Patryk1125 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zachęcony wyrobami kolegów postanowiłem też swoje pokazać. Wszystko zaczęło się jakiś czas temu do głowy przyszła mi przeróbka starej, zapomnianej wędki z szafy. Pomyślałem jak mam coś zepsuć to lepiej coś co się nie przyda mellow.png i zanim się nią tak dokładnie zająłem w drodze do mnie był już blank i komponenty na kolejną wędkę a w głowie masę pomysłów na kolejne. Po przeróbce: dscf1479g.jpg dscf1515k.jpg Przelotki wymienione na Forecast BVSLG Ale od początku. Najpierw ściągnąłem przelotki, zdemontowałem część korka(odkleiła się od blanku bez problemowo), część skróciłem. Potem było skrobanko, szlifowanko, żywicy wcierano i polerowanko i na końcu tych zabiegów moim oczom ukazał się błysk laugh.png Dalszą czynnością, najbardziej czasochłonną było rozmieszczenie przelotek. Prób nie było końca ale w końcu się udało: Jedna z wielu prób: dscf1434m.jpg Cała rękojeść: Wymaga jeszcze drobnych „zabiegów kosmetycznych” dscf1525h.jpg Oczywiście nie uniknąłem kilku prostych błędów i gaf, jak pęcherzyki powietrza oraz delikatne fale na lakierze, z którymi przy zbrojeniu kolejnego blanku sobie w miarę poradziłem. W sumie to na początku myślałem, że to w miarę prosta robota. Zrobić rękojeść, dobrać sparing, a nawinięcie omotki to banalna sprawa… Tak właśnie myślałem do momentu aż zabrałem się do roboty laugh.png Jednak forum Jb.pl i praktyki na starych wędkach bardzo pomogły i efekty jak dla mnie są bardzo zadowalające. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pierwszym blankiem jaki postanowiłem uzbroić jest a w zasadzie już mogę napisać, że był blank CDRBR299ML. Przeznaczenie kleń, jaź, pstrąg do linki 8-10lb oraz żyłek 0,18mm. Kijek ubrałem Fuji Hardloy ramiki LV.Rękojeść przed(sorka za jakość): I tutaj już spasowana na blanku: Niestety nie posiadam fotek ugięcia.Przed lakierowaniem kijek mniej więcej wyglądał tak.Omotki: Rękojeść: Jutro wstawię fotki już polakierowanego kijka bo właśnie schnie po drugi lakierowniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Wiataj Patryku, dzięki że podzieliłeś się swoimi dokonaniami. Bardzo ciekawe ugięcie tej wędki zza szafy - mi się podoba. W oczekiwaniu na zdjęcia po lakierowaniu - i mam nadzieję na kolejne prace - wątek dodaję do galerii. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Druga wędeczka zapowiada sie obiecująco co prawda typ rękojeści nie mój klimat ,ale fore zdecydowanie tak(kształt) Przy pierwsze trochę ci sie wylało lakieru ale pierwsze koty za płoty Lakierowanie opisu to chyba ,a przynajmniej dla mnie najtrudniejsza część tego etapu.Ja lakieruję w zdłuż blanku najlepiej trochę szerszym pędzelkiem obracają blank w dłoni uważając na równomierne rozłożenie lakieru, i po wykonaniu pełnego obrotu i upewnieniu sie ,że wszędzie warstwa jest OK wkładam blank w maszynerię i zabieram się za omotki Omotki przy pierwszym lakierowaniu tylko dokładnie przesącz ,a przy drugim samo pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dzięki Friko @Dąbek111 robię dokładnie tak jak piszesz. Powiem Ci, że lakierowanie napisów nie jest jeszcze takie strasznie trudne. Schody robią się przy wyplatankach jak nie są nici równo, ciasno i dokładnie nawinięte. Rękojeść hmm jak to moja żona powiedziała: ładny sobie festyn na wędce zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Eeee sorki teraz ją widzę,trochę mogłeś zbliżyć ,ale czapki z głów ja bym się nie podjął Nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 No proszę ziomek z Tbg-u wędki składa. Napisz coś więcej ( nici , lakier, pokaż maszynkę do kręcenia itd). Oby tak dalej. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Super Mlody byle tak dalej.W realu wyglądają lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nici prowrap, lakier Flex coat, maszynaka do suszenia omotel wlasnej robotu z silnikiem 10 rpm.Dzieki Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 po lakierowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Patryk jako amator rodbuilingu pierwsza klasa .Wyplatanka - masz chłopie nerwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wielki podziw dla ciebie Patryk.Nie mogę się doczekać aż zobaczę ją w realu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 No teraz widać ile cię to kosztowao Ale jak wspomniałem to nie na moje nerwy No i lakier super ,widać różnicę w porównaniu z poprzednim Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Teraz to ma wyglą. Orginalny pierścień i zaczep ,wyplatanka jak na pierwszy raz wygląda super.Kuba myśle,że tobie też sie zdąży pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 No ja myślę A jak mi się spodoba to myślę że będe miał prośbę do niego ale jak na razie suuuuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Patryk ładnie wyszedł Ci ten BR podoba mi się kształt korka i ogólnie cała rękojeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Niebawem znów coś się urodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Tak wygląda CD BR299ML pod obciążeniem:15g 30g 50g 100g Ugięcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Dwa kolejne blanki są już w trakcie montażu. Na razie tylko rękojeści. Batson HS 1025F CD BLRBR299MH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Widzę że się rozkręcasz foregrip w CD-ku wyszedł bardzo ładnie muszę przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 a dziękuje, dziękuje fakt wciągnęło mnie na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Poniżej fotki już skończonego kijka. MHX ST1024F 2,60m 10-42g 8-15lb. Jestem mile zaskoczony tym blankiem. Nie można zaliczyć tego blanku do wybitnie szybkich ale z zacięciem mentnookiego nie powinien mieć problemów. Moim zdanie idealnie sprawdzi się jako uniwersalny rzeczny kij przy zastosowaniu przynęt max do 30-35g. Miała być jeszcze fotka wyplatanki ale właściciel zabrał kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Na upartego młody to fotke zawsze można wstawić. Jak tam batsonik polakierowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 To ja poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Batsonik się właśnie lakieruje W takim razie fotka wyplatanki wkrótce skoro właściciel mówi, że się da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi