Skocz do zawartości

OKONIE 2012

hobbyspin78

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam wobler o bardzo agresywnej akcji taki typu salmo hornet 5cm kolor trzeba próbować ale seledynowy tygrys czasem w sytuacjach gdzie okoń w ogóle nie brał takowego atakował...

Zawsze mam coś podobnego, gdy żrą przy powierzchni najlepsze są smukłe 5-6cm pracujące przy powierzchni - lusterkując i błyskając boczkami. Takie mi się sprawdziły :D Perłowe itp. Będę próbował dalej.

Żółto perłowe kopytko mannsa dało 52 cm okonia :mellow:

http://img826.imageshack.us/img826/8967/zdjciens.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a tu filmik z wypuszczenia :D

nie miał kto zrobić porządnego zdjęcia bo byłem sam na łódce

Znalazłem jeszcze jedną fotkę tylko proszę nie komentować mojego wyrazu twarzy :mellow:

:mellow:

http://img837.imageshack.us/img837/8434/img1042rl.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 tygodnie później...

Witam

Aż wstyd po tych pięknych garbusach wrzucać moje. Jednak jest to moja życiówka (coś omijają mnie większe, a na ilość nie narzekam) stąd wrzucę fotki.

Płytki zbiornik (do 1,5m ale w dużej większość wysoko zarośnięty).

Pierwsze dwa 32cm. Sobota 09.06 Cormoran ULF 245 3-15 + Blue Arc 920 + Spider Code Red 0.10. Na gumę Relax Diamond 2,5 jaskrawy zielony z czarnym grzbietem na główce 2g. Prowadzona wolno w spinie.

.

post-5803-1348917306,7431_thumb.jpg

post-5803-1348917306,9011_thumb.jpg

W końcu po maratonie dziennym na dwóch jeziorach w gonitwie za okoniami (łowienie od04.00-19.00), przyszedł czas, że można iść pospać.

Wynik: jedno jeziorko cieniutkie, woda brudna, ale w miejscu w którym się wodowaliśmy w 4rzucie szczupaczek ok.70cm, który po 4odjazdach na okoniowym sprzęcie dał nura.

O 12.00 zmiana miejsca (jeziora) i trafna decyzja - zabawa z okoniami udana.

Mój największy - 40cm

http://img546.imageshack.us/img546/157/oko40cm.jpg

Następny dzień. Niedziela 10.06. Moja Piękna, która właściwie zaczęła wędkować bo ile książek na łodzi czytać można. Pobiła mój sobotni wynik:

33cm. Konger Champion Jigger 235 1-9 + Penn Fierce 2000 + Smart Dualband 0.20. Okonek złapany na kopyto Blue Foxa przezroczysta perła z brokatem + czarny grzbiet na główce 2,5. Też w spinie.

.

post-5803-1348917307,0785_thumb.jpg

post-5803-1348917307,3861_thumb.jpg