Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 W tym roku szykuje się nam zacna muchowa impreza.Targi odbywają się w Zabrzu, między 9 a 11 marca, hala MOISiRBędzie się działo i to dużo.będzie:-Vision-Fly House-Sztuka Łowienia-Rise Fly Fishing Film Festival-Polish Nymph ze szkółką muchową i Fishing Artem A w planie - pokazy takie, siakie i owakie, much kręcenie, whisky trąbienie, dobre ciastka, fajny klimat i wypieprzenie zimowej smuty z głów!Mam nadzieję, że się spotkamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Kuba kilku z forum by zabrać aby smutę im wypieprzyć z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jestem na tych targach jak tylko powstały. Dużo miejsca, parking, śląskie specjały no i piwo lane...Chyba poproszę syna by mnie zawiózł jak ma być tak dostojnie i targowo... Może Kolegę spotkamy - fajny uchwyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Miodzio te pierścionki wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Taki uchwyt jest tylko jeden, ma coś wspólnego z Twoją #6... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pewnie kumam temat .Pewnie raczej nie jak to kolega, który nabytego kija składał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Bardzo fajnie, będzie co oglądać. Ostatnie dwa lata karp zdominował targi. Było wszystko, dosłownie wszystko czego karpiarze mogą sobie życzyć.Mam nadzieję, że mucha i spining/casting staną się również tradycją targów i na trzy dni ściągną fanów z całej Polski a może i dalej. Zanim to jednak nastąpi, może umówimy wspólne spotkanie w kuluarach lub na stoisku Kuby i skonfrontujemy nasze zabawki w realu. Każdy ma coś ciekawego, kij, młynek, muchy, blaszki. Czasami są to rzeczy osobliwe, rzadko spotykane. Możliwość oględzin jest bezcenna dla osób które noszą się z zamiarem kupna a jedyny kontakt wzrokowy to monitor. Bardzo chciałbym zobaczyć w realu kije Winstona, te topowe. Każdy zapewne ma jakiegoś typa... Może uda się to ogarnąć, było by fajnie. Nie wspomnę już o spotkaniu przy piwie... Z doświadczenia wiem, że obejście całości zajmuje 1-2 godzinki, potem każdy łapie ulubione stoisko i wypatruje znajomków. Tutaj możemy to zorganizować tak by wszyscy zainteresowani byli o określonej porze i miejscu. Najwięcej i w miarę spokojnie można zobaczyć w piątek koło południa, sobota to ścisk i przepychanki. Niedziela też jest ok, jednak wystawcy myślą o powrotach do domu a i stoiska są mocno spacyfikowane po kupujących.Może jakieś głosy w tej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Kilka (głosów)-nie wiem jak z wniesieniem sprzetu na targi-ja na targach będe pracował, box nie jest zbyt wielki, więc nie wiem jak zaszalejemy -pierwsze dwa dni to ostra orka, non stop ktoś jest i chce porozmawiac, obejrzeć etc, więc jeśli spotkanie to raczej albo po targach, albo w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Kuba jest kawiarnia, a muchy blaszki lub tubę z kijem jeszcze nie słyszałem by były problemy z wnoszeniem. Jednak rozumiem problem... Dostosuję się, Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Damy radę, najważniejsze, to spiknać się na jeden dzieńCasting pool będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Jakis Hotel trzeba bedzie zarezerwowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Jestem na targach w piątek, otwarcie. Mam nadzieję, że spotkam wielu Kolegów z forum. Jeśli planujecie być w tym samym czasie (09.03 od 10.00 do godz. pp) dajcie znać w wątku. Uwagę swoją kieruję na temat szczupak na muchę i kije typu switch. Wszystko co w tej materii: muchy, linki, blanki. Mogę udostępnić w realu (obmacanie, nie mylić z perwersją) kija #9 Xi3 jak ktoś się zastanawia nad zakupem. Mnie z kolei interesują głowice i linki pod szczupłego w klasie #9, 10 i głowice pod switch-a 24-26 gram... Oczywiście podstawa to duże muszyska, może pochwalicie się swoimi. Pozdrawiam PSBędę w okolicach stoiska Sz.Ł - Kuba, Igor i Vision.Jak zawsze będzie sporo rękodzieła i to w dobrych cenach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To ja się może zapytam w ten sposób(NIEZOBOWIĄZUJĄCO na razie bo nie wiem czy dam radę wygospodarować czas i będą osoby zainteresowane): Czy jakbym jechał z Warszawy, byłby ktoś chętny do partycypacji w jeździe i kosztach?Program wycieczki: 1. Wyjazd Warszawa Ursynów-Kabaty piątek 5:30-6:00 tak aby być na rano w Zabrzu. 2. Zwiedzanie do około 15:003. Powrót Warszawa Centrum pl. Politechniki, godzina nie później niż 19:00 Koszta paliwa do podziału na wycieczkowiczów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Niezobowiązująco się piszę na wyjazd, muszę uzgodnić tylko terminy. Domyślam się, że dysponujesz samochodem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Niezobowiązująco się piszę na wyjazd, muszę uzgodnić tylko terminy. Domyślam się, że dysponujesz samochodem?? Tak. Aby nie trzymać siebie i innych w niepewności przyjmijmy, że ostatecznym terminem na podjecie decyzji o wycieczce jest środa wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 ok, przydałoby się jak największą ekipę zorganizować na wyjazd - więc panowie nie ociągać się tylko dopisywać po tym co zobaczyłem w Warszawie to myślę, że w Zabrzu będę bardzo mile zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Panowie, a wzielibyście mi wedkę do Warszawy dla Friko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Zależy to tylko od kierowcy ale myślę, że jak nie będzie to 2,4 w jednym kawałku to da radę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Kryterium jest inne Jak to będzie fajna muchówka na szczupaka 9' #9 to nie biorę bo może zaginąć w akcji np. Xi3 w żadnym wypadku nie wsadzam do auta bo 100%, że nie dotrze do adresata. A tak poważnie to oczywiście nie będzie problemu jeżeli już dojedziemy. Wszystko będzie jasne w środę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jaki dzień wchodzi w grę? Może dał bym rade, ale od razu zaznaczam ze sobota (10.03) odpada, na 8.00 do pracy, wychodzę o 15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 @TomCast wczytaj się uważnie w mojego posta Program ramowy wycieczki jest szczegółowo opisany Pozdrawiam i jakby co zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Czytałem to już wcześniej i szczerze mówiąc słowa piątek tam nie zauważyłem Może mi wzrok siada Jakie koszta przewidujesz, tz. jakim samochodem będziemy jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Czytałem to już wcześniej i szczerze mówiąc słowa piątek tam nie zauważyłem Może mi wzrok siada No w naszym wieku już tak się zaczyna robić Niedługo zamiast jeździć na ryby powiemy, że stąd też dobrze widać Samochód zobaczymy (czy żona da się przekonać na zamianę) ale chyba RAV4. Koszt zależny będzie od siły naciskania gazu (w takich sytuacjach zawsze staram się być delikatny) Podsumowanie: 9,5-10,5l/100, e95, ca. 620km w obie.(pewnie można ciut taniej ale pośniemy na tempomacie) W każdym razie duuuużo taniej niż pociągiem - chore czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Kosztowny samochód Dobry na ryby, ale nie w trasy Do środy dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Niestety te modele tak mają. W sumie ani na ryby ani w trasę, ale żona kocha I tak wybrałem tańszą opcję Tak jak dopisałem w poprzednim wątku na 3 osoby bez porównania taniej niż PKP (EX 130zł w jedną) ale oczywiście rozumiem zgryz i jak najbardziej też koszta biorę pod uwagę - stąd pomysł na ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi