manonegra13 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Multiplikator jak w temacie to chyba nowość na 2012 szukam opinii o tym sprzęcie bo miał być curadziak 201 E7 ale akurat go nie ma na sklepie a jest 201 G6 , kręcioł miał być do rzucania na lekko od 10g do max 40g , teraz nie wiem co robić czy ten obsłuży mi moją gramaturę? przełożenie ma 6.5:1 ile to może być na jeden obrót korbką? a tak w ogóle czym one się różnią a może to ta sama konstrukcja i półka cenowa ? G6 ma mniej o jedno łożysko i jest lżejszy i czym jeszcze? Tyle co znalazłem http://www.tacklewarehouse.com/Shimano_Curado_200_G_Series_C asting_Reels/descpage-SCUG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 z tego co widać G7 ma 7.0;1.tak jak E7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 młynek co nieco zubożony w porównaniu do wersji Eno i nie produkowany już w japonii.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Myślę że powstrzymam się i poczekam na dostawę E7 choć już bym zaczął chętnie naukę rzucania jeśli uboższa wersja i jeszcze Malezja to będzie warto poczekać , może jeszcze ktoś wrzuci parę słów do tematu na temat nowej malezyjskiej serii curado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 i co wybrałeś , stoję przed podobnym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam , wybrałem E7 , sprawuje się super , rzucam nim od 12g + guma 3 z dolnej granicy i lata wyśmienicie na jednym bloczku nawet już się nauczyłem ale zawsze trzeba uważać ,górna granica jaka jest to nie wiem ,najwięcej u mnie leciało 25g+guma 4 nie wiem jak wygląda ten G , nie miałem go nawet w rękach ale myślę co Japan to Japan pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi