PablovelLoco Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Po długiej przerwie od RB pora odświeżyć galerie Phenix BCX 78MLprzelotki Alconite + Sic na szczycie, zbrojony klasyczniepiankauchwyt WFC Shinny DSC_0550.JPG DSC_0555.JPGDSC_0551.JPG DSC_0554.JPGŁadniusi ten kijek,lubie takie surowe wzory...i taka prośba mógłbyś podać namiar na owy uchwyt,wygląda ciekawie i pewnie jest wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Ładniusi ten kijek,lubie takie surowe wzory...i taka prośba mógłbyś podać namiar na owy uchwyt,wygląda ciekawie i pewnie jest wygodny.Tak jest wygodny a dostaniesz go w FishingArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Tak jest wygodny a dostaniesz go w FishingArtDziekuje za odpowiedz i jeszcze jedno małe pytanko dotyczące uchwytu,w zestawie jest już ''zabudowana'' sklejona nakrętka z ozdobnymi elementami alu,czy jest to do samodzielnego sklejenia i ewentualnie mozna ten element zastąpić,tak jak u Ciebie pianką lub korkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Nakrętka jest zabudowana z elementami Alu. Musisz sam demontować, ja ciałem dremelem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Fajne Przez Twoje wędki pianka coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Fajne Przez Twoje wędki pianka coraz bardziej mi się podoba Daniel to jedyna właściwa droga ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Aż tak mnie sie nie podoba :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Phenix BCX 92ML Przelotki Fuji Kruchwyt TVS odwróconykorek burntmiedziane omotki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Jesli moge cos dodać, to ten fore wyglada zbyt masywnie i jest za duży do całości rekojesci. Zupełnie inaczej prezentowałby sie bez dodatkowego korka i przy skróconej tulejce wooven. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Jesli moge cos dodać, to ten fore wyglada zbyt masywnie i jest za duży do całości rekojesci. Zupełnie inaczej prezentowałby sie bez dodatkowego korka i przy skróconej tulejce wooven.I jak miałbyś niby trzymac ten uchwyt w dłoni jakby nakretka miała 2.5cm? Edytowane 15 Września 2016 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Zalezy od sposobu chwytu. Jesli trzymasz kij ze stopka kołowrotka pomiędzy 2, a 3 palcem, to krotki fore w zupełności wystarczy. Jednakże w tym przypadku zabraknie elementu pod uchwytem (reargripem) i chwyt bedzie niewygodny. Chyba, ze kij wykonywałes pod trzymanie cała dłonią ponad stopka kołowrotka, to wtedy widze sens takiego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Zauważ, że uchwyt jest odwrócony przez co stopka jest przesunięta troche bardziej do przodu niż normalnie. Właśnie po to żeby trzymać za grubszą część(nakrętkę) - m.in dla wygody. Minimalny fore to 2.5cm przy krótszym cała nakrętką spada z gwintu, na tej wędce nakrętką ma 3.8cm. Przy sposobie trzymania miedzy 3a4 i 4a5 dłoń cala wygodnie leży na fore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 tym razem mój ciężki cast...MHX L904-2 komponenty:przelotki Fuji Alconite KW + MNst Sic na szczyciepiankauchwyt fuji PTS Drugi kijek dla mojego znajomegoPhenix MX72ML-B komponentyFuji Alconite KRVSS 16pianka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Krag SKF7616-2N czy mhx P844-2-MHX. Który lepiej nada się pod rzecznego sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Krag SKF7616-2N czy mhx P844-2-MHX. Który lepiej nada się pod rzecznego sandacza.Nie wiem jakimi przynętami i jakich warunkach chcesz te sandacze łowić ale na rzekę osobiście wybrałbym jeden z poniższych blanków:- matagi lesson super seven-m- cd Blue rapid 762ml lub 762m- Phenix SP-762-MH- cd nano 792M Blanki te spokojnie też ogarną trochę cięższe łowienie boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 A czemu odradzasz koledze blank MHX, który jest kwintesencją sandaczówki? Delikatny szczyt i pancerny dolnik. Oczywiście łowienie gumami bo do koguta raczej inna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 A czemu odradzasz koledze blank MHX, który jest kwintesencją sandaczówki? Delikatny szczyt i pancerny dolnik. Oczywiście łowienie gumami bo do koguta raczej inna konstrukcja.Bo na rzekę taka konstrukcja się nie sprawdzi a zwłaszcza przy prowadzeniu gum pod prąd, szczyt będzie klękał zbyt mocno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Matagi Lesson Super Seven-h zastąpił u mnie CD Blue Rapid 2,52m 10-35g, po dwóch wyjściach na wodę wydaje się że da radę... komponentyprzelotki Fuji Alconite + 5 szt. na szczycie SiC w srebrnych ramkachuchwyt fuji Acs 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Bo na rzekę taka konstrukcja się nie sprawdzi a zwłaszcza przy prowadzeniu gum pod prąd, szczyt będzie klękał zbyt mocno Jesteś z błędzie, poppingi MHX doskonale nadają się na każdą wodę. Ciekawe czy o wklejkach okoniowych też powiesz, że nie nadają się na rzekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Jesteś z błędzie, poppingi MHX doskonale nadają się na każdą wodę. Ciekawe czy o wklejkach okoniowych też powiesz, że nie nadająsię na rzekę?jak chcesz to łów popingiem jak dla mnie to gówniane blanki podobnie jak i wklejkiBlanki, które wymieniłem są przede wszystkim bardziej uniwersalne niż P844-2 a to dla mnie duża zaleta. Nie wiem jak Ty ale ja idą na rzekę chce mieć ze sobą wędkę, która ogarnie nie tylko sandacze ale spokojnie da rade ściągnąć np. dyżurnego bolka....Łowienie na rzece to nie tylko stukanie po dnie i łowienie na gumę, nie wyobrażam sobie łowić popingiem z cykadą zapięta na agrafkę czy ripperem RH.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 jak chcesz to łów popingiem jak dla mnie to gówniane blanki podobnie jak i wklejki Widzę, że o łowieniu sandaczy w rzekach, podobnie jak o łowieniu okoni masz takie sobie pojęcie a przy doradzaniu komuś warto być obiektywnym lub po prostu dopisać, to co napisałeś w cytowanym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Widzę, że o łowieniu sandaczy w rzekach, podobnie jak o łowieniu okoni masz takie sobie pojęcie a przy doradzaniu komuś warto być obiektywnym lub po prostu dopisać, to co napisałeś w cytowanym poście.Dobrze, skorzystam z Twoich rad mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 kolejny mój cast, tym razem klasa ULPhenix SP 732-UL 8lb mocy,do 9g komponentyprzelotki fuji alconite + sic na szczycieuchwyt ECS 16pianka czarna z pierścionkami w kolorze gun smokeomotki metalik w kolorze gun smoke 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) jak chcesz to łów popingiem jak dla mnie to gówniane blanki podobnie jak i wklejkiBlanki, które wymieniłem są przede wszystkim bardziej uniwersalne niż P844-2 a to dla mnie duża zaleta. Nie wiem jak Ty ale ja idą na rzekę chce mieć ze sobą wędkę, która ogarnie nie tylko sandacze ale spokojnie da rade ściągnąć np. dyżurnego bolka....Łowienie na rzece to nie tylko stukanie po dnie i łowienie na gumę, nie wyobrażam sobie łowić popingiem z cykadą zapięta na agrafkę czy ripperem RH....MHX to rzeczy w rzeczywiscie bardzo mierne blanks w stanach lawia na nie malolaty chcacy miec custom wedke za male pieniadze.Jedynym blank jaki mudhole ma jako swoj to bushido nano a tylko dlatego ze blank na poczatku byl robiony przez ns black hole a teraz jak twierdza jest identyczna kopia chociaz wielu twierdzi ze dalej ns go dla American Tackle robi tylko nie przyznaja tego ze wzgledu na cape code special Edytowane 11 Października 2016 przez sharkfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Przez ostatnie parę lat przerzuciłem bardzo dużo blanków pod kątem sandacza i z całą odpowiedzialnością mogę napisać że blanki MHX serii P (poping) nie nadają się do klasycznego połowu sandacza w rzekach . Może znajdą zastosowanie na zbiornikach zaporowych ale ogólnie nie powalają ze względu na dość kiepskie czucie i katastrofalną amortyzację podczas holu .Bardzo wysoko startują (ponad 10 g ) i dość szybko kończą bo zbyt spolegliwy szczyt uniemożliwia podbijanie . Pamiętam jak sandacz 86 cm robił ze mną co chciał holowany kijem na blanku MHX P904 i jakimś cudem nie spadł a guma wypięła mu się po holu . Bardzo spolegliwy szczyt i twardy dół to 0 amortyzacji . Siła jest bardzo szybko przenoszona do kabłąka i amortyzacja się kończy .Jesteśmy zdani na zapasy z sandaczem a o kontroli nie ma mowy . Kij stoi gdzieś za szafą i będzie chyba moją ostatnią opcją na rzecznego sandacza. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi