psd27 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Sum z brzegu i piankowe zakończenie ? Nie ma czym budować????Zaintrygował mnie ten komentarz - możesz Kolego rozwinąć myśl? Zdarzało mi się łowić sumy i z brzegu i z pływadła i z brodzenia zarówno na kije wykończone pianką i korkiem, ale nie rozumiem, co złego jest w piance. Wyważenie kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 (edytowane) Zaintrygował mnie ten komentarz - możesz Kolego rozwinąć myśl? Zdarzało mi się łowić sumy i z brzegu i z pływadła i z brodzenia zarówno na kije wykończone pianką i korkiem, ale nie rozumiem, co złego jest w piance. Wyważenie kija?Nie wiem co tłumaczyć. ???? Piankę lubię i jest ok. Ale nie na końcu dolnika jako wykończenie.. w przypadku kija który siłą rzeczy w przypadku takiej wedki, i takiego charakteru łowiska musisz opierać o brzeg, kamienie itd. To ujdzie w okoniówce. Ale... wszystko można???? Co tam komu pasuje. Edytowane 5 Czerwca 2024 przez Bolesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Nie wiem co tłumaczyć. ???? Piankę lubię i jest ok. Ale nie na końcu dolnika jako wykończenie.. w przypadku kija który siłą rzeczy w przypadku takiej wedki, i takiego charakteru łowiska musisz opierać o brzeg, kamienie itd. To ujdzie w okoniówce. Ale... wszystko można???? Co tam komu pasuje.Ale co się dzieje z pianką podczas opierania jej o brzeg? Żeby nie było, nie jestem fanem pianki i wszystkie wędki, których używam często, mam w korku. Łowie też na opaskach i to dość często. Wędkę staram się odkładać tak, aby kołowrotek nie leżał na kamieniach, a tym bardziej kij i dlatego nie rozumiem. I naprawdę nie „trolluję”, tylko staram się zrozumieć, bo wiadomo, że każdy łowi inaczej i opaska opasce nierówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Większość wołów roboczych jest robiona w piance, nie w korku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Nie wiem co tłumaczyć. ???? Piankę lubię i jest ok. Ale nie na końcu dolnika jako wykończenie.. w przypadku kija który siłą rzeczy w przypadku takiej wedki, i takiego charakteru łowiska musisz opierać o brzeg, kamienie itd. To ujdzie w okoniówce. Ale... wszystko można???? Co tam komu pasuje.Proponuję najpierw sprawdzić trwałość potem komentować Można było dać gumową gałę ale po co dokładać wagi jak nie jest ani trochę wygodniejsza niż pianka Wędki do łownia z ręki więc każdy gram się liczy a waga zamknęła się w okolicach 200g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Większość wołów roboczych jest robiona w piance, nie w korku Chodzi o zakończenie.. a nie to co trzymasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 (edytowane) Proponuję najpierw sprawdzić trwałość potem komentować Można było dać gumową gałę ale po co dokładać wagi jak nie jest ani trochę wygodniejsza niż pianka Wędki do łownia z ręki więc każdy gram się liczy a waga zamknęła się w okolicach 200gNaprawdę ? ???? Dobrze. Ja nic nie sprawdziłem. Od razu zakładasz że nie..???? Wydaje mi się. Ja obserwuję z przyjemnością Twoje wędki. Naprawdę. I jestem laikiem bo ich nie buduję od zera. A Ty tak więc szacun. Ale naprawdę będziemy sobie udowadniać że dotykanie piankowym (nie ma takiej pianki by to wytrzymała ) zalończeniem do kamieni i nie tylko nie zjechało jej po sezonie.. i tak. Guma to wytrzymuje. Chciał klient to ok... ale nie róbmy z siebie wariatów. Dodam tylko że dziki szał na temat twardości pianki też ma granice. Ta megega twarda jak się odkształci, od głupiej gumki recepturki czy uchwytu.. zostają ślady. Trochę miększa i "gorsza" jak forecast wraca do swojej formy. Ale nie.. tylko najtwardsza. Logika... Róbcie co chcecie???? p.s. co to jest wygodniejsza gałka i co to jest waga 10 gram w dolniku dla kija sumowego ? Tam gdzie to najkorzystniej działa w wyważeniu ciężkiego blanku. Edytowane 6 Czerwca 2024 przez Bolesław 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 9 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 Uniwersalny rzeczny ULNa blanku FishingArt model blaas slxf966-2n Parametry Długość: 2.9mCw. 1.5-12gMoc: 2-6lb Komponenty Przelotki Fuji torzite t2 Uchwyt Fuji tvs-tk lakierowany na czarno Rękojeść korek Tiger i elementy żywicy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2024 Sandaczówka na blanku FishingArtModel kraag skxf8016-2n Parametry Długość: 2.44mCw. 6-30gMoc: 8-16lb Komponenty Przelotki Fuji torzite Uchwyt skss 17 + insert z żywicy Rękojeść burl Black pearl 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Przeróbka Composite developments blue rapid Zmieniona rękojeść, blank oskorbany Udało się urwać 17g Ubrany w uchwyt Fuji skss, rękojeść carbon cfx i elementy czeczoty klonu Przelotki mix Fuji sic i torzite Parametry Długość: 3mCw. 10-35gMoc: 10-20lb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly69 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Blaas piękny ten 2.9 do 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Uniwersalny rzeczny ULNa blanku FishingArt model blaas slxf966-2n Parametry Długość: 2.9mCw. 1.5-12gMoc: 2-6lb Komponenty Przelotki Fuji torzite t2 Uchwyt Fuji tvs-tk lakierowany na czarno Rękojeść korek Tiger i elementy żywicy IMG_20240526_192912~2.jpg IMG_20240526_192939~2.jpg IMG_20240526_193025.jpg IMG_20240526_193015~2.jpg Pięknie wykonany !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 Boleniowy Suzuki rxf 14lb 962 pro Parametry Długość: 2.9mCw. 7-21gMoc: 14lb Komponenty Przelotki Fuji sic titanium w złotej ramce Uchwyt okucia BRS z insertem z czarnej żywicy ze złotymi płatkami Rękojeść carbon CFX 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Lamiglas si1162MRzeczny uniwersał, sprawdzi się do łownia boleni, brzan i większych kleni Parametry Długość: 2.95mCw. 5-17gMoc: 8-12lb Komponenty Przelotki Fuji torzite T2Uchwyt Fuji nhss Rękojeść czeczota klonu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Leki uniwersał na rzeke Composite developments HYDRAGRAPH CDBLHY902L Ubrany dość nietypowo w uchwyt delfin, przelotki Fuji torzite barwione na niebiesko. ParamteryDługość: 2.75mCw. 3-15gMoc:4-10lb 20230320_165437.jpg 20230320_165440.jpg 20230320_165509.jpg 20230320_165446.jpgCześćCzy możesz napisać parę słów o tym jaki jest realny zakres obsługiwanych przynęt i moc blanku? Może masz jakieś zdjęcia z ugięciem. Szukam po necie ale informacji jak na lekarstwo.Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Sandaczówka na blanku NFC Sb684-1 X-Ray Parametry Długość: 2.02mCw. 7-18gMoc: 8-14lb Komponenty Przelotki Fuji sic titanium Uchwyt carbonowy CRS Rękojeść nix carbonu cfx + żywica 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 CześćCzy możesz napisać parę słów o tym jaki jest realny zakres obsługiwanych przynęt i moc blanku? Może masz jakieś zdjęcia z ugięciem. Szukam po necie ale informacji jak na lekarstwo.Dzięki!Szczerze to nie za bardzo pamiętam już ten blank Jakoś szczególnie nie zapadł mi w pamięci Ugięcia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Szczerze to nie za bardzo pamiętam już ten blank Jakoś szczególnie nie zapadł mi w pamięci Ugięcia nie mam To nie za dobrze świadczy o blaku. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalmar76 Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Co ma pamięć TWÓRCY wędki do jakości blanku? Konstruktor blanku to chyba znana postać w świecie wędkarstwa i wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Co ma pamięć TWÓRCY wędki do jakości blanku? Konstruktor blanku to chyba znana postać w świecie wędkarstwa i wie co robi. Ja nie twierdze, że blank jest zły. Domyślam się, że jak i z kijami ze sklepowej półki traiają się kije słabe, dobre i wybitne i te pamiętamy najlepiej i najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalmar76 Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 (edytowane) https://northforkcomposites.com/product/sb-684-1x-ray-lmx/ Blank przeznaczony do łowienia bassów na przynęty spiningowe. https://pl.wikipedia.org/wiki/Bass_wielkog%C4%99bowy#Opis Edytowane 12 Lipca 2024 przez Skalmar76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Ja nie twierdze, że blank jest zły. Domyślam się, że jak i z kijami ze sklepowej półki traiają się kije słabe, dobre i wybitne i te pamiętamy najlepiej i najdłużej.Zalezy czego sie oczekuje od rod buildera. Kije pamieta sie od lowienia. Jak sie je robi to sie glownie nimi nie lowi bo sie robi dla klienta Jak sie idzie w druga strone czyli cos tam jest jakis top topów a sie nim nie lowilo a sie pisze, ze jest to takie wrozenie z fusow rod buildingowego swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2024 Kilka modeli z serii hydragraph jest naprawdę bardzo fajnych 3m do 20g 2.35m i 2.44m do 15g Patrząc obecnie na jakość/walory użytkowe/cena według mnie bardzo dobry poziom Co do tego 2.75m Nie utkwił mi w pamięci pewnie z tego względu, że robiłem tylko jeden ten blank i nie jest to blank, który widziałbym do swoich zastosowań. Od tamtego czasu pewnie z setkę wędek przekręciłem więc wspomnienia mogą być lekko zatarte więc po co mam klepać standardową regułkę: Szybki/wolny ugięcie progresywne jak 90% blanków takie jestRobiony był na licytację na zawody. Miał wyglądać "ładnie", nietypowo żeby przyciągnąć uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2024 Lamiglas z serii X-Factor Model lx1142m Parametry Długość: 2.9mCw. 7-21gMoc: 8-12lb Komponenty Przelotki Fuji sic titanium Uchwyt Fuji skss 17Rękojeść korek naturalny+ elementy ciemnego kaktusa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Bardzo fajnie, ze smakiem zrobiony kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi