guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Najlepsi łowcy wschodu duże ryby łowią na halabardy, łowienie na zawodach to zupełnieinny film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Coście się tych zawodów uczepili Ok powiem inaczej. Zalety łowienia na ruchomą szpulę: -kontrolowanie głębokośći, za każdym razem kiedy zmieniam otwór nie zwijam żyłki tym samym mam porównanie;-nie zwijając żyłki na szpulę tylko przenosząc np nawiniętą na dłoń szybciej obławiam większy obszar szukając ryb;-lepsze podanie i czucie przynęty,-tańsze, można mieć kilka wędek z różną średnicą żyłki i różnymi przynętami,-zastosowanie cienkiej żyłki, na dużym mrozie żyłka obmarza na stałej szpuli i łatwo ją można urwać;- No i najważniejsze SUPER RADOCHA przy holowaniu w palcach. Moje palce to hamulec który reguluję na bieżąco . Zalety łowienia na stałą szpulę: - hamulec ułatwia hol ryby; Dla mnie wynik jest oczywisty i nie mówię o zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikers Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 jaki to region polski??woj.łódzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Coście się tych zawodów uczepili Ok powiem inaczej. Zalety łowienia na ruchomą szpulę: -kontrolowanie głębokośći, za każdym razem kiedy zmieniam otwór nie zwijam żyłki tym samym mam porównanie;-nie zwijając żyłki na szpulę tylko przenosząc np nawiniętą na dłoń szybciej obławiam większy obszar szukając ryb;-lepsze podanie i czucie przynęty,-tańsze, można mieć kilka wędek z różną średnicą żyłki i różnymi przynętami,-zastosowanie cienkiej żyłki, na dużym mrozie żyłka obmarza na stałej szpuli i łatwo ją można urwać;- No i najważniejsze SUPER RADOCHA przy holowaniu w palcach. Moje palce to hamulec który reguluję na bieżąco . Zalety łowienia na stałą szpulę: - hamulec ułatwia hol ryby; Dla mnie wynik jest oczywisty i nie mówię o zawodach Ja również od zawsze łowię na błystkę wędką z ruchomą szpulą, nawet w takich Wigrach, gdzie okonie biorą na 25m. Hol sporej ryby bez użycia kołowrotka to jest właśnie to, co ciągnie mnie na lód nawet w najwieksze mrozy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Trzy siedem na zero siedem na siedem. i filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 bardzo fajny filmik i okon gratki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Piękne, zazdroszcze , że możecie połowić-ile cm miał lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Napisałem w opisie zdjęcia, że siedem centymetrów (w porywach) Pierwszy raz w życiu (a łowię od ponad 40lat) widziałem tak wielkie, ogólnodostępne i bezpłatne lodowisko (ponad 700ha) Edytowane 31 Grudnia 2012 przez mr-perch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Pierwszy raz w życiu (a łowię od ponad 40lat) widziałem tak wielkie, ogólnodostępne i bezpłatne lodowisko (ponad 700ha) a co to za łowisko jeśli wolno spytać ? kawał wody bez włodarza? gratuluje regularności w połowach, a co do Oli to nieźle śmiga przypomniało mi się jak 20 lat temu na takim czystym lodzie na Sukielu robiliśmy hokejowe rozgrywki - oczywiście nie z Olą edit: doczytałem że chodziło o lodowisko, a nie o łowisko... Edytowane 31 Grudnia 2012 przez rybak109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Jacek a Aleksandrę złowiłeś tradycyjnie na szarpaczka czy jakoś bardziej finezyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Wzięła zdecydowanie, jak okoń z gruntu. Holuję ją już ponad dwa lata. A najważniejsze Sławku jest to, że długo nęcić nie musiałem Lubi świecidełka, ale która nasza Pani nie przepada za takimi błyszczącymi przynętogadżetami ?Rybaku109 - tajemnicy nie ma. Przynajmniej ja nie robię. To jezioro Wulpińskie. Edytowane 31 Grudnia 2012 przez mr-perch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Moja żona też błyskotki lubi ale na ryby nie chce chodzić, chyba jej łyżwy sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wspominkowo, na zakonczenie zeszlego sezonu.Rowne 50cm.Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Poprosimy lepsze zbliżenie. Ryba - szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Niestety nie mam lepszego zdjęcia.Jedno foto & Release. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Piekna ryba,gratuluje.Chyba musze zaczac zagladac na Twoje wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mógłbyś w pełnym rozmiarze przyciąć brzegi i wstawić w mniejszym pomniejszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 ale garb i to z takiej kałuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Sorry @Krzysiek nie mam żadnego programu do obróbki zdjęć ,a nawet gdybym miał coś takiego to pewnie nie umiał bym tego zrobić.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Sorry @Krzysiek nie mam żadnego programu do obróbki zdjęć ,a nawet gdybym miał coś takiego to pewnie nie umiał bym tego zrobić.Pozdro Zrobione Edytowane 22 Stycznia 2013 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dzięki @Tpe A garbus naprawde zacny,gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dziekuje @Tpe faktycznie dużo lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 no za okoniami to czekać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 też mi sie czapka podoba i okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Wojtku przywitania brak chodź jesteś tu nowy. A i dział już jakby nie ten Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi