Skocz do zawartości

P.S.RODS - moje wędeczki

Patryk1125

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, kij zaczyna sie od główki 15-17g + guma 3". Gora wg mnie nieskończona... ;) Zakładałem prawie 40g + guma i był spokojny zapas.

To bardzo mnie rozczarowałeś tym dolnym c.w. 15 g + 3" guma to już spory ciężar jak na kij 20 lb ,moja Elitka 25 lb zaczyna spokojnie 10 g + 3" guma przy umiarkowanej pogodzie a kończy w granicach 60 g i czucie w całym zakresie c.w bardzo dobre.

Ciekawi mnie ta xzoga 8'6' , szukam kija pod duże rh i sporadycznie szczupaki na duże gumy 12-15cm na lekkich główkach . Zastanawiam sie czy podejdzie....

Małe sprostowanie,

Model sr-g 86mh2 oczywiście nada sie ale będzie miał jeszcze zapas mocy.

Do gum 15cm na główkach 5-12/15g zdecydowanie lepszą propozycja są modele:

- sr-g 76mh2

- sr-g 82m2

Pierwszy szybszy spokojnie nadając się pod zeda ale przy swojej pracy nie powinien gubić szczupaków.

Edytowane przez Patryk1125

Suzuki RXF 20lb 702

400g pod różnym kątem

post-46877-0-76235000-1448133247_thumb.jpg post-46877-0-19059100-1448133288_thumb.jpg

1500g pod różnym kątem

post-46877-0-52673200-1448133324_thumb.jpg post-46877-0-89335100-1448133364_thumb.jpg

• Like 1

Patryk, taka mała rada przy robieniu fotek ugięcia. Zawsze pokazujesz tylko tą część wyginającą się. Pokazuj proszę całego kija wraz z rękojeścią. Wtedy jest pełen obraz.

Ps; Ugięcie mega ;-)

Piotrek myślę, że to co najważniejsze jest widoczne :)

Ugięcie świetne, samo zachowanie blanku również.

Dla zainteresowanych blanki suzuki będą do pomacania (do kupienia chyba też) na Rybomanii w Lublinie na stoisku u Kawalca, Xzoga shitenno również.

Edytowane przez Patryk1125

Suzuki RXF 20lb 702

400g pod różnym kątem

attachicon.gifDSC_0412.JPG attachicon.gifDSC_0410.JPG

1500g pod różnym kątem

attachicon.gifDSC_0409.JPG attachicon.gifDSC_0408.JPG

Mialem okazje pomachac w weekend tym kijem. Jest naprawde super. Wydaje mi sie, ze opis gramatur jest nieidealny. Komfortowo mi sie rzucalo glowka 3g + guma 5 cali (nie probowalem mniejszych, ale tez mysle, ze dalby rade).  Góra - lekko przeszacowana. Najciezej rzucalem 15cm lunaticiem na 15g glowce - czyli zestaw ok. 50g - czuc go bylo. Nie twierdze, ze przeciazal blank, ale bardziej komfortowo mi sie rzucalo tym zestawem ok. 10g, anizeli tym 45-50g.

Proca ma naprawde potezny zasieg. Do tego, do czego wymarzylem sobie ten kij (szczupak na spore przynety gumowe i zelastwo) - nadaja sie bardzo bardzo dobrze.

Xzoga Shitenno SR-G 76mh2

attachicon.gifDSC_0447.JPG

attachicon.gifDSC_0446.JPG

attachicon.gifDSC_0449.JPG

Xzoga Shitenno SR-G 76mh2

attachicon.gifDSC_0447.JPG

attachicon.gifDSC_0446.JPG

attachicon.gifDSC_0449.JPG

Mój ci on mój mój mój :)

W najbliższy weekend testy,nie miał bym nic przeciwko temu aby jakiś gruby  zed go przetestował :D

• 2 tygodnie później...