Skocz do zawartości

Targi w Zabrzu

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku szykuje się nam zacna muchowa impreza.

Targi odbywają się w Zabrzu, między 9 a 11 marca, hala MOISiR

Będzie się działo i to dużo.

będzie:

-Vision

-Fly House

-Sztuka Łowienia

-Rise Fly Fishing Film Festival

-Polish Nymph ze szkółką muchową i Fishing Artem

A w planie - pokazy takie, siakie i owakie, much kręcenie, whisky trąbienie, dobre ciastka, fajny klimat i wypieprzenie zimowej smuty z głów!

Mam nadzieję, że się spotkamy!

Bardzo fajnie, będzie co oglądać. Ostatnie dwa lata karp zdominował targi. Było wszystko, dosłownie wszystko czego karpiarze mogą sobie życzyć.

Mam nadzieję, że mucha i spining/casting staną się również tradycją targów i na trzy dni ściągną fanów z całej Polski a może i dalej. Zanim to jednak nastąpi, może umówimy wspólne spotkanie w kuluarach lub na stoisku Kuby i skonfrontujemy nasze zabawki w realu. Każdy ma coś ciekawego, kij, młynek, muchy, blaszki. Czasami są to rzeczy osobliwe, rzadko spotykane. Możliwość oględzin jest bezcenna dla osób które noszą się z zamiarem kupna a jedyny kontakt wzrokowy to monitor. Bardzo chciałbym zobaczyć w realu kije Winstona, te topowe. Każdy zapewne ma jakiegoś typa... Może uda się to ogarnąć, było by fajnie. Nie wspomnę już o spotkaniu przy piwie... :D

Z doświadczenia wiem, że obejście całości zajmuje 1-2 godzinki, potem każdy łapie ulubione stoisko i wypatruje znajomków. Tutaj możemy to zorganizować tak by wszyscy zainteresowani byli o określonej porze i miejscu. Najwięcej i w miarę spokojnie można zobaczyć w piątek koło południa, sobota to ścisk i przepychanki. Niedziela też jest ok, jednak wystawcy myślą o powrotach do domu a i stoiska są mocno spacyfikowane po kupujących.

Może jakieś głosy w tej sprawie...

Kilka (głosów)

-nie wiem jak z wniesieniem sprzetu na targi

-ja na targach będe pracował, box nie jest zbyt wielki, więc nie wiem jak zaszalejemy :mellow:

-pierwsze dwa dni to ostra orka, non stop ktoś jest i chce porozmawiac, obejrzeć etc, więc jeśli spotkanie to raczej albo po targach, albo w niedzielę

• 4 tygodnie później...

Jestem na targach w piątek, otwarcie. Mam nadzieję, że spotkam wielu Kolegów z forum. Jeśli planujecie być w tym samym czasie (09.03 od 10.00 do godz. pp) dajcie znać w wątku. Uwagę swoją kieruję na temat szczupak na muchę i kije typu switch. Wszystko co w tej materii: muchy, linki, blanki. Mogę udostępnić w realu (obmacanie, nie mylić z perwersją) kija #9 Xi3 jak ktoś się zastanawia nad zakupem. Mnie z kolei interesują głowice i linki pod szczupłego w klasie #9, 10 i głowice pod switch-a 24-26 gram... Oczywiście podstawa to duże muszyska, może pochwalicie się swoimi.

Pozdrawiam

PS

Będę w okolicach stoiska Sz.Ł - Kuba, Igor i Vision.

Jak zawsze będzie sporo rękodzieła i to w dobrych cenach...

http://img99.imageshack.us/img99/1792/tarnuski.jpg

To ja się może zapytam w ten sposób(NIEZOBOWIĄZUJĄCO na razie bo nie wiem czy dam radę wygospodarować czas i będą osoby zainteresowane):

Czy jakbym jechał z Warszawy, byłby ktoś chętny do partycypacji w jeździe i kosztach?

Program wycieczki:

1. Wyjazd Warszawa Ursynów-Kabaty piątek 5:30-6:00 tak aby być na rano w Zabrzu.

2. Zwiedzanie do około 15:00

3. Powrót Warszawa Centrum pl. Politechniki, godzina nie później niż 19:00

Koszta paliwa do podziału na wycieczkowiczów.

Pozdrawiam

Niezobowiązująco się piszę na wyjazd, muszę uzgodnić tylko terminy. Domyślam się, że dysponujesz samochodem??

Tak.

Aby nie trzymać siebie i innych w niepewności przyjmijmy, że ostatecznym terminem na podjecie decyzji o wycieczce jest środa wieczór.

Kryterium jest inne :D

Jak to będzie fajna muchówka na szczupaka 9' #9 to nie biorę bo może zaginąć w akcji :mellow: np. Xi3 w żadnym wypadku nie wsadzam do auta bo 100%, że nie dotrze do adresata.

A tak poważnie to oczywiście nie będzie problemu jeżeli już dojedziemy. Wszystko będzie jasne w środę wieczorem.

Czytałem to już wcześniej i szczerze mówiąc słowa piątek tam nie zauważyłem Może mi wzrok siada :mellow:

No w naszym wieku już tak się zaczyna robić Niedługo zamiast jeździć na ryby powiemy, że stąd też dobrze widać :D

Samochód zobaczymy (czy żona da się przekonać na zamianę) ale chyba RAV4. Koszt zależny będzie od siły naciskania gazu (w takich sytuacjach zawsze staram się być delikatny) Podsumowanie: 9,5-10,5l/100, e95, ca. 620km w obie.

(pewnie można ciut taniej ale pośniemy na tempomacie)

W każdym razie duuuużo taniej niż pociągiem :mellow: - chore czasy

Niestety te modele tak mają. W sumie ani na ryby ani w trasę, ale żona kocha :D I tak wybrałem tańszą opcję :mellow:

Tak jak dopisałem w poprzednim wątku na 3 osoby bez porównania taniej niż PKP (EX 130zł w jedną) ale oczywiście rozumiem zgryz i jak najbardziej też koszta biorę pod uwagę - stąd pomysł na ogłoszenie.