TomCast Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Taki jest zamysł, to dopiero prototyp, nie wiem co mi z tego wyjdzie, nigdy tak dużych nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Będę koło 14-go grudnia ... mogę przetestować Jakiej długości jest paletka? Edytowane 12 Listopada 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Paletka 9 cm, całość 21 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Dobre proporcje. Paletka bliska "aglii" powinna wynosić ją wysoko. Taka duża paletka, ładnie "odbija" się od zielska a o to tam chodzi.Jak chwost napije się wody to masa wzrośnie pewnie do 35g więc sensownie poleci...i niech łowi Edytowane 12 Listopada 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Tomku jedna uwaga, zastrzegam że to moje osobiste zdanie a nie uważam się za wyrocznię. Chwost. Piękny, duży i w prawidłowym kolorze. Ale z własnego doświadczenia dałbym go wyżej, w taki sposób, by kotwica była tuż przed jego końcem a nie zaraz na początku. Wielee razy przekonałem się, że chwost w pewnych okolicznościach zwiększa łowność obrotówek wszelkich rozmiarów. Raz zwiększa liczbę brań a raz sprawia, że w ogóle są. Wielokrotnie jednak doświadczyłem sytuacji, w których ryby delikatnie skubały sam chwost. Zarówno okonie jak i szczupaki. Były brania... i nic więcej. Pomogło dopiero skrócenie pompona niemalże do samej kotwicy, dipiero wówczas ryby się zapinały. Przy tych rozmiarach wabia z długiego chwosta bym nie rezygnował, potrafi pracować jak streamer i być wabikiem samym w sobie. Ale dałbym go ... nad kotwicą, na przedłużce tak by groty wystawały za połową chwosta nie zmieniając jednak ogólnego kształtu przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Michał dzieki za uwagi. To moja pierwsza tak duza wirówka. Zastanawiam sie jeszcze nad czymś innym. Mysle o dwóch hakach ułożonych jeden pod drugim, grotami na zewnatrz i na nich chwost. Dlatego dałem kółko łącznikowe żeby móc eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Też można. Najważniejsze by było skuteczne. A hak ma nawet kilka zalet nad kotwiczką ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Praca sprawdzona, szczupaki będą ustawiać się w kolejce I dorobiłem drugi chwost na podwójnym haku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Filmik z pracy:https://www.facebook.com/tomasz.mierzejewski.90/videos/vb.100004036634232/1505080832969790/?type=2&theater¬if_t=video_processed¬if_id=1542180996488413 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Świetna praca. Drut chodzi w osi - bez kolebania na boki, czyli idealnie dobrane wykrępowanie skrzydełka! Przepraszam..Skrzydła! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Teraz Tomku będzie lepiej/ łatwiej - i zaciąć i odhaczyć. Jak byś miał nadwyżkę to chociaż jedną przygarnę z chęcią ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Czekam na materiał na skrzydła, bo resztę mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Skrzydełko od przyjaciela, na razie na próbę, a jak się sprawdzi to wyposzczę partie dużych lekkich wirówek Długość całkowita 17 cm, ciężar 10g, skrzydełko 6cm. Planuje jeszcze 8 i 10 cm Jutro testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Fajne te duże z chwostami. Ja z tych makro jeszcze spokojnie mogę zarekomendować Mikołaje (z chwostami i bez), robioneprzez Riomes. Na Drużno i nie tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) Co prawda nie jigi i nie wirówki, ale przypomniałem sobie o swoich starych wahadłach. Zostało jedno, trzeba było dorobić, bo na wzór musi być Edytowane 18 Marca 2019 przez Tomek.M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Jako początkujący spinningista,na początku lat 70-tych ub. wieku, kupiłem kilka identycznych srebrnych (pobielanych tak naprawdę) Gnomów w W-wie na Kruczej.Ich masa to ok. 22 g. Chodziły pięknie i znakomicie łowiły szczupaki, ale w końcu wszystkie pourywałem.Nigdy i nigdzie nie mogłem znaleźć takich samych, lub chociażby podobnie wygiętych. Producent też się nie ujawnił, były to typowe produkty NN.Do dziś żałuję, że nie zostawiłem choć jednego na wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Jako początkujący spinningista,na początku lat 70-tych ub. wieku, kupiłem kilka identycznych srebrnych (pobielanych tak naprawdę) Gnomów w W-wie na Kruczej.Ich masa to ok. 22 g. Chodziły pięknie i znakomicie łowiły szczupaki, ale w końcu wszystkie pourywałem.Nigdy i nigdzie nie mogłem znaleźć takich samych, lub chociażby podobnie wygiętych. Producent też się nie ujawnił, były to typowe produkty NN.Do dziś żałuję, że nie zostawiłem choć jednego na wzór.Ta srebrna pokryta jest czystym srebrem, nic się z tym nie dzieje nawet po kilku latał łowienia Dorobiłem jeszcze 3 sztuki, 2 - 2,5 - 3 cm z inna fakturą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 3 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Dwa maleństwa na testy. Nr 0 z wagą 1,4g i nr 00 waga 1,2g Edytowane 27 Maja 2019 przez Tomek.M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Co prawda nie jigi i nie wirówki, ale przypomniałem sobie o swoich starych wahadłach. Zostało jedno, trzeba było dorobić, bo na wzór musi być Działaj Tomek, działaj. Dobry kierunek. Już mi się te wszystkie gumki i wobki przejadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Tomku, mam pytanko dotyczące tych mikro wahadłówek, nie stosujesz do nich kółek łącznikowych w przednim oczku? Jak się to sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 W dużych też nie stosuje kółek. Nie zauważyłem efektów ubocznych, działa tak jak z kółkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Wirówki przetestowane na tęczakach Praca bez zastrzeżeń, kilka wyjętych. Dorobiłem jeszcze kolory Będzie seria pod trout area Edytowane 28 Maja 2019 przez Tomek.M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 I zielona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Przy okazji zrobiłem kilka na jazio-klenie nr 00 i nr1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi