krecik Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam ktoś może teraz był nad ta rzeczka poproszę o zdjęcia i wiadomości o pstrągach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam ktoś może teraz był nad ta rzeczka poproszę o zdjęcia i wiadomości o pstrągach pozdrawiam Może i namiary GPS na miejscówki? Nie ma to jak dzielenie się informacjami na temat rzek pstrągowych na otwartych forach.Akurat nad Wel to zapraszam, na prawdę warto. Okręg toruński to bardzo dobry gospodarz - wymiar 35 cm i 2 sztuki na dzień, a do tego brak zarybień, ponieważ rybostan jest tak silny, że są one zbędne. To powoduje, że dni z kompletem 60'aków są na porządku dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edwardo Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 I proszę, wieści z nad wody made in poland @hlehle, nie mów, chyba jednak pojawiły się jakieś negatywne trendy w rybostanie. W ubiegłym roku jeszcze można było 3 sztuki po 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Niech się wypowie nasz kolega Krzysio vel smokwelski Toż to on ma Wel opanowany jak nikt inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 I proszę, wieści z nad wody made in poland @hlehle, nie mów, chyba jednak pojawiły się jakieś negatywne trendy w rybostanie. W ubiegłym roku jeszcze można było 3 sztuki po 30 cm Tak było, ale Toruń zauważył, że liczba łowionych 60'aków nieznaczenie spadła, a 70'tki to można policzyć na palcach jednej ręki. Stąd te drastyczne ograniczenia w limitach i wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 hlehle nie wiem skąd u Ciebie tyle złośliwości musisz być bardzo zakompleksionym człowiekiem (czyżby syndrom czegoś małego) przykro mi z tego powodu a ja tylko chciałem zobaczyć zdjęcia tej pięknej rzeki i przeczytać że jeszcze coś w niej pływa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 hlehle nie wiem skąd u Ciebie tyle złośliwości musisz być bardzo zakompleksionym człowiekiem (czyżby syndrom czegoś małego) przykro mi z tego powodu a ja tylko chciałem zobaczyć zdjęcia tej pięknej rzeki i przeczytać że jeszcze coś w niej pływa przede wszystkim plywaja w niej.... KAJAKI Rzeka WEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Da się nawet 1 zdjęcie pstrynga znaleźć...i Ojciec Święty z facepalmem też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 wiadomości o pstrągach, to mocne przegięcie. Albo łowisz ryby od niedawna, albo nie wiesz co się dzieje w naszym pięknym kraju. O Welu akurat można pisać , jak i wielu innych rzekach, które zostały 'zeżarte', ale na pewno nie o tych, w których coś sensownego jeszcze pływa.Nie o kompleksy tu chodzi, ale o to, że ta rzeka kiedyś była nie tylko piękna, ale i rybna. Później wykończyli ją elektrycy na spółkę z wędkarzami. Odbudowała się kilka lat temu, ale wystarczył jeden sezon większej presji, żeby powrócić do stanu zero. Obecnie presja nadal jest, tylko - Panie nie bierom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Po tym poscie jednak widzę że nie masz nic małego dawno tam nie bylem i miałem nadzieję że coś tam jeszcze pływa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Coś się dzieje na Wli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welski Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Wel w Bratianie.proszę uprzejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welski Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 W Lidzbarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 http://pl.dewelopment.eu/ warto się zapoznać Tam także były robione badania ichtiofauny.Można także zakupić publikację: http://www.infish.com.pl/wydawnictwo/Wydaw_zwarte/Image_book /Development2011_book.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Bardzo naukowo. Byłem w sobotę wieczór i w niedzielę rano; w Chełstach i poszedłem lewym brzegiem w dół. Przepiękne tam pokrzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Bardzo naukowo. Byłem w sobotę wieczór i w niedzielę rano; w Chełstach i poszedłem lewym brzegiem w dół. Przepiękne tam pokrzywy. Przynajmniej się dotleniłeś i miałeś blisko kontakt z przyrodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Fakt pokrzywy nadal są wielkie Ostatnio byłem z muchówką pochodzić za lipieniem i raptem widziałem jednego kilkunastocentymetrowego lipka i stadka kleni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Pstrągi były, nawet bardzo ładne, ale kiedyś 3 lata już nie byłem na Welu, pustawo się zrobiło, ale sentyment pozostał. Dodam tylko że okręg PZW w Ciechanowie zakazał zabierania pstrągów i lipieni ze swojego odcinka Welu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 http://www.fors.com.pl/14-powitalnia/92621-wel-2012-zakaz-po lowu polecam wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saku Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Witam Niebawem spędzę tydzień na Mazurach w okolicach Dąbrówna. Zamierzam zabrać ze sobą spinning Jak wygląda sprawa z łowieniem mniej więcej na odcinku Od Rybna do Dąbrówna? Czy to kraina pstrąga? No - kill? Gdzie wnieść opłaty i czego się spodziewać nad wodą? :-) Aby nikt nie zarzucił mi lenistwa - szukałem informacji w necie, jednak jest ich jak na lekarstwo... Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Zajrzyj na strony Okręgu Ciechanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Panowie, interesuje mnie Wel w okolicach wsi Kurojady i trochę w górę...ma ktoś jakieś bieżące info na temat tego odcinka?Nie chodzi mi o kwestię typu: "biorą/nie biorą?" i "na co?"....tylko: - Czy bardzo zarośnięte?- Czy da się brodzić?- Jaka przejrzystość wody?- Jakie natężenie kajaków?...- biorą? nie no dżołk Może być oczywiście na priw. Pozdrawiam,malcz Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 miejscami bardzo zarośnięteWoda przejrzystaDa się brodzićKajakostrada, ale wcześnie rano jest w miarę póki nie ruszą. (natężenie zalezy od dnia) Biorą... Niestety 99% klenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 miejscami bardzo zarośnięteWoda przejrzystaDa się brodzićKajakostrada, ale wcześnie rano jest w miarę póki nie ruszą. (natężenie zalezy od dnia) Biorą... Niestety 99% klenie. Nawet teraz pomimo gorszej pogody i końca wakacji?...to kiepskie info, bo wyjazd miał być raczej sobotni.... O tych "innych" rybach nie myślałem....plan był na klenia... Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi