Areck Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć,Ktoś coś opowie o tej pięknej rzeczułce? Dla mnie bardzo bliska woda a niepoznana, jakieś dwa wypady wiosną i powrót o kiju. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Areck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Witam, w jakiej miejscowości byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Byłem w Kęszycach, zaczynałem w okolicy mostu na rzece poniżej młyna i schodziłem w dół. Był to jakiś przełom marca/kwietnia. Znam też ale tylko ze spacerów z psem Rawkę w okolicy Kamiona w samej rzeczce nie łowiłem, powyżej zapory, nie wiem co to, jakaś mała elektrownia wodna czy coś... Okolica przepiękna i w jednym i w drugim miejscu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Byłem w Kęszycach, zaczynałem w okolicy mostu na rzece poniżej młyna i schodziłem w dół. Był to jakiś przełom marca/kwietnia. Znam też ale tylko ze spacerów z psem Rawkę w okolicy Kamiona w samej rzeczce nie łowiłem, powyżej zapory, nie wiem co to, jakaś mała elektrownia wodna czy coś... Okolica przepiękna i w jednym i w drugim miejscu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Dobry odcinek wybrałeś, ja też tam wędkuje, efekty też są. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Oba odcinki darzą rybą, niestety trzeba ją podejść.Kęszyce za wodospadami mają sporo klenia, czasem siedzą tam 30+, reszta do wyszukanianiestety tutaj nie każdy wobler działa W Kamionie dobre wyniki na przepływankę poniżej mewy, podejście z woblerem jest lekko utrudnione ale idzie nawet muchą cisnąć, najlepiej łowić z wody. tutaj takie małe szczęście z Rawkihttp://jerkbait.pl/topic/8115-bzura-od-sochaczewa-do-wisły/?p=2434760 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Rawka jest bardzo ciekawa. Zacząłem ją chętniej odwiedzać niż Bzurę i nie narzekam. Znaczy narzekam - że daleko i czasu nie mam, ale jak już dojadę, to nie narzekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jeździ ktoś w okolice Sewerynów/Doleck? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Jeździ ktoś w okolice Sewerynów/Doleck?Ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Jeździ ktoś w okolice Sewerynów/Doleck? Ja To sobie chłopaki pogadali Byłem ostatnio na Rawce na krótkim rekonesansie na powrocie z Bzurki, w okolicy Bolimowa i w Kęszycach. Wody mało, najlepiej brodzić korytem, szczególnie w Kęszycach bo brzegi niedostępne i wysokie. Okonie chętnie współpracują ale są to małe rybki Klenie spotkałem raz, ale są i są mega płochliwe. Woda w rzeczułce bardzo czysta co nie zwiększa naszych szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Ja Jak mi wzrok wróci odezwę się, teraz i tak nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 No i ja Szybkiego powrotu do widzenia Marcin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hector Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Do Rawki w Kamionie mam jakieś 200 metrów,więc jak nie mam czasu pojechać i posadzić 4 liter na łajbę to chodzę za kleniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Cześć ferajna! Łowi ktoś na Rawce jeszcze coś,odcinek Nowy Dwór-Doleck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Up! Łowi ktoś na muszkę w Rawce ? Macie jakieś efekty ? Ja ostatnio poniżej Kamionu brodziłem z sucharami przez 4 godziny czego efektem była tylko świnka +-30 cm. Klenia czy jazia nawet nie widziałem ale to pewnie przez pływające kajaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 hej grisha,ja co prawda z muchą nie biegam, ale mam niestety taką spinningową konstatację, że latem w Rawce ryby gdzieś spierdzielają. Marzec - kwiecień jeszcze coś się działo, szczególnie okoń był aktywny, ale kilka letnich wypadów mnie totalnie zniechęciło, bo cisza totalna. Wypady nad Bzurę w odstępie dnia od wyjazdu na Rawkę dawały ryby. Po kilku takich wyjazdach na ten moment odpuściłem Rawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Grisha musisz być bardzo wcześnie nad wodą. Są miejscami kabany po 45-50 ale głównie 25-33. Woda jest niska i stoją na głębszych dziurach. Jest zbyt niski stan żeby połowić. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Odświeżę temat;) W tym roku mam zamiar pierwszy raz wybrać się nad Rawkę. Nastawiam się głównie na klenia i jazia. Łowił ktoś te ryby w okolicach Skierniewic? Ogólnie coś ciekawego da się w tym rejonie złowić? Ewentualnie, może ktoś wie, czy klenie lub jazie zdarzają się w Skierniewce w obrębie Skierniewic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Odświeżę temat;) W tym roku mam zamiar pierwszy raz wybrać się nad Rawkę. Nastawiam się głównie na klenia i jazia. Łowił ktoś te ryby w okolicach Skierniewic? Ogólnie coś ciekawego da się w tym rejonie złowić? Ewentualnie, może ktoś wie, czy klenie lub jazie zdarzają się w Skierniewce w obrębie Skierniewic?Mi się zdarza od czasu do czasu wyskoczyć nad Rawkę pochodzić za kleniem. Rzeczka bardzo chimeryczna i by złowić coś konkretnego trzeba być nad nią systematycznie. Ja ją polubiłem ze względu na sporą ilość jelcy nie mniej to i wolę inne rzeczki okręgu Skierniewice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Mi się zdarza od czasu do czasu wyskoczyć nad Rawkę pochodzić za kleniem. Rzeczka bardzo chimeryczna i by złowić coś konkretnego trzeba być nad nią systematycznie. Ja ją polubiłem ze względu na sporą ilość jelcy nie mniej to i wolę inne rzeczki okręgu Skierniewice A bywałeś nad Rawką w okolicy Skierniewic, czy w innych rejonach? O tej porze roku da się w niej coś złowić, czy raczej małe szanse? Za jelcami jakoś specjalnie nie chodziłem nigdy, chociaż na kleniowe przynęty dość często trafiały się w Grabi, niekiedy nawet ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 A bywałeś nad Rawką w okolicy Skierniewic, czy w innych rejonach?Od miejscowości Kamion do tak zwanej Oberwanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Rawka w lecie to praktycznie typowo muchowa nizinna woda. Kleni masz od pyty. Zakładasz suchara jakiegoś chrusta z sarny , wchodzisz do wody i idziesz w górę rzeki obławiając wszystko co się da. Efektów to spinningiści mogą tylko pozazdrościć. Ja tam zaczynałem swoją przygodę z muchówką. Kupiłem sprzęt bardzo budżetowy za około 200 zł włącznie z kołowrotkiem i linką. Kilka much dostałem, kilka sam ukręciłem i w lato na dobre odstawiłem spinning. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi