PGr1 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 10dni nie poganiałem za moimi rybkami, ale wciąż są do namierzenia Najpierw dobry talizman przed wyjściem z portu: Trafiło się 19okonków, kilka ponad 30, 2 największe 35i36 na fotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Fajne garbuski, na co Tobie skubią?gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 (edytowane) @ PGr1: Gratuluję. Udany połów, rzekłbym. Coraz częsciej odnoszę wrażenie, że z brzegu takie okazy są poza moim zasięgniem. Brodząc po pas w "mojej wodzie" (ZZ) nie jestem w stanie przebić się przez 30 cm. Inna rzecz, że woda to przełowiona do cna Uchyl rąbka tajemnicy, jeśli łaska - na jakiej głębokości lub odległości od brzegu łowisz te piękne pasiak, no i jeśli to nie sekret, słowo w przedmiocie techniki i wabiów byłoby mile widziane Edytowane 13 Października 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Fajne garbuski, na co Tobie skubią?gratki.5i7cm renówki i kopytka na główkach 12-20gna stokach, przy zwadach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Piotrek Gratuluje kolejnych pieknych Okoni! Ponizej moje 2 najwieksze z sobotniego poranka czyli " After work FISHING" zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szikakaaa Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 To może i ja coś wstawię, piątkowa niespodzianka przy sandaczowaniu Okonek równe 35 cm - mój pierwszy takich rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dzięki Kamil Dla was Panowie, również GRATULACJE za fajne pasiaczki szikakaaa, ja wcześniej łowiłem tylko z 2-3 powyżej 30cm w roku, w tym już przestałem liczyć. Fajnie by było jeszcze złowić coś z 4z przodu Dzisiaj brania delikatniejsze, spady, oskubane ogonki...Ale tak 5 udało się wyholować, jeden fajniejszy 33cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Bardzo ładne pasiaki. Gugcio przedostatnia fota bajeczny irokez wyszedł w tym słońcu.Pgr łowisko mas z rozpracowane to na pewno jakiegoś zobaczymy. Jak przejrzystość była lepsza to widzieliśmy takie ponad 5dych jak z bolkami pływały. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Wielkie dzieki panowie. Wstawie 2 Foteczki jakie cyklem podczas C&R kumplowego pasiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Witam, wczoraj piewrszy wypad w tym roku z nastawieniem na okonia i na początek 43cm:) Pozdrawiam Wszytkich:) Edytowane 15 Października 2012 przez smakowy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Ładny czarnych graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) @ smakowy1: O rety! Nie wiem, czy to balans bieli, ustawienia monitora, czy może coś jeszcze innego, ale barwy ma przepiękne! Gratulacje - rozmiar imponujący, ale kolorystyka płetw piersiowych robi jeszcze większy szał . Złowiony z brzegu? Edytowane 15 Października 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Takiego właśnie był ( w sumie to jest, bo pływa dalej) ubarwienia. Rybka bardzo ciemna z krwiście czerwonymi pletwami:) Cud natury. Tak złowiony z brzegu. Dzień wcześniej namierzyłem skupisko drobnicy przy brzegu i postanowiłem pojechać i sprawidzić czy nie kręcą sie koło niej jakieś okonie. Edytowane 15 Października 2012 przez smakowy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Smakowy, to rzeka, jeziorko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Skoro padło to pytanie i jako że okoń ostatnimi czasy stał się moją rybą docelową, pozwolę sobie na wklejenie linku do postu Sz. Kolegi Zanderixa: http://jerkbait.pl/topic/17989-dodatkowe-informacje-o-warunkach-polowu-ryb/ Kolego smakowy1, gdybyś zechciał uchylić, jako pierwszy w tym temacie, rąbka tajemnicy, podług schematu przedstawionego powyżej Danych do analizy nigdy zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam, rybka została złowiona w jeziorze na twistera ok 7cm koloru motor oil na 3g główce, głębokość ok 1.5m. W miejscu tym było bardzo duże skupisko drobnicy. Rybka wzieła na przynętę prowadzona w delikatnym opadzie. W dniu połowu wiał lekki zachodni wiaterek, niebo lekko zachmurzone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Fajne dane. Powiedz proszę, czy stalka była grana, czy nie i jakiej linki używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Łowilem bez stalki na żylkę 0.14, przynęta była przywiązana bezpośrednio do żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dzięki. Ja zawsze mam dylemat - miesiącami łowię z wolframem i na okoniowe paprochy mam same okonie. Wystarczy, że danego dnia wyeliminuję stalkę i bęc, w tym samym miejscu, w którym wcześniej nie było zębacza, obcinka. Zakładam wolram i... to samo, zero szczupłych A czy okoni mniej? Tego nigdy się nie dowiem, choć wieść gminna niesie, że one tego nie lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kibol Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Wieczorne łowy całe 44cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Piękny garb. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 cholera, proponuje zmienic wątek na KONIE 2012:) takie lapsy wielkie łowicie! gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Piękny ten " całe 44cm" a smoluch nieco wyżej, to już wręcz kapitalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 wczorajsze dwa pasiaczki,może nie takie jak kolegów wyżej w wątku ale też cieszą-dobre 30tki,wyhaczone bez wyjmowania z wody,złowione na wobler,zreszta widać na załączonych obrazkach,wedka RST plus stradic,zyłka 0,18,na "mojej" rzece-Supraśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 taki portrecik mi sie wymyslil wczoraj:okonie w Irlandii ruszyly na dobre (na razie bez cudow wiekszosc w granicach 20-30cm i ze skutecznoscia slabo bo ryby gleboko, ale bran to lekko kolo 100 na glowe za jakies 8h gumowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi