Tarłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam Mam pytanie do majsterkowiczów i nie tylko. Czy ktoś z Was może zrobić takie coś??????????????????????Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Za pomocą tego przyrządu można spreparować korek tak że powstają takie rękojeści jak na kilku poniższych zdjęciach.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 i jeszcze jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 A w czym są one lepsze od standardowych ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Są inne i dla niektórych są na pewno ładniejsze (ne pewno są niepowtarzalne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 @Cezorator. Czy zawsze musi być coś lepsze? Czy zawsze musi się opłacać? A nie może być poprostu ładniejsze?Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 @Cezorator. Czy zawsze musi być coś lepsze? Czy zawsze musi się opłacać? A nie może być poprostu ładniejsze?Pzdr.TarłośHa ha ha :D :DOdpowiedzią na jedno pytanie są aż trzy pytania :DPodoba mi się to Ja również mam bardzo wrażliwą duszę.Uważam, że dobre wędki to są te które przynoszą szczęście na rybach, a nie to co drogo kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 potrzebujesz blok z aluminium i frezarke CNC z obsluga, jak juz znajdziesz i podasz wymiary, to fachowiec ci takie cos wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam,Z wykonaniem w Polsce nie będzie problemu. Wykona to każdy z-d specjalizujący się np. w produkcji form. Musisz jednak mieć rysunek techniczny. Coraz bardziej powszechne w USA staje się robienie takich rękojeści. Zapytaj na rodbuilding.org czy nie można tego gdzieś kupić. Myślę że tak.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Na jakiej zasadzie dziala taki przyrzad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Tarlo$,przeanalizowałem zdjęcie i doszedłem do wniosku, że można się pokusić o wykonanie takiej zabawki. Znormalizowana zewnętrzna średnica wyjściowa rękojeści to 27 cm, Srednica pod typowe gałki to 19,8 cm, Srednica otworów wewnętrznych rękojeści to 10-12 mm. Trzeba poszukać kogoś, kto ma dostęp do frezarki i frezów walcowo-czołowych do średnic 27 i 19,8. Pozostałe wycięcia i nacięcia to już pestka dla każdego frezera. Trzeba podać tylko grubość używanej piłki.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Nie to, zebym sie czepial (chociaz osobiscie uwazam to za niepotrzebne udziwnienia), ale chodzi o wymiary w mm... ..Znormalizowana zewnętrzna średnica wyjściowa rękojeści to 27 cm, Srednica pod typowe gałki to 19,8 cm.. No i chyba da rade (przy zal., ze korek jest dobrej klasy) obyc sie bez tego ustrojstwa i ponacinac korek jakims bardzo ostrym przyrzadem)Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Raczej bez tego ustrojstwa się nie da. Dzięki temu przycina się z dużą dokładnością różne wzory elementów, które są następnie sklejane w całość. Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam@Gumofilc zrobiłem próbę z cięciem korka i:Jak ciąłem plaster korka na 4 części to po sklejeniu różnych kolorów korka wychodziło ok ale problemy zaczęły się jak nacinałem plastry korka na 8 części, niestety nie wychodziły zbyt równe. Po sklejeniu plastra ośmioczęściowego ( oczywiście z dwóch różnych kolorów korka ) i po przyłożeniu do siebie dwóch gotowych - sklejonych plastrów szachownica nie wyszła zbyt równo. Dlatego potrzebne jest takie ustrojstwo żeby idealnie dociąć korek na równe części. W poniedziałek załącze zdjęcia jak to wyszło ale mnie się nie podoba.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Takie narzędzie nazywa się przyżnia i jest do kupienia w większości marketów budowlanych. Oczywiście w innym nie tak profesjonalnym kształcie najczęściej służy do cięcia listewek. Ale jak się tak przyjrzeć to można by coś takiego na wzór ze zdjęcia wyciąć z klocka np. bukowego.Sedno sprawy tkwi chyba jednak w piłce do cięcia korka. Musi być taka by nie strzępiła korka (brzytwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Mnie wystarczy kombinacji z zestrojeniem wedziska...doborem odpowiedniego rodzaju, wielkosci, liczby, rozstawu przelotek do konkretnego blanku (a wczesniej jego wyboru z lasu innych propozycji), wywazeniem calosci co wiaze sie z dlugoscia rekojesci...Za kluczowe uwazam te pdst. kwestie, żonglujac nimi mozna calkowicie zmienic parametry wedziska...pozornie wszyscy to wiedza ale nadal panuje na rynku wiele mitow na ten temat, a i podobno nie tylko na naszym rynku.Powod jest prosty: nikomu sie nie chce robic z tego pracy magisterskiej...Tak, ze ja najpierw bede jezdzil rowerkiem z kolkami stabilizujacymi rownowage,a moze kiedys wsiade do bolida formuly 1(raczej sie nie zanosi, zeby starczylo czasu)czyli zaczne sie bawic w rekojesci, wyplatanki, ozdobki z drewna baobabu itp.I to nie jest zlosliwe, wyszlo mi,ze tak bedzie po przymiarkach w/w... Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi