Skocz do zawartości

P.S.RODS - moje wędeczki

Patryk1125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Będę zbroił ten blank za chwilę, też myślę o minimach. Trochę się boję że druciaki nie dadzą rady.Jak się sprawują na tym blanku, czy może zastosować coś innego. Dopiero raczkuje w tym temacie i proszę o pomoc.

z tego co mi wiadomo kijek i przelotki mają, a właściwie jeszcze nie dawno miały się dobrze.

kijek był robiony dla mojego znajomego.

czy można zastosować coś innego? moja odp. brzmi, że tak.

np. taki set:

Y: 25, 12, 07,

L: 6, 5, 4,5 x 3

FSt: 5

powinno dobrze działać

z tego co mi wiadomo kijek i przelotki mają, a właściwie jeszcze nie dawno miały się dobrze.

kijek był robiony dla mojego znajomego.

czy można zastosować coś innego? moja odp. brzmi, że tak.

np. taki set:

Y: 25, 12, 07,

L: 6, 5, 4,5 x 3

FSt: 5

powinno dobrze działać

Dzięki za pomoc, pojadę go w minimach , w jaki sposób rozmieszczałeś przelotki po swojemu czy stosowałeś się do tabelek ?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Patryk ,pomodziłeś przy tej Orce, fajnie wygląda. Ale mocy 35LB to ten kijaszek pewnie nie ma ;)

Dzięki,

Kijek zdecydowanie ma mniej mocy. Opis jednak pozostał taki jak fabryczny. W dolniku będzie coś ok. 20/25lb, cw. myślę, że tak do 42g łącznej wagi przynęty.

Blank naprawdę przyzwoity. Szybki, dobrze wywarzony. Do stopki kołowrotka wystarczyło 38cm, wyważenie wypadło w połowie fore przy młynku 350g. Jak dla mnie idealnie bo trzymam miedzy 4 a 5 palcem.

Widzę ,że bardzo nisko zszedłeś ze startową. Możesz podać ile jest do przelotki startowej od środka stopki i jaka to przelotka?

Przelotka fuji alconite Y 30 odlegości dokładnie nie pamiętam ale jest 62 lub 64cm więc nie tak blisko.

Edytowane przez Patryk1125

• 3 miesiące temu...

przeróbka pracownianego ATC Matrix 2,6m 17lb mocy

poprzednio było w korku po całości obecnie jest jak widać

post-46877-0-25336800-1440188275_thumb.jpgpost-46877-0-20450600-1440188320_thumb.jpgpost-46877-0-02999000-1440188359_thumb.jpg

właściciel chciał trochę obniżyć wagę, no i się udało

przed                                 po

post-46877-0-63428000-1440188522_thumb.jpg     post-46877-0-30261000-1440188560_thumb.jpg

to są wagi samych dolników   ;)

• Like 3