artnemo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam.Jeśli ktoś łowił lub łowi w tych okolicach to poproszę o wszelkie info na temat tego łowiska.Z góry wielkie dzięki.Pozdrawiam.art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drateffka83 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Uderz na Wieprz w okolice Baranowa, niesamowite miejscówki i kapitalne jazie, okonie, szczupłe. Jakieś wieści o ucho mi się obiły o jaśku ponad 60cm. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Dokładnie.okolice Baranowa są OK,pomimo kłusownictwa,rybka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Fajne tereny. Fajne ryby, spora różnorodność. Trzeba uważać lub wozić ze sobą 2 koła zapasowe co robię wybierając się w tamte strony. Wiosną kluby spinningowe robią sobie tam zawody i sporo beretują. Nie będę pisał co dzieje się na GP naszego okręgu co zrobili w 2011 r. Niby wszyscy No Kill każdy ma aparat ... ale jakiś dziwny niesmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Podobno zawody mają być teraz no kill. Wiem, że byly masakry na szczupalach po kilka kompletów tluczonow imię sportu oczywiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Wszystkie zawody GP w lubelskim będą rozgrywane na żywej rybie to pewne . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 tym razem GP będzie w Sernikach... też fajna woda na jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Wszystkie zawody GP w lubelskim będą rozgrywane na żywej rybie to pewne . PozdrawiamAle zeby dopiero w 2012 trochę ucywilizować te prymitywne zawody.......sorry ale taki jest mój pogląd na mam nadzieję -miniony okres zawodniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 To dobrze że wreszcie ktoś coś zmienił,zawsze to COŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 No tak można napisać ogólnie - dobrze że w ogóle piszę sie o C&r itp to oczywiste- ale chodzi mi o to , że nikt łachy nie robi jeśli uważa się za sportowego wędkarza - albo się trzyma jakiś poziom albo nie. Nie możesz być zwolennikiem C&r a na zawodach tłuc na punkty czysta obłuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) Jak w temacie..będę 3 dni..czy warto zabrać spining..czy dać sobie spokój..jaz,kleń ,okoń...pozdrawiam połączone z istniejącym wątkiem Edytowane 4 Marca 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Fajnie..tylko to było dobrych parę lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Fajnie..tylko to było dobrych parę lat temu...Tak, ale okolica ta sama, zakładający temat ten sam i te same pytania pewnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) Starorzecza zwane przez miejscowych chyba czarny dół i granica bym proponował odwiedzić i tam poszukać okoni.Okolice Baranowa. Edytowane 5 Marca 2020 przez cobrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 O rybach z przed paru lat można powspominać z rozrzewnieniem. Od kiedy skończyły się wiosenne wysokie wody które zalewały setki hektarów łąk i pól to całkowicie nie ta sama rzeka pod względem rybostanu. Pomimo to z racji bliskości i urokowi rzeki często nad nią bywam. W okresie wiosennym przy takiej pogodzie parę lat temu poleciłbym okolice Jeziorzan by sprawdzić się z jaziami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 O rybach z przed paru lat można powspominać z rozrzewnieniem. Od kiedy skończyły się wiosenne wysokie wody które zalewały setki hektarów łąk i pól to całkowicie nie ta sama rzeka pod względem rybostanu. Pomimo to z racji bliskości i urokowi rzeki często nad nią bywam. W okresie wiosennym przy takiej pogodzie parę lat temu poleciłbym okolice Jeziorzan by sprawdzić się z jaziami. Nie beretuj sandaczy w Kunowie razem z kumplami z Ryk i okolic. Żal mi was mięsiarze. Pływam widzę wiem. I bez pierdolon... tłumaczenia. A potem pisze taki powspominać można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Nie beretuj sandaczy w Kunowie razem z kumplami z Ryk i okolic. Żal mi was mięsiarze. Pływam widzę wiem. I bez pierdolon... tłumaczenia. A potem pisze taki powspominać można. Oj,grubo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Ta ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Ze ekipa z Ryk pozyskuje miesko nie jest tajemnica widzialem sam na wlasne oczyale kto to jest dokladnie to juz inna para kaloszy.Co do Wieprza to niestety zostaly chyba tylko wiosenne jazie , zero szczupaka praktycznie wyginął. Latem tylko sumiki z tarła po 20 - 30cm niestety tez walone w łeb. Do tego podrywkarze i siatkarze niestety taki jest obraz tej rzeki. Znajomi troche walcza z tym towarzystwem ale rzeka mimo iz piękna jest bezrybna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Że Kolega z zimorodkiem w avatarze ze swoją ekipą beretują ryby, w tym okazałe sandacze, bez litości, to żadna tajemnica. Pisał już o tym Kolega hlehle w wątku sandaczowym 2016:http://jerkbait.pl/topic/70002-sandacze-2016/page-12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Że Kolega z zimorodkiem w avatarze ze swoją ekipą beretują ryby, w tym okazałe sandacze, bez litości, to żadna tajemnica. Pisał już o tym Kolega hlehle w wątku sandaczowym 2016:http://jerkbait.pl/topic/70002-sandacze-2016/page-12Znam Karola z zawodów, całkiem miły człowiek, a tu takie cyrki! Co to rybie mięso robi ludziom z mózgu!Bobra sobie chłopaki pierdo...nijcie! Nie brakuje tego w naszych okolicach i nie zanosi się, żeby się to zmieniło, a wręcz odwrotnie. Więcej adrenaliny, bo nielegalne i bardziej niebezpieczne! A co dla Was najważniejsze, mięsa nawet grubo ponad 30 kg!Co do Wieprza, to nędza straszna. Nawet wiosenne jazie, przez brak wylewów stają się rzadkością. Smutne to, bo rzeka piękna. Edytowane 6 Marca 2020 przez drakmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Potwierdzam widzialem na wlasne oczy jak rybki ida do wora niestety i to nie jedna bo dosyc skutecznie chlopaki lowia. Widzialem tez kolege hlehle i wowczas nie wiedzialem ze to oni i wszystkie rybki szly do wody, az mnie to zdziwilo bo nie wiedzialem kto to jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Anonimowość w sieci jest super opluwanie na zasadzie bo wszyscy ale ja i my to święci. Mówienie że wszyscy rudzi są wredni a na pytanie o kolor włosów jestem łysy. Widziałem ryby łowione z różnych środków pływających Świdnik, Lublin i innych nie widziałem żeby ktoś wypuszczał. Ale tylko o jednej jednostce w kolorze zielonym wiem że ryby były zabierane bo pływały na sznurkach. Złowienie ryby widać hol, podbierak, Wypuszczenie sekunda fota i do wody w zimowym okresie nie trzeba bawić się w reanimację trudno to zauważyć. @Drakmen nie startuję już w lidze między innymi z powodu zasad postępowania z rybami choć nie tylko.Kończę tą chorą dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Kończę tą chorą dyskusję. Dyskusję. Jaką dyskusję!. Na tym forum z mięsiarzami nie powinno być żadnej dyskusji, a na takie określenie bezsprzecznie zasługuje osoba tłukąca w łeb m.in. sandacza 93 cm.Na szczęście w lubelskim wprowadzili górny wymiar sandacza, więc jest nadzieja, że może chociaż powieka Ci zadrży zanim zarżniesz następną okazową rybę...<...> Edytowane 8 Marca 2020 przez Jano 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Zawsze jest tak samo. Zaatakuj mięsiarza to zaraz znajdzie się jego wierny giermek co się wysili i trzeci post w ciągu 2 lat napisze, żeby wesprzeć przyjaciela. Przy okazji wszystkich powyzywa.Zabieranie rybek nie jest złe ale obłuda razi w oczy.W wątku Mietkowa jest taki agent (nazywam go "Obrąńca Mietkowa") co miał w miniaturce zberetowane sandacze. Regulamin zabrania publikacji takich zdjęć więc sobie je na miniaturkę wrzucił hehe. Zdjęcie wisiało ze dwa lata zanim się ktoś dopatrzył. Oczywiście na swoim fejsie miał więcej takich zdjęć. Na forum wielki obrońca wodnego życia a na fejsie zdjęcia jak sandacze nad wodą skrobie w nieregulaminowych ilościach. Parzę na ten wątek i mam deja vu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi