Tomas Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Arek gratuluje.Garbusek robi wrażenie.Mam nadzieje,że jeszcze pokażesz jakieś fajne fotki z tej wycieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Mi z kolegą udało się wczoraj troszkę pobawić z pasiakami. Ryb 30+ było 6. Reszta to 25+, a było tego z 50 Spadły też ryby w okolicach 40 cm. A to fotki:kolega kolega ponownie No i moje pasiaki Rybki brały na wszystko od mannsa 55mm przez relaxy 70 mm po savageary 9,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 O stary (poprzedni) piankowy ULX:) Świetny kijek. Gratuluje garbusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Fajne fotki i gratuluje takiego udanego połowu.Własnie stoje przed dylematem co dokupic do moich pudełeczek z przynętami.Chyba już wiem czego mi brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Okonki gryzą, jednak sfalowane jezioro nie ułatwia ich łownia. Stado przemieszcza się szybko wzdłuż spadów trzcinowych, praktycznie nie zatrzymując się. Stąd chwilowe brania i szukanie ryb, ale udaje się coś wydłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Składam szczere gratulacje !!!Jednak nie tylko za piękne ryby, ale przede wszystki za najwyższej klasy fotki.Prima sort Poproszę codziennie porcję takich obrazków Sławozbir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ładne ryby i zdjęcia. A zębacze tam nie gryzą, bo jak dobrze widzę, to nie widzę żadnych przyponów antyzębowych PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zębacze baardzo rzadko. Co prawda ja złowiłem kilka, a obcinki policzyć można na palcach jednej dłoni. W tym sezonie nic jeszcze nie zagryzło zębatego. Największego jakiego udało się wyjąć mierzył 85 cm i zagryzł Manns'a 55mm oczywiście bez przyponu. Łowienie szczupaków z premedytacją jest bezsensowne bo jest go tam bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ładne zdjęcia ,szkoda że tak robić nie potrafię,albo ucinam łeb albo ogon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Niech zgadnę, 49? Piękna ryba!Toudinho, kumam, ale ja bez przyponu to zawsze zaliczę obcinkę, nawet jak szczupaka nie ma w ogóle, dlatego pytałem jak jest u Was. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ładne zdjęcia ,szkoda że tak robić nie potrafię,albo ucinam łeb albo ogon No i nic dziwnego, jak się w kadrze nie mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Największy pasiak z ostatniej wyprawy PZDRZanderix Zanderix, fotka wymiata ... i takie pytanie: na Waszych wodach wolno łowić na wabiki z trzema kotwicami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Jak to wody pzw, to raczej nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 RAPR mówi o najwyżej dwóch... no ale taki tam szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 c) sztuczną przynętą wyposażoną w nie więcej niż trzy haczyki; haczyk może miećnie więcej niż cztery ostrza, rozstawione w taki sposób, aby nie wykraczały one pozaobwód koła o średnicy 30 mm. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1/cms/szablony/73/pl iki/rapr.pdf nie wiem gdzie te szczegóły wychwytujesz ale wygląda na to że nie koniecznie w RAPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 c) sztuczną przynętą wyposażoną w nie więcej niż trzy haczyki; haczyk może miećnie więcej niż cztery ostrza, rozstawione w taki sposób, aby nie wykraczały one pozaobwód koła o średnicy 30 mm. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1/cms/szablony/73/pl iki/rapr.pdf nie wiem gdzie te szczegóły wychwytujesz ale wygląda na to że nie koniecznie w RAPR Tutaj jest inaczej: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/p liki/regulamindruk.pdfArek pewnie i tak łowił tam gdzie żadem RAPR nie obowiązuje. Może dlatego właśnie łowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 A to już inna sprawa, zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Największy pasiak z ostatniej wyprawy PZDRZanderix Zanderix, fotka wymiata ... i takie pytanie: na Waszych wodach wolno łowić na wabiki z trzema kotwicami?? Odpowiedzi udzielił za mnie Waldek (dzięki) - dodam od siebie tylko tyle, że moje wody są również tam gdzie wnoszę opłaty za wędkowanie /za nie prowadzona jest gospodarka moimi trofeami więc utożsamiam się z nimi/ czasami jest tam PZW a czasami nie ma - więc odpowiedź brzmi: TAK na moich wodach wolno mi łowić na takie przynęty. Okoń ze zdjęcia jest złowiony a następnie wypuszczony w Holandii i dzięki Tobie Maek7 dedykuję go wszystkich mentalnym borowym dziadkom z PZW i jednemu ichtiologowi z ZG co to twierdził swego czasu, że duże ryby są be i trzeba je beretować w imię racjonalnej gospodarki . Odpowiedź moja jest sporym off-topem, więc gdybyś miał jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem na priv. PZRDZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 ooo aż zawiało moimi klimatami, tu też mamy ludzi którzy twierdzą że to matka natura nie pozwala przetrwać dużym osobnikom a nie wędkarz Mimo że holenderski, nic gorszy, piękne rybsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punkfish Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 wszystkich mentalnym borowym dziadkom z PZW i jednemu ichtiologowi z ZG co to twierdził swego czasu, że duże ryby są be i trzeba je beretować w imię racjonalnej gospodarki . To ja tych wszystkich zapraszam nad wody podkarpackie. Wiecej ryb w biedronce znajdę w zamrażarce niż w wodzie :/ PS. Zanderix Oglądałem na Twojej stronie inne rybki są nie samowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ja dziś straciłem pięknego - 0,14 nie wytrzymała po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ja dziś straciłem pięknego - 0,14 nie wytrzymała po raz pierwszy Może kij za mocny?Na dobrej 0,14 to smoka można wyciągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ja dziś straciłem pięknego - 0,14 nie wytrzymała po raz pierwszy Może kij za mocny?Na dobrej 0,14 to smoka można wyciągnąć . Do 18g, kijek ok a 0,14 strofta. Po minucie wszedł w zielsko i urwał żyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ja dziś straciłem pięknego - 0,14 nie wytrzymała po raz pierwszy Może kij za mocny?Na dobrej 0,14 to smoka można wyciągnąć . Nie lowie okoni, pewnie dlatego nigdy nie kupilem sobie zylki 0,14... Pozdrawiam Guzu p.s. w moim rzecznym spiningowaniu przechodze wlasnie na przypony z FC 0,40 mm. A potworow nie lowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ja dziś straciłem pięknego - 0,14 nie wytrzymała po raz pierwszy Może kij za mocny?Na dobrej 0,14 to smoka można wyciągnąć .Czysta abstrakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi