wujek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Padła mi pompka nożna w pontonie i czas na zakup czegoś nowego. Czy ktoś używał ręcznej? Jeśli tak to jak z czasem pompowania za pomocą takiej pompki, czy jest duża różnica w porównaniu do nożnej?Przykładowe ręczne czwarta i piąta od góry.http://www.pontony.net.pl/preczne.php pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 w zeszlym roku kupilem pompke automatyczna, z mozliwoscia korzystania z 230V oraz wbudowanego akumulatora. Ustawiasz na odpowiednia wart cisnienia i masz chwile czasu np. na zlozenie wedki...do czasu przelozenia do innej komory... Gumop.s. Podobnego do tych recznych, dzialania to mam pompke do wypompowywania wody -rewelacyjny i prosty pomysl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Słyszałem że się lubią spalać. Masz może Gumo jakiś link z tą pompką? Ciekawe jest to rozwiązanie z wbudowanym aku. Nie wiedziałem że jest coś takiego. Do tej pory widziałem tylko podłączane do aku samochodowego.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nic z tych rzeczy, bierzesz to pod pache, podlaczasz i jedziesz. Zapobiegliwi z pewnoscia waema to na wode - w przypadku przebicia da rade utrzymac sie na wodzie.Pamietam, ze zapominalismy ladowac.... jak aku byl nowy to chyba na 4 pompowania wystarczyl inie bylo widac ze ma dosc.. Zaraz popatrze ale czuje se to trzeba z Tokarexem mailowo pogadac - ja nabylem cos czego wowczas nie bylo na stronie.... Wyglada, ze wybralem wersje max - ta żółta na dole.http://www.pontony.net.pl/pel.php Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja kupiłem w Realu pompkę za 50 pln i daje rade, można podłączyćpod gniazdko od zapalniczki lub 220 V .Ponton 330 pompuje około 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja kupiłem w Realu pompkę za 50 pln i daje rade, można podłączyćpod gniazdko od zapalniczki lub 220 V .Ponton 330 pompuje około 10 minut.Witam.A można by tak fotkę tej pompki zobaczyć?Ewentualnie nazwa/symbol, coś po czym można by ją zidentyfikować.Bo pompek niedrogich jest wiele, tylko że większość wydaje się być tylko zabawkami do pompowania dziecięcych materacy.Mnie pompowanie pontonu pompką nożną wykańcza nerwowo, chciało by się już łowić a tu jeszcze pompowanie pierwszej komory, później druga komora i trzecia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Na kartoniku widnieje napis Elektro-Luftpumpe ,żadnych symboli nie ma prócz do jakiego prądu przeznaczona jest pompka, a na zdjęciu jest zadowolona rodzinka na biwaku.Pompka wydaje dźwięk podobny do wiertarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Cytując później druga komora i trzecia, to ciesz się, że nie masz czwartej itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ehhooo Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 od ponad dwóch sezonów używam takiej pompki intex 66618, pompka wygląda mniej więcej jak ta na fotce.. Szybko pompuje ale nie robi dużego ciśnienia dlatego dobijam nożną. Pompka ma też bardzo duży plus - rewelacja podczas składania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ciekawe rozwiązania, dzięki pozdrawiamp.s mnie też dobija to naginanie nożnąwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek TJ Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wujek mam od kilku lat chyba tą BST 12 lub 12hp.Super sprawa.Ponton 3m to dosłownie chwilka (pewnie z 5min 4komory).Nic nie trzeba dobijac ręczną,ustawiasz cisnienie i robisz co innego a ona sama sobie dyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Moja wygląda tak samo jak kolegi @ehooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Janek szkoda się męczyć mam tą samą co Gumo z akumulatorem i jest to mega wygodne .Ponton pompujesz w 5 minut bez dopompowywania nogą .Lepszej opcji chyba nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Nic z tych rzeczy, bierzesz to pod pache, podlaczasz i jedziesz. Zapobiegliwi z pewnoscia waema to na wode - w przypadku przebicia da rade utrzymac sie na wodzie.Pamietam, ze zapominalismy ladowac.... jak aku byl nowy to chyba na 4 pompowania wystarczyl inie bylo widac ze ma dosc.. Zaraz popatrze ale czuje se to trzeba z Tokarexem mailowo pogadac - ja nabylem cos czego wowczas nie bylo na stronie.... Wyglada, ze wybralem wersje max - ta żółta na dole.http://www.pontony.net.pl/pel.php Gumo Gumo, pisałeś że ma wbudowany akumulator, czyli rozumiem że jest w cenie pompki- 385zł, czy trzeba jeszcze osobno dokupić? Tokarex pisze że zasilanie z zewnętrznego aku.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siwypike Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam serdecznieJa od kilku sezonów eksploatuje taką:http://www.pontony.net.pl/pel.php model BRAVO SUPERTURBO BST 12HPJestem zadowolony a nawet bardzo, napompowanie pontonika Busha 330 to kwestia kilku minut, tak samo wypompowanie więc polecam. Podłączenie do akumulatora w samochodzie. pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Najlepiej napisz do tokarexa, jak pisalem, ja po namowie w/w kupilem co nnego niz bylo na obrazkach. To co mam wyglada jak ta żółta ale z cala pewnoscia ma wbudowany akumulator.Moze maja cos jeszzce ciekawszego, chociaz np. inny kolor - oczy bola jak sie na to patrzy. Mysle, ze mimo sporej ceny warto, rezygnujac z wynalazkow - to jest od razu przystosowane do pracy w terenie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam serdecznieJa od kilku sezonów eksploatuje taką:http://www.pontony.net.pl/pel.php model BRAVO SUPERTURBO BST 12HPJestem zadowolony a nawet bardzo, napompowanie pontonika Busha 330 to kwestia kilku minut, tak samo wypompowanie więc polecam. Podłączenie do akumulatora w samochodzie. pozdrawiam . Ta z akumulatorem za ponad 500 jest ciekawa. Chyba się na nią zdecyduję pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siwypike Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 WitamKazda ma plusy i minusy. Ja zastanawialem sie nad tymi opcjami. Zdecydowalem sie na ta bez akumulatora gdyz i tak zawsze dojazd nad wode odbywa sie samochodem, wiec podlaczam do akumulatora samochodowego. Dla mnie wygodniejsze rozwiazanie gdyz nie musze juz myslec o stanie akumulatora w pompce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 shared Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ja użytkuję model BRAVO 12 na razie jeden sezon, pompuję ponton 380cm i nie wyobrażam sobie pompowania ręcznego/nożnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nic z tych rzeczy, bierzesz to pod pache, podlaczasz i jedziesz. Zapobiegliwi z pewnoscia waema to na wode - w przypadku przebicia da rade utrzymac sie na wodzie.Pamietam, ze zapominalismy ladowac.... jak aku byl nowy to chyba na 4 pompowania wystarczyl inie bylo widac ze ma dosc.. Zaraz popatrze ale czuje se to trzeba z Tokarexem mailowo pogadac - ja nabylem cos czego wowczas nie bylo na stronie.... Wyglada, ze wybralem wersje max - ta żółta na dole.http://www.pontony.net.pl/pel.php Gumo Gumo, pisałeś że ma wbudowany akumulator, czyli rozumiem że jest w cenie pompki- 385zł, czy trzeba jeszcze osobno dokupić? Tokarex pisze że zasilanie z zewnętrznego aku.wujek Ja mam tę samą. Używam aku od sondy.Niestety pompki te mają problem z jakąś częścią, która odpowiada za pompowanie do zadanego ciśnienia. W mojej zawór zaczynał puszczać dużo wcześniej. Końcówkę musiałem dobić nożną.Pompka obecnie jest w serwisie. @Gumo, wydaje mi się, że Wasza też ma ten problem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Byl problem o ile nastawialem wartosc cisnienia wypisana na pontonie, zwlaszcza przy pompowaniu w niskiej temp. Najpierw pompowalem ile fabryka powiedziala a jak bylo za miekko to z czuciem do zwiekszonej wartosci cisnienia...tak zeby bylo sztywno ale bez przesady... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wujek
Padła mi pompka nożna w pontonie i czas na zakup czegoś nowego. Czy ktoś używał ręcznej? Jeśli tak to jak z czasem pompowania za pomocą takiej pompki, czy jest duża różnica w porównaniu do nożnej?
Przykładowe ręczne czwarta i piąta od góry.
http://www.pontony.net.pl/preczne.php
pozdrawiam
wujek
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi