pomidor babinicz Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Ciekaw jestem tej ze złotą kotwicą z jakimś układem odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Proszę Pawle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Szach i mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Jak wyszły wagowo te obrotówki? Mam podobne mikrusy, ale na moje potrzeby są troszkę za lekkie. Gdyby te Twoje były nieco cięższe i nadal dobrze pracowały, to jestem mocno zainteresowany???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Ten mikrus waży 0,9g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Ja gleboko jestes w stanie prowadzic taka wiroweczke zarowno na rzece jak i na wodzie stojacej? Edytowane 3 Września 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 W rzece to wiadomo że płytko, bo lekka i wynosi. To w zasadzie wirówka do powierzchniowego prowadzenia, jezioro, nie wiem, pewnie gdzieś do metra. Możesz opuścić na dno i wtedy przez jakiś czas będzie szła niżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky09 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Ciekawe jak u mnie, trzeba będzie przetestować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Ja też bym się pisał na jakiś zestawik jak byś miał nadmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Mniejsze obciążenie, zdecydowanie lepiej pracują, przy wolnym prowadzeniu nie tracą pracy Już po testach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Wyciąłem skrzydełka z większych. Jeszcze krawędzie do wyszlifowania, ale musiałem sprawdzić czy chodzą. Praca wąziutka i płynna, niczym narybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Nowa wędka przechodzi testy. Dziś mimo iż woda spadła jeszcze o jakieś 20cm, pewnie będą czyścić kanałek i zamknęli tamę, złowiłem kilka wzdręg i kilkanaście okoni, ale maluchy do 20 cm max na swoje malutkie wirówki Spadek wody i temperatura przyczyniły się do małej zawartości tlenu w wodzie i początku "przyduchy". Białoryb masowo gromadzi się pod powierzchnią łapiąc tlen. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Strzemiączka kupujesz, czy robisz samodzielnie? Dobra robota, robi wrażenie Edytowane 21 Września 2018 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Strzemiączka kupujesz, czy robisz samodzielnie? Dobra robota, robi wrażenieDzięki Pawle. Na razie kupuje, ale będę robił wiercone z drutu, lepiej pracują. Skończył mi się drut, mam jakiś z Allegro do woblerów, ale jest za miękki. Musze kupić dental 0,5 Edytowane 21 Września 2018 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Dasz Tomku przewiercić rozklepany na końcówkach dental 0,5? Ciężka sprawa, chyba łatwiej z drutu mosiężnego jeśli już tak kombinujesz. Też się zastanawiałem nam drobnymi strzemiączkami do takich drobiazgów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Dasz Tomku przewiercić rozklepany na końcówkach dental 0,5? Ciężka sprawa, chyba łatwiej z drutu mosiężnego jeśli już tak kombinujesz. Też się zastanawiałem nam drobnymi strzemiączkami do takich drobiazgów.Janusz nie zrozumiałeś mnie, dental to na stelaż do wirówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Gajosik pytał o strzemiączka. Odpowiedziałeś, że będziesz robić z drutu i wspomniałeś o Dentalu 0,5. Niestety sklepowe strzemiączka są zbyt duże do takich mikrusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Te z Aliexpress dają rade. Mają ok 4mm, owszem mogły by być mniejsze ale skrzydełka na nich dobrze pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Można zrobić z rurki o pożądanej średnicy wykrojnik, z cienkiej blachy wyciąć kółka, złożyć je na pół, wypiłowywać z nich półksiężyce a później szpilką robić miejsce na drut (tzn rozpychając i doginając przy łączeniu dwóch warstw).... i ma się takie strzemiączka jakie się chce... o ile to ma być detaliczna a nie hurtowa produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Jeszcze prościej wstępnie nabić wykrojnikiem ślad na blasze, później centralnie nawiercić otworek i na koniec wybić ostatecznie wykrojnikiem. Wolę jednak strzemiączka z drutu z nawierconymi otworkami. Jakoś bardziej mi leżą. Mam Tomku jeszcze pytanie na temat tych opiłowanych listków. Kiedyś opracował i opisał w WW (chyba jeszcze w latach 80- tych) teorię budowania obrotówek Marek Trojanowski. Proporcje wagowe pomiędzy elementami obrotówki, szczególnie między korpusem i listkiem, są istotne i dość ściśle określone. Opiłowanie większego listka, czyli zrobionego z grubszej blachy, może być powodem gorszej jego pracy a nawet może nie wirować w ogóle. Trafiłem kiedyś takie Aglie 1, gdzie dopiero dodanie wolframowych koralików sprawiło, że zaczęły pracować. Paletki były ze zbyt grubej blachy. Jak Ci się sprawują te opiłowane? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Pracują lepiej niz inne To kwestia dobrania korpusu. Zrobie filmiki z pracy blaszek na basenie zeby bylo bardzo dobrze widac prace. Ale to dopiero w środę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Tym razem nie micro, ale dostałem takie nietypowe zamówienie od kolegi na konkretną wodę. Zobaczymy czy dobrze trafiłem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Takie jętkowate ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Zrobiłem sobie "micro" wirówkę 26,5g Edytowane 12 Listopada 2018 przez Tomek.M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Na Drużno jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi