Pele76 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Z cyklu "podebranie przypadkowej Kaczki" Na moim okoniowym miejscu, zaczęły gryźć rzeczne szczupaczki, w kilka godzin mieliśmy ponad 20 wyjść do gumki z czego 16 mieliśmy w dłoni. Zero okonia!!! A zawsze sam okoń i zero szczupaka, tak jakby go tam w ogóle nie było. Całe szczęście, że skończyły mi się w tym dniu cienkie 2,5kg przypony, bo szczupaki z tej rzeki uznaję od kilku lat, za najsilniejsze jakie w życiu łapałem!Fakt że na otwartej wodzie, nie byłoby problemu holować takiego na cienkim przyponie, ale tutaj trzeba było zatrzymać rybę na granicy pęknięcia żyłki 16tki i trzeszczącej już wędki. Przypon grubszy nadał się do wycinania podwodnej roślinności w czasie holu ryby. Tutaj kumpel, który zaszalał i złamał swój tani pstrągowy kijek, na swojej życiówce czyli 95cm rzecznej torpedzie! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Maciej G-piękne fotki!!Co to za "długie" szkiełko?? ...czekając na...grom!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 75tka jako przyłów na okoniowego streamerka, na kijku #5 to niezła frajda Jako że to dopiero moje początki muchowania i nie obeznany jeszcze z kołowrotkiem, blisko było żeby rączka nie zerwała mi paznokcia w czasie ucieczki ryby Ból niezły dostać takim rozpędzonym kawałkiem plastiku w czoło paznokcia Tu 77cm już bardziej planowany, niż przypadkowy, ale zrobił mi z paznokciem identycznie to samo Odpadnie kiedyś, albo się nauczę Ale na tym kiju nie chciałbym mieć czegoś powyżej metra, takie do 90cm, to powyciągam bez problemu w kilka minut.And Yeah! Never! Ever! mess with Mr. Pike! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Ostatnio dodane zdjęcia robią wrażenie. A ten zębacz na #5 tym bardziej! Po tak miłym przyjęciu postanowiłem coś jeszcze dołożyć do tematu.To ostatnie trochę "pomnikowe" ... ale co tam. :-) Pozdrawiam. Maciej G. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Maciej G. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ładne zdjęcia Macieju. Najbardziej podoba mi się pierwsze. To miejsce to w PL? PS. Czasem zaglądam w Twoje kaliskie okolice. Ładnie tam masz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Foty miazga Ale mnie tu łechczecie. Miło mi .W takim razie jeszcze kilka ujęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witaj Arku. Dziękuję. Tak w Polsce. Znasz tą rzekę doskonale . ;-) Te fotki akurat z odcinka leżącego nieco głębiej w lesie. Dla ułatwienia dokleiłem w powyższym wątku jeszcze jedną fotkę.A w "moje" strony to z jakiś zawodowych pobudek? Z tym "ładnie" to bym polemizował, ale nie można narzekać. Jak Cię coś tu interesuje to pisz śmiało na PW jako "lokales" służę pomocą. :-) Pozdrawiam. Maciej G. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Maciej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Lesio na ul. Tak ze 2.5kg miał majowa-04.jpgHehe Kuba adres podajesz, spoko kupię piwo to wpadnę z przynętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Macieju, moi dobrzy znajomi mieszkają w okolicy Kalisza i czasem się włóczymy z muchówkami w tych rejonach. Głównie Swędrnia, choć coraz częśćiej myślę o Prośnie. PS. Co do rzeki na zdjęciach - coś tak myślałem, że to TA rzeka, choć nie miałem pewności, czy nie czasem jakiś ciek po czeskiej stronie. Pozdrawiam serdecznie A. Witaj Arku. Dziękuję. Tak w Polsce. Znasz tą rzekę doskonale . ;-) Te fotki akurat z odcinka leżącego nieco głębiej w lesie. Dla ułatwienia dokleiłem w powyższym wątku jeszcze jedną fotkę.A w "moje" strony to z jakiś zawodowych pobudek? Z tym "ładnie" to bym polemizował, ale nie można narzekać. Jak Cię coś tu interesuje to pisz śmiało na PW jako "lokales" służę pomocą. :-) Pozdrawiam. Maciej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @Maciej: foty z wędkarzem to 85 1.2 L? albo 135 2.0 L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Cześć. Teether ...masz nosa ! To 135 2.0L! :-) Arku. Zaskoczyłeś mnie z tą Swędrnią! Byłem nad jej brzegiem w tym roku dwa razy. Rybki co prawda nie powalają wielkością, ale fajnie reagują na sucha muszkę. Zwłaszcza jazie.Na Prośnie woda obecnie jest lekko powyżej typowych stanów dla okresu letniego. W ostatnich tygodniach wyskoczyłem kilka razy na odcinek miejski i poniżej Kalisza. Udało się oszukać kilka kleni na nimfy. Poza tym trafiły się jeszcze jelce, okonie i płotki.W tym roku każdy wolny weekend spędzam na Dolnym Śląsku, więc nieco zaniedbałem moje "podwórko".Jak będziesz miał ochotę na wspólne wędkowanie będąc w moim rejonie a przy okazji dopiszą inne czynniki .... zapraszam do kontaktu na PW. Pozdrawiam. Maciej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) @Maciej: foty z wędkarzem to 85 1.2 L? albo 135 2.0 L? Już na pierwszy rzut oka 135... raz, że gniskowa ....dwa bokeh ;-)...używam obu i powiem Ci w tajemnicy, że dzieli je przepaść...jeśli chodzi o bokeh oczywiście ;-) ....fajne fotki Maciek...klimatyczne ;-) Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Już na pierwszy rzut oka 135... raz, że gniskowa ....dwa bokeh ;-)...używam obu i powiem Ci w tajemnicy, że dzieli je przepaść...jeśli chodzi o bokeh oczywiście ;-) ....fajne fotki Maciek...klimatyczne ;-) Czocho dziękuję za miłe słowa.Wrzuć jak możesz jakieś fotki zrobione przy użyciu tej "85". Pozdrawiam. Maciej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Nie mam niestety fotek z wypraw wędkarskich( tu ograniczam się ze szkłami do minimum )a 85 to za cięzki kaliber do dżwigania i za mało zastosowa jak dla mnie podaj mejla na priv to wrzuce coś z 85 w innym klimacie pozdro i czekam na kolejne Twoje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktupus Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Na początek nieśmiało zapodam jedną z moich fotek . Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez oktupus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Cześć.Oktopus bardzo ładne zdjęcie! To San ?Czoho mnie widzę podpuszcza ;-) więc coś jeszcze wrzucę. Pozdrawiam. Maciej G. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Jakby Kamienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 ..piękna sceneria, nad takimi ciekami aż chce się pstrykać...jest przestrzeń, różnorodność scenerii , można fajnie poukładać kadry (w przeciwieństwie do gumowej, pływajacej klatki zwanej pontonem ...)Gratuluję, jest klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Fotki klimatyczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 ..piękna sceneria, nad takimi ciekami aż chce się pstrykać...jest przestrzeń, różnorodność scenerii , można fajnie poukładać kadry (w przeciwieństwie do gumowej, pływajacej klatki zwanej pontonem ...)Gratuluję, jest klimat!No i do tego świetnie wyważona obróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Na początek nieśmiało zapodam jedną z moich fotek . Jak dla mnie, nieśmiało, możesz "zapodać" więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktupus Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Kilka fotek z Sanu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktupus Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 I jeszcze kilka fotek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktupus Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Kolejne dwa fotoski . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi