5384 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam Moja rybka z ostatniej wyprawy Okonek 47 cm PozdrawiamWodom cześć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Piekny do tego z dzikiej rzeki - Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam Nad Bugiem też takie biorą ale ten egzemplarz jest z jeziora Głębokie PozdrawiamWodom cześć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Głębokie u Was czy tu koło mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Głębokie u Was czy tu koło mnie? Chyba raczej u nas A dokładniej jezioro Głębokie woj lubelskie koło Cycowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Piękny, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Na pierwszej fotce to chyba tour de Pologne przemkneło....Fajne rybki...Panie artysto wymysl mnie jakis wedkarski TATOO... Wedkarski tatto temat jak rzeka, ciezko jesli nie wiem co ci w glowie siedzi a i pracy ostatnio wiele i niwiele czasu w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 To znowu ja... może przynudzam, bo znów 40 nie ma :blush:Ale kolejne ponad 30 - już mi idzie coraz lepiej. Koledze Robertowi spadł dobre 35 mi jeden wszedł w zawady i zerwał 0,14 - mały nie był Dragonowska żyłka za 11zł... Już do mnie jedzie Owner 0,16. Sprzęt bez zmian - Fenwick River Runner do 5g - którego coraz bardziej lubię - Quantum Antix 10, żyłka dragon 0,14 + BANJO RELAX 1: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 wobler 40+napewno padnie to tylko kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega2006 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociemu Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Okoń z piątku 42 cm Skusił się na salmo horneta H5F HPBatson XP843, PP 8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Nie wiem jak tutaj trafiłem, ale jak już jestem to gratulacje wszystkim pięknych okoni, no i wobler chciałem Ci pogratulować pięknych fotek, fajnie to wyszło przy tych pieknie ubarwionych paskach.pozdro ziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Dzięki ziom za uznanie To z dziś 35 RELAX Banjo 1 + główka od kolegi Roberta 5g + Fenwick river runner do 5g Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Pierwszy raz złowiłem dużego (jak dla mnie) okonia zamierzenie - tzn. nie przy okazji łowienia szczupaków, sandaczy itp. Polowałem na niego dość długo i wkońcu się udało. Wychodzony. Super emocje na kiju do 5g i żyłce 0,14 - odjazdy niczym dobra metrówka. Zaszło słońce, brania się skończyły, mieliśmy już spływać - ale jeszcze klasycznie - kilka pożegnalnych rzutów. 40 przekroczone Sprzęt: FENWICK River Runner do 5g, Quantum Antix 10, Żyłka 0,14 oraz RELAX Banjo 1 perła z zgniłą zielenią na główce kolegi z forum - @robertd: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 ;. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witaj No ładne polowanie Piękny ten okoń Wkońcu zaczynają brac coraz większe PozdrawiamWodom cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Panowie,gratuluję pięknych okoni. Cudowne ryby, piękne fotki.Gratulacje dla woblera za upór. Jednak opłaca się czekać Ja w tym roku na urlopie, z którego właśnie wróciłem, połowiłem okoni, w tym największego 30cm. Wszystkie większe niż 20cm wyjęte podczas polowania okoni na słonecznice. Te ich szarże pod powierzchnią i cmokanie otwartymi pyskami za uciekającymi rybkami to był chyba jedyny moment, w którym można było złowić coś ładniejszego niż drobnicę. Taki atak stada okoni trwał około 20 sek. po czym okonie jakby zapadały się pod ziemię.30-tak na kijku do 10g i żyłce 0,14 walczył przepięknie. Podczas jednego z wypadów łódką za okoniami trafił mi się na ten sprzęt przyłów w postaci Pana Wąsatego Pływaliśmy z synem i mieliśmy fajną zabawę z okonkami.Syn jak go zobaczył to widać było, że się trochę wystraszył Sumek miał ponad metr, ale jaka jazda była na Mikado Lexusie do 10g !!!Hol trwał około 30 minut, a kij tak trzeszczał, że tylko czekałem jak strzeli Hamulec o mało się nie spalił Nowiutka żyłka Owner 0,14 i nowiutki kręcioł Shimano Catana 1000 dały radę. Wąsaty wziął na taką ołowianą rybkę Spinmada z paletką od wirówki (nie wiem jak to dokłądnie się nazywa, ale chyba Wirujacy ogonek) i podwójnym haczykiem. Pierwszy w życiu sum !!!Na pamiątkę pozostały fajne fotki. Na innym, pobliskim jeziorze, Koledzy sąsiedzi połowili ładnych okoni, w tym jednego 40cm, który ważył ok. 1,1-1,2 kg. Grubas był niezły!Mnie na drugi dzień na tym samym jeziorku wyszedł z pod zwalonego drzewa garbus, którego oceniłem na ponad 50cm !!! Ale nawet jak by zagryzł gumkę nie wyjął bym go z tej plątaniny zatopionych konarów. Ale widok i emocje były:) fajnie wiedzieć, ze żyją takie bestie. Na tym jeziorku okonie brały wyłącznie między powalonymi drzewami. Na otwartej wodzie, mimo że dno czyste i twarede było, ani brania...Fajne mają tam kryjówki, drzew w wodzie dziesiątki lub setki. Aż by się chciało popływać tam łódką... Pozdrawiam Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 okoń piekny! tylko ten fuck w strone forumowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 okoń piekny! tylko ten fuck w strone forumowiczów... A tak sobie upodobałem i taka prezentacja mi się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 dzisiaj 46cm lqdny grubas napewno z 1,5 kg pare rzutow z pomostu poszedlem oddac porodzinnym grilu szczescie chialo ze akurat byczek zagonil przy wierzchu i trafiony zatopiony ale nie uznaje tego okonka za wypracowanego poprostu splot szczesliwych okolicznosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Przepiękny Pasiak pozazdrościć takiego okazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 strasznie walczyl na tymkiju co mam tomoglem tylko ogladac poglebiajace sie ugiecie prawie az po dolnik oczywiscie wszedl w rosliny i z nimi wyjechal na wierzch tez tak macie ze kazdy duzy garb pcha sie w rosliny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 .Tak dokładnie jest mój też,pchał w rośliny ledwo go wyholowałem,a roślinności przybrzeżnej jak widać nie brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Piękne okonie, gratulujeU mnie w tym roku jeden +-35, kilka około 30cm i duużo mniejszych + jedna spinka koło łódki 40+...Przyłowy przy szukaniu szczupaków Szkoda, że kilka lat temu świetne łowisko okoniowe w mojej okolicy zostało zniszczone... od tej pory rzadko nastawiam się na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Gratulacje Robert, a ja musiałem pauzować... Dziś może? Chociaż nie mogę przeholować, bo pt-nd jadę na ryby z dwoma noclegami i co lepsza połówka na to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi