Skocz do zawartości

Micro i makro wirówki

TomCast

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Też w tym roku zajarałem się na malutkie obrotki i wahacze. W myśl zasady, że malą przynętę zeżre wszystko to o ile na obrotki to spodziewałem się wyników to malutkie wahadełka zupełnie mnie zaskoczyły na plus. Bardziej osobiście preferuję obrotki (nie licząc trociowania) to malutkie wahadełko okazało się w tym roku u mnie hitem absolutnym. Złowiłem chyba wszystkie ryby jakie występowały w akwenach na których łowiłem (oprócz sandacza) klenie, jazie, szczupaczki, pstrągi (i to ładne) okonie (też niezłe klocki) Ba mało tego na wodach gdzie do tej pory nie przyszło mi do głowy uzyć wahadełka (tam gdzie do tej pory sprawdzały się gumki np. stoki górek) To właśnie malutkie wahadełko prowadzone z opadem robiło super robotę. 
post-46416-0-05609300-1595069260_thumb.jpg
post-46416-0-48311900-1595069656_thumb.jpg

• Like 2

• 1 rok później...

Robercie i małe, robię od 1cm do 3cm. Takie były mi potrzebne do bardzo wolnego prowadzenia w przelewach, warkoczach ale i na wolnych płyciznach. Na Wiśle zaliczyły już chyba wszystkie gatunki łącznie z sumem, ale przy nim puściła kotwiczka ;P

• Like 1

• 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...

To już mam sprawdzone, taka wahadłówka pracuje bardzo nieprzewidywalnie, czasem obraca się wokół osi, po czym kolebie na boki, zeby za chwile zawisnąć w toni i gwałtownie się obrócić. łowiłem już na nie większość gatunków, na malutkie wersje nawet płoci, wzdręgi i kiedyś na wiśle kilka uklei ;)

• 2 miesiące temu...