Jozi Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 To stary cwany okoń był.Od razu do domu nawiał .Do 18 g powinieneś mieć przynajmniej 0,16-0,18.Dzisiaj szczupak ponad 50 na 0,12 .Tylko kijek do 5g i praca po rękojeść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Mam plecioneczkę 4lb + zawsze 2-3m przypon z żyłki. Zawsze to się sprawdzało, dziś poległem po raz pierwszy - ale cieszy mnie pierwszy kontakt z konkretnym garbem w tym roku - popróbujemy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dzięki Zanderix za odpowiedź. Spytałem o te kotwice bo mam kilka rapalek z trzema kotwicami, ale usuwam środkową nawet nie ze względu na RAPR, ale przede wszystkim z tego powodu, że 3 kotwice na wobku bardziej mi się kojarzą z szarapakiem tudzież z desperackim mięsiarstwem niż z C&R. Już dwie kotwy potrafią czasami zrobić bloody mess na rybsku, nie mówiąc o trzech, no... chyba że ma się mistrzowską wprawę żeby zapiąć rybę 'za skórkę' na jeden grot (w środkowej kotwicy ) i doholować ją bez szwanku do łodzi. Co prawda łatwiej by chyba było złowić węgorza na fatso, dlatego gratuluję po raz kolejny mistrzowskich zdolności i przepięknej foci Co do PZW i wypowiedzi niektórych ichtiologów nie wypowiem się bo musiałbym złamać zasady forum, ale popieram Twoją opinię. Co do żyłek na okonie... nie używam - no chyba że pod lód. Ostatnio pod każdy zestaw preferuje pleciugę + odpowiedniej długości i grubości FC. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ładne zdjęcia ,szkoda że tak robić nie potrafię,albo ucinam łeb albo ogon . JAK KTOŚ BY NIE WIDZIAŁ CO TO JEST GARBUS TO POKAZUJCIE MU TĄ FOTKĘ COŚ PIĘNEGO !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Garb jak dzwonnik z Notre Dame Gratki!! ...zobaczymy go w pełnej krasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Garb jak dzwonnik z Notre Dame Gratki!! ...zobaczymy go w pełnej krasie? Jeśli jeszcze raz się go złowi chociaż jedno zdjęcie mam prawie w całej okazałości tylko tak niewyraźne że aż oczy bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 to i ja sie pochwale do magicznego 0,5metra zabraklo 1,5cm wielki gruby stary okon z duzego jeziora w lubuskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Czyzby to nie czasem z lubniewickiego jeziora? Piekny okon gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 niestety nie z lubniewickiego ja w okolicach pszczewa przebywam i w okolicznych jeziorach lowie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Z tego samego jeziorka co mi poszedł z 0,14... Szkoda, że choroba mnie w domu rozłożyła GRATULACJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Tak wobler to to jeziorko':-)mam nadzieje ze niedlugo sie wykurujesz i cos razem połapiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Toudinho, piękne ryby i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ja już się kuruję, a po weekendzie chyba już za granicę znów uciekam... To umówimy się jakoś jeszcze-napewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Kolega Robert zaszalał... 50 przekroczone - pewnie pochwali się jak wróci Pieprzyć chorobę... Chyba też się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Czy aby to woj. lubuskie na pewno leży w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 wczorajszy 50 plus!!nie spodziewalem sie ze w Polskiej wodzie jeszcze polowie takie ryby tym bardziej 2 dni pod rzad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zacny wielbłąd @robertd - w ogóle ładnie posypały sie 50tki ostatnio - aż miło popatrzeć GRATKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Garb jak malowany, szczere gratulację okazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zajefajny...okoń..zazdroszczęgratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 a jednak są... nic tylko podnosić poprzeczkę do 55 centów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Przedwczoraj zostałem dwukrotnie zadziwiony przez moich kolegów. Jeden złowił okonia o wadze 1.5 kg na prywatnym stawie w m. Kiwajny niedaleko Górowa Iławeckiego. Co prawda na robaka, ale... Natomiast ojciec drugiego kumpla złowił na stawie w m. Tolko niedaleko Bartoszyc 30 okoni o wadze od 70 do 90 dag. Te padły z kolei na spina na żółte kopytko ok 5cm. Nie mogłem uwierzyć gdy mi pokazywali foty. Niestety obaj łowcy zabrali ryby. Smutne to, ale chodzi mi o coś innego- najwyraźniej przyszły dobre dni na połów dużych sztuk, więc połamania kijów, sam chwytam za wędkę i chociaż spróbuję na swoich wodach coś złowić. Pozdrawiam moczykijów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Przedwczoraj zostałem dwukrotnie zadziwiony przez moich kolegów. Jeden złowił okonia o wadze 1.5 kg na prywatnym stawie w m. Kiwajny niedaleko Górowa Iławeckiego. Co prawda na robaka, ale... Natomiast ojciec drugiego kumpla złowił na stawie w m. Tolko niedaleko Bartoszyc 30 okoni o wadze od 70 do 90 dag. Te padły z kolei na spina na żółte kopytko ok 5cm. Nie mogłem uwierzyć gdy mi pokazywali foty. Niestety obaj łowcy zabrali ryby. Smutne to, ale chodzi mi o coś innego- najwyraźniej przyszły dobre dni na połów dużych sztuk, więc połamania kijów, sam chwytam za wędkę i chociaż spróbuję na swoich wodach coś złowić. Pozdrawiam moczykijów. 30 takich garbusów ważyło minimum 21kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aż się nie chce uwierzyć, że tyle pięknej ryby zostało zarżnięte.Ludzie kochani !!! (to o tym panu łowcy) Umiaru nie macie?Ciekawe czy na tym stawie obowiązywał RAPR, który wskazuje na limit 5 kg?Pozdrów tego Pana serdecznie Wynik godny uwagi, ale ze względu na rzeź potępiam. Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam, takich przykładów sa tysiace...jakies 2 lata temu u nas na jednym kanale,nagle mozna było łowic,słuchy chodziły ze ryby w bród,postanowilismy to sprawdzic,zachodzimy nad wode a tam kilkadziesiat osób,stajemy z boku i obserwacja,nie daleko nas chłop konczy łowienie,wyciaga siatkę na 5 kręgów,i cała pełna,a w niej karasie,takie o25cm w góre,i ładuje do reklamówki,jeden go zagaduje i mówi chłopie wypuśc troche po co ci tyle,a ten mówi:a wemę troche Jaśkowi bo dla kota chciał .no upadłem normalnie.Tak jest w tym dzikim kraju ze jak bierze to niema zmiłuj,trzeba wydłubac do końca,a potem sie wspomina ale tu kiedys były ryby,szkoda ze niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Tak jak mówisz. Przykro było patrzeć na takie piękne okazy i wiedzieć, że skończą jako kotlety.Przypominało to zdjęcia i filmy, które wklejaliście o Rosji czy Stanach, bądź Kanadzie. Staw z tego co wiem należy do prywatnego właściciela, jest nieprzepływowy i chyba kiedyś dawno temu wykopany. Jaki stan prawny, niestety nie wiem. Co ciekawe ryby były złowione ze środka pływającego od strony niedostępnej z brzegu z powodu gęstej roślinności. Wg. otrzymanych informacji brzeg ze stanowiskami wędkarskimi jest praktycznie pusty jeśli chodzi o okonie. Miejscowi podobno łowią tam tylko karasie i liny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Skromna Wrocławska 40tka ale cieszy bo majowa życióweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi