Skocz do zawartości

P.S.RODS - moje wędeczki

Patryk1125

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po testach terenowych Xzogi i musze przyznac ze kij bardzo szybki. Pieknie pracuje pod glowka. Powalaja odleglosci osiagane przy rzucie :) nawet glowka 35g + guma 3 leci jak z procy. Przy takim obciazeniu kij nie kleka przy podbijaniu. To takie pierwsze spostrzezenia po jednym wypadzie na ryby

Jestem po testach terenowych Xzogi i musze przyznac ze kij bardzo szybki. Pieknie pracuje pod glowka. Powalaja odleglosci osiagane przy rzucie :) nawet glowka 35g + guma 3 leci jak z procy. Przy takim obciazeniu kij nie kleka przy podbijaniu. To takie pierwsze spostrzezenia po jednym wypadzie na ryby

A jak z czułością?

Drugi się już kręci ale tego chyba też nie będę miał okazji zabrać na dłużej nad wodę.

Kolejne dwie Xzogi z serii Shitenno

post-46877-0-87435800-1446282922_thumb.jpg

SR-G 86mh2

kolejny dla fana marki ;)

Blank szybki, bardzo mocny dolnik i czuły szczyt. Blank będzie zrobiony do ciężkiego łowienia na rzece.

SR-G 76mh2

kolejny raz, tym razem w wersji o casta pod sandaczyka z brzegu.

Xzoga Shitenno SR-G 86mh2

Fuji Alconite KR + Fuji Torzite Titanium

DPS 17 silver

Czesc

Mógłbyś opisać blank ? Powiem szczerze że szukam czegos w długosci 260 cm pod bolka z cw około 40 gram i zdecydować sie nie moge :)

• Like 1

Czesc

Mógłbyś opisać blank ? Powiem szczerze że szukam czegos w długosci 260 cm pod bolka z cw około 40 gram i zdecydować sie nie moge :)

Blank szybki, dość sztywny ale nie przesadnie opisałbym go jako fast/fast+, sprężysty. Blank opisany jako 25lb i rzeczywiście tą moc czuć w dolniku.

Jeśli będą to przynęty +20g to kijek może się nadać, z zapasem mocy oczywiście. Ja tak ciężko bolenii nie łowie. Model SR-G 76mh2 wydaje się być bardziej odpowiedni ale długość 2.3m. Szczyt ma sztywniejszy niż dłuższy model. Lubię takie blanki,odpowiednio sztywne pod przynętą a pod rybką głębokie ugięcie. Bardzo dobrze prowadzi się bezstery boleniowe czy przynęty RH.

przynety bedą maksymalnie 30 - 35 gram ale to juz w wyjatkowych sytuacjach - najczesciej do 30

To model SR-G 86mh będzie zbyt potężny.

Sr-g 76mh jak najbardziej ok. O ile długość 2.3m będzie Ci pasować i charakter blanku. Jest dość sztywny ale tylko pod przynętą. Pod rybką bedzie ładnie pracował.

Z innych blanków w ok. 2.6m to mogę Ci polecić CD Blue rapid 2.52m do 35g. Miałem poprzednią i obecną serie. Różnic praktycznie miedzy nimi nie ma. Mi nawet bardziej pasował ten z obecnej serii. Taki troche "cieplejszy" :)

A może 82 m ?:)

Z serii mod/fast

Wiesz nie miałem ich w rękach więc wiele o nich powiedzieć nie mogę.

Wiem jednak tyle, że są nieco wolniejsze, wczesniej zaczynają pracować środkiem ale szczytówki maja na tyle sztywne, że nie kładą się pod wabikami w określonym cw.

Edytowane przez Patryk1125

Dzisiaj przetestowałem Xzogę Shitenno SR-G 76mh2, zbrojoną przez Patryka w Cascie spiralnie, jest to mój pierwszy kijek w spirali i powiem, że już inaczej zbroił nie będe. Zośka fajnie się spisuje od przynęt 14 gr. jest idealna pod gumy, większe woblery i wachadła. Dzisiaj niestety nic nie uderzyło, więc nie wiem jak na polu walki się spisze, ale moc jest. Polecam blank, jak i kijki zbrojone przez kolegę w którego wątku się produkuję.

• Like 1