Skocz do zawartości

Wędkarze w akcji.

Rekomendowane odpowiedzi

o kurrrrr ka wodna... musialo byc grubo...

jak juz gdzie indziej napomknalem wlasnie segreguje (czytaj usuwam 80% fotek bo mi same fotografie zajmowaly ponad 20 GB na hdd)

ps. wklejam stara fotke moze jako wedkarze w akcji sie nada choc wedkarza nie ma ino weda smutnie sterczy (przynajmniej sterczy a nie wisi i to wieczorem a nie z rana wiec generalnie jest

pozytywnie nie?

https://lh5.googleusercontent.com/-8EQPjbW49KY/UDacBK0aVDI/AAAAAAAAAkI/LNXFmNa1U8U/s640/P4100818.JPG

PS. piekny wschod slonca

to zachod jest przynajmniej tak mi sie wydaje

Co do dyskow to mam 1.5TB, ale filmy na nim 1TB zajmuja (je tez usuwam od czasu do czasu), A foty usuwam glownie dla tego, ze nie chce mi sie ogladac np 5 fotek tego samego szczupaka...

A i zdaza sie, ze ludzie, ktorzy sa na fotkach (jak i wydarzenia) juz wcale nie kojarza nam sie tak fajnie jak rok temu...

Z egiptu przywiozlem chyba z 8gb fotek i filmow - teraz kilka lat pozniej juz mam 2.5gb)

Ps Da sie jakos tagowac zdjecia? powiedzmy nadajac fotce 4 tagi:

jaka ryba, kto na fotce, gdzie zlowiona, kiedy zlowiona/jaka przyneta.

I pozniej np ogladajac chcesz zobaczyc np szczupaki z suck i wyskakuja wszystkie foty z tagiem szczupak i suck?

nigdy nie bawilem sie nowymi wynalazkami w windowsie (mam 7) nawet puki sie dalo to w viscie zmienialem menu start by wygladalo jak w XP.....

Jasne ze zachod - zacmienie mialem :D

Ja odkrylem ostatnio zmiane raw'ow na dng i zaoszczedzam jakies 40%miejsca na dysku. Co do kasowania zdjec to jakos nie moglbym. Kiedys zmniejszalem zdjecia bo myslalem ze taka duza rozdzialka mi nie potrzebna. Teraz mam nie zapomniane pamiatki w 800x600.

Co do tagow zdjec to musi sie cos takiego dac, bo mozna dodac tagi do exifa.

Teraz mam nie zapomniane pamiatki w 800x600.

hehehe moj pierwszy aparat cyfrowy to byl horus bodaj manty - ja nie wiem czy on nawet taka res mial;)

Nie mam rawow same jpg. zawsze kasuje fotki, ktore na 100% mi sie nie podobaja - ps mialem tez pomysl robienia cropow, ale to juz nawet na bezrobotnego zbyt upierdliwe zajecie...

PS. niektore fotki odwrocilem o 90stopni w irfan view i teraz jak je przetransferuje do aparatu albo komorki to ich nie widac (pisze image can not be displayed) jakis pomysl czemu? format 16:9 a fota w 9:16 (exifa nie zmienia irfan?) pomysl?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...