grzesiek11250 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Ja się zgłaszam na uginanie mam nadzieje że szczytówka nie pęknie ;-)Spóźniłem się o całą minutę z postem bła cha cha :-D Edytowane 17 Lipca 2014 przez grzesiek11250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Ja się zgłaszam na uginanie mam nadzieje że szczytówka nie pęknie ;-)Spóźniłem się o całą minutę z postem bła cha cha :-Dz Tobą to nawet kiełbaskę na kijku brak wad ukrytych i materiałowych bardzo fajny blank, fajnie pracuje pod obciążeniem.Jeszcze z 2kg można dorzucić, więcej obawiałbym się..... robić to w mieszkaniu Edytowane 17 Lipca 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) z Tobą to nawet kiełbaskę na kijku brak wad ukrytych i materiałowych bardzo fajny blank, fajnie pracuje pod obciążeniem.Jeszcze z 2kg można dorzucić, więcej obawiałbym się..... robić to w mieszkaniu Fakt ,bo gdyby pękła pletka - to mieszkanie do remontu . Na bank Edytowane 17 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) fajnie pracuje pod obciążeniem.To się sprawdzi nad wodą Edytowane 17 Lipca 2014 przez grzesiek11250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Fakt ,bo gdyby pękła pletka - to mieszkanie do remontu . Na bank Naj bidniej... Mariusz ten Twoj ma wicej pary w dolniku i będzienieco pozniej pracował dolnikiem. Za to ten 2.7m charakterystyke pracy będzie miał prawie taką samą. Edytowane 17 Lipca 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Naj bidniej... Mariusz ten Twoj ma wicej pary w dolniku i będzienieco pozniej pracował dolnikiem. Za to ten 2.7m charakterystyke pracy będzie miał prawie taką samą.Ten drugi to tera ma 2,6m, trza było pochlastać gada. Jak tylko dotrą ORINGI też będę na swojej pokręcajce działał . Gdy skończę to wyzwę na pojedynek może być konny lub pieszy !!! i pouginamy pały Edytowane 17 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 kolejne wędki na blankach Lemax skończone, pierwszy 2,5m 17lb:Komponenty:- Przelotki S6 od 25 po 5-tke Fst na szczycie- uchwyt Dnps black 16- pianka+końcówka z korka Kijek optymalnie działa w zakresie przynęt 7-25g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 drugi, 2,6m 25lbKomponenty:- przelotki S6 od 30 po 6-tkę Fst na szcycie- uchwyt Dnps black 16- pianka Kijek optymalnie działa w zakresie przynęt 12-42g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 wagi gotowych wędek: 17lb 25lb 40lb Ktoś na forum pytał o grubość ścianek w tych blankach więc cyknąłem poglądowe fotki: 2,4m 40lb 2,13m 35lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Patryk widać że nad wodą nudą wieje i brudna i duża ci ONA , ale za to przynajmniej podłubać można Edytowane 25 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Patryk widać że nad wodą nudą wieje i brudna i duża ci ONA , ale za to przynajmniej podłubać można tiiiaaa, w "normalnym" sezonie to z miecha zajęło by mi wystruganie tych 3 patyków. W tym zajęło to tylko tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Kawał mięcha mają te blanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Super Patriko jeszcze nie miałem ich w rękach ,ale nadrobię na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witam,trochę odświeżę swoją galerie, na początek fotki ugięcia skończonego już jakiś czas temu Lemax`a 2,5m 17lb: 35kg 70g 400g 700g 1100g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 i kolejne Lemaxy:wędka zrobiona z myślą łowienia wiślanych sandaczy z pontonu na ciężką gumę.2,3m i 20lbKomponenty:Przelotki: S6 z wkładami cyrkonowymi i S6 Sic na szczycieRękojeść: czarny Dps, pianka + korek mielonyZaczep: z Minimy V 06 2,15m 35lbwędka zbudowana pod sumka z pontonu,komponenty:przelotki: dwustopkowe S6 z wkładami cyrkonowymirękojeść: skrócony czarny dps 17 + pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 cześć Patryk mam pytanko bo w wędce kilka postów wyzej tej z 25 lipca masz szczytową przelotke 90 stopni a tą masz hmm45 stopni ? jak to ma sie do pracy na nich plecionki i jak to ma sie do odczuwania przynety na kiju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 cześć Patryk mam pytanko bo w wędce kilka postów wyzej tej z 25 lipca masz szczytową przelotke 90 stopni a tą masz hmm45 stopni ? jak to ma sie do pracy na nich plecionki i jak to ma sie do odczuwania przynety na kiju ?HmmChodzi Ci chyba o zaczep na przynetę, przelotki są normalnie osadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) nie chodzi mi o przelotke szczytową na jednej wedce masz ją zgiętą pod kątem 90 stopni a w innej wedce ok 45 stopni, widze to na zdjeciach. o to mi chodzi Edytowane 4 Września 2014 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Aha,Dwóch różnych producentów, dwie różne przelotki.Na pierwszym zdjeciu Fst Fuji, na drugim S6.Nie ma żadnej różnicy w czuciu przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 długo szukałem takie blanku i w końcu znalazłem Blaas SLF8615-2Njak dla mnie ideał do brzegowego łowienia boleni a tak wygląda: Komponenty:- przelotki S6 od Y25 po przez L4,5 i 5 na szczycie- rękojeść z pianki + wstawka z polakierowanej niebieskiej burli- uchwyt skrócony czarny DPS16- nici ProWrap czarne + wstawki z niebieskiej metalicznej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 hahaha wlasnie w innym watku pytalem zebys wstawil zdjecia patyak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 hahaha wlasnie w innym watku pytalem zebys wstawil zdjecia patyak no właśnie Ci tam odpisałem ale byłeś szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Zauwazylem Teraz tylko uzytkowac, jestem ciekaw jak te nano beda sie sprawdzac. Scianki blanku zauwazalnie ciensze, czy nie widzisz roznicy? Pewnie troszke lzejszy od normalnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 nie mam porównania do wersji bez żywicy nano ale ścianki blanku są dość cienkie i powiem że trochę się zdziwiłem ich grubością. Miałem pewne obawy w związku z tym ale dziś się one rozwiały jak naparzałem Rh 12-tka. nie wróciłem z travelem więc jest dobrze idę cyknę fotkę tych ścianek to oblukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) grubość ścianki w części szczytowej 0,9mm z małym haczykiem przy średnicy 8,6mm trochę kiepskiej jakości ale coś tam widać co do wagi blanku to przed uzbrojeniem zapomniałem zważyć ale całość wyszła ok. 115/117g. Edytowane 2 Października 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi