jerry hzs Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pytam muszkarzy o ich doswiadczenia i opinie o tym urzadzeniu . Chce w koncu rozwiazac ten problem bo wleke podbierak i ...nie jest to ideal , odstrzeliwuje w plecy i niszczy sie . Na oku mam z Orvisa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Sprawdz jesli mozesz aby magnes byl mocny. Orvis raczej nie robi bubli. Ja mialem z Tajmienia i tez byl ok zanim magnes sie nie odkleil Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Michalku nie rozumiem jak magnes moze sie odkleic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Rok temu na wystawie w Rosemont bedac z Papurem i Dr Steelhead H. ogladalismy to urzadzenie na stanowisku muchowym z Michigen ...niestety nie poswiecilem temu uwagi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 mylisz sie Bujo Orvis tez robi buble,ja finalnie kupilem magnez na ebay za kilka dolcy, i jest ok, jeszcze nigdy nie zawiodl, takze nie przeplacaj w orvisie, cabelasa jest za slaby, Jurek kup na ebay za $10 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Nooo na razie badam ten temat bo nigdy tego nie uzywalem i oczekuje jak to sie sprawdzilo w warynkach bojowych u was ...Arku a ten co ogladalismy na wystawie podobal Ci sie , wiem ze mu sie bacznie przygladales . Generalnie rozumiem ze magnes ma byc mocny zeby podbierak nie spadal ...tu pytanie ...podbieraki widze wieksze i mniejsze a wiec rozne ciezary taki magnes musi utrzymac ?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 ten targach mi sie podobal, ale cena...ja przerabialem kilka, jeden byl tak mocny ze prawie wyrwalem sobie ten uchwyt z kurtki czy kamizelki hehe, cabelasa byl jakis slaby, ten Orvisa za drogi, i w koncu kupilem na ebay, jest wystarczajaco mocny (podana moc byla chyba 12 albo 15lb), nie odczepia mi sie jak chodze po krzakach, ale tez bez przesady krzaki to krzaki czasmi tak sie zaczepisz ze musi puscic Irek ma identyczny i tez jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 dzieki Arku ...jeszcze czas aby wszystko przemyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja kupiłem bodajże w WMH 2 szt ale nie pamiętam jakiej produkcji. Drogie nie były, coś ok 40zł/szt, trzymają pierwsza klasa Mam je już jakieś 3-4 lata. Jeden przy kamizelce, drugi przy pływadełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 mam snowbee i jest ok, trzeba pamiętac , że mocne magnesy nie powinny byc uzytkowane przez szarpanie tylko przez zsuwanie magnesu z magnesu, po co sobie kamizelkę demolowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jerry nawet jaxona magnes sie sprawdza .Zakupiłem i wystarczająco trzyma, najlepiej ręcznie by sprawdzić wtedy masz pewność.Odkleić każdy się może, pewnikiem wszystkie małe żółte rączki je robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jerry ja używam Magnetic Holder Salix, za 36 pln.świetny klips, ładnie wykonany, bardzo dobrze trzyma. Przy zakładaniu na plecy nie musisz specjalnie celować wystarczy że zbliżysz na 2 3 cm i łapie. pozdrawiamrafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 dziekuje za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Cześć. Ja też sobie sprawiłem taką zabaweczkę i jest to genialne rozwiązanie!! nie czepia się o krzaki i jest bardzo wygodne. Posiadam taki dokładnie taki model i jest niesamowicie mocny i poradzi sobie nie tylko z małymi podbierakami pstrągowymi. http://www.trotka.pl/p/pl/421005/zaczep_magnetyczny_do_podbi eraka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jurku popatrz za takim http://www.ebay.co.uk/itm/Coiled-Lanyard-Magnetic-Link-Dog-C lip-Caimore-/400191088500?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_R L&var=&hash=item9bff75a11d#ht_2094wt_1139 magnesem.Używam go od 2/3 lat i złego słowa nie mogę powiedzieć, moc magnesu dobrze dobrana do powiedzmy pstrągowych i ciut większych podbieraków.Do tego od razu w komplecie masz tą sprężynkę by czasami go nie zgubić lub by nie odpłyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A nie wystarczy kupić sobie magnes neodymowy o śr ok 12mm i gr 8mm za całe 5zł.Do wyboru są magnesy z gwintem węwn. gdzie można zamontować uchwyt do linki od podbieraka a drugi do kamizelki.Udźwig takiego magnesu to ok 4kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jurek ja mam dokladnie taki jak w linku od Trouta, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dziekuje raz jeszcze ...Yoko mi zamowil w Salix Alba dwie sztuki ...bende testowac ...temat mi byl obcy ale ...mam dosc wleczenia , zaczepiania , strzelania w stare plecy ...teraz kolej na 24 calowy podbierak z nylonowa siata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mondavi Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ten z Salix Alba jest bardzo w porządku, chyba nawet neodymowy. Trzyma mocno, ale zawsze lepiej oprócz magnesu mieć smycz. Podbierak nie odpłynie, a i po holu można go po prostu upuścić do wody gdy ręce zajęte. Mnie się już zdarzyło ganiać po Dunajcu za podbierakiem, jak nie miałem smyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Smycz jest w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Magnes magnesem ale smycz bezwarunkowo musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 bardzo przyzwoita smycz jest w tym co Ci proponowałem, w tym Solvkrokenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam, jaki klips magnetyczny polecacie do montowania podbieraka na kamizelce?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) http://allegro.pl/scierra-klips-magnetyczny-do-podbieraka-5kg-i7185196631.html Przykładowa aukcja. Ja stosuję taki - 5 kg, są też 3 kg. Jeśli nie przedzierasz się przez krzaki to 3 kg w zupełności wystarczy. Ja dodatkowo podbierak mocuję jeszcze na oryginalnej gumie ( smyczy )... Edytowane 19 Marca 2018 przez cys82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Wcześniej używałem magnesów od jaxona, obecnie posiadam to: https://bogdangawlik.pl/product-pol-13548-Stonfo-Botton-Service-Magnetico.htmlTen zestaw od stonfo daje rade, magnesy nie są duże - a to dla mnie plus, no i są na tyle silne, że bez problemu i solidnie trzymają mi stosunkowo nie lekki podbierak, jakim jest brodin phantom gallatin (jakieś 300 gram).Jedyną upierdliwą kwestią, jest manewrowanie na oślep magnesami po plecach tak, by te się spotkały i złączyły - ale to chyba taki "urok" z magnesami w ogóle. Jak w końcu stracę cierpliwość, to chyba kupie coś w ten deseń i będzie po problemie: http://allegro.pl/retraktor-t-reign-karab-blokada-smycz-120cm-i5685234126.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi