. Kolega wildriver ma zupelnie inny opis na szpulce ni?ź u nas pl

Ju?ź sam nie wiem co jest co ! U nas 0,30 wytrzymuje podobno 36,5 kg w co grubo wątpie . Jakoś plecionek w pl odbiega jakością od tych np w usa :( Zauwa?źyłem ?źe pp z stan?łw o wytrzymałości + - 20 lb wytrzymuje więcej jak ta kupiona w pl 0,35 :(

skoro nie wiesz co jest co, to przede wszystkim przestan czytac gazety ... byc moze uratujesz kilka szarych komorek

na stronie glownej jest kilka dobrych artykulow o sprzecie, co, co z czym sie je, jak i dlaczego? ... polecam, bo mozna sie niezle doksztalcic :D

http://www.jerkbait.pl/?p=56

http://www.jerkbait.pl/?p=249

pozniej uzyj wyszukiwarki i poszukaj watkow o plecionkach i byc moze za tydzien lub dwa bedziesz wiedzial czego ci trzeba i dlaczego :D

Ja uwa?źam ze dostępne w pl sklepach pp są w 99% podr?łbkami jak nie w 100 % !

Zalamka to co napisales ,watpie zeby tak bylo,moim zdaniem zaden sklep,szanujacy sie nie dopuscilby sie sprzedazy podrobionych artykulow.Poczawszy od hurtowych sprzedawcow ,pomysl prosze czy mozliwy jest zakup produktow podrobionych u zrodla.