Skocz do zawartości

TUBA POD MUCHÓWKĘ

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Szukam tuby pod muchówkę z pracowni, konkretnie pod kijek #2 trój skład. Zasięgnąłem języka tu i tam jednak na nic oryginalnego nie natrafiłem. Podobają mi się firmówki SAGE, WINSTON, REC. Czy znacie może producenta, pracownię, dystrybutora, który coś takiego ma lub zrobi. Biorę pod uwagę każde ciekawe rozwiązanie - nawet tuba bambusowa odpowiednio spreparowana. Podstawowa zasada - bardzo estetyczne wykonanie...

Widziałem kiedyś na targach w Zabrzu na jednym ze stoisk katalog rękodzieła w skórze, producent z Włoch. Czyli coś takiego na rynku funkcjonuje. Uprzedzam, te z Krakowa nie wchodzą w grę, zbyt ciężkie. Może macie jakieś sprawdzone namiary lub fajny pomysł co można by zaadoptować. Potrzebuję tuby długość 95cm i średnica 5cm.

Pozdrawiam

Sprawdziłem Kawalca ale toto samo co te Józka z linku...

Mam nowy kijek który wymaga czegoś extra, będę szukał kontaktu na REC-a. Nic innego nie pozostaje...

Jak by co to piszcie, zapewne nie jestem osamotniony w tym temacie.

PS

Sprawdzę jednak te Szajnika, może będą dobre. Zawsze to szybko i w kraju. Chyba mniej kuszą na tylnym siedzeniu...

A ja bym się skontaktował z Salix Alba i popytał o jakiś custom. widziałem w sklepie Głowatka niedawno tubę, która zrobiła na mnie spore wrażenie - całość obszyta jasna skórą, bardzo subtelna i w fajnych proporcjach, w sam raz na lekką muchówkę.

Fajne... Tylko jak ugryźć ten temat...

Dojdzie zapewne wysyłka, VAT, cło.

Kije które potrzebują tuby to:

- CTS Affinity 11' #7 trój skład (Switch)

- CTS Vintage 8'6'' #2 trój skład

Dzięki za info.

PS

Tak dla innych zainteresowanych, może ktoś to skalkuluje - ile wyjdzie z dostawą pod drzwi.

http://www.mrfc.com/MadisonRiverShopping/SearchResult.aspx?K eyWords=tuby%20landmark

Dzięki Panowie, muszę syna lub córkę uzbroić w ten temat. Znają język niech działają. Dzwoniłem dzisiaj za tubą do Pana Sz. Bieszczady, mróz podobno tęgi i metalu się nie tykają. Ci to mają dobrze, jest mróz nima pracy. Grzeją kupry na zakuprzu...

Józek ty też miałeś wolne... :mellow:

• 3 tygodnie później...