Żbiku Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Jak w końcu stracę cierpliwość, to chyba kupie coś w ten deseń i będzie po problemie: http://allegro.pl/retraktor-t-reign-karab-blokada-smycz-120cm-i5685234126.htmlUważaj tylko, żebyś sobie ucha nie obciął linka od tego retraktora 120cm to wg mnie za krotki odcinek, aby podebrać rybe na wyciągniętej ręce, mając podbierak na sztywno przypięty do pleców. Edytowane 19 Marca 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Uważaj tylko, żebyś sobie ucha nie obciął linka od tego retraktora Oby nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ja mam taki klips z AliExpress. Kupiony ponad rok temu, zapłaciłem ok. £5. Dokładnie takie same magnesy miała w ofercie firma Snowbee, tylko kilkukrotnie droższe[emoji4] Co do samego klipsu, jest bardzo mocny i porządnie wykonany. Polecam! Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam.Zdecydowanie najlepszy patent to umieszczenie "na sztywno" magnesu w podbieraku - rączce albo obręczy, w zależności jak kto preferuje:http://www.taimen.com/pl/pl/product/flat-magnetic-net-holder_99932229/104775Taki normalny klips też można pokombinować w ten sposób jak ktoś ma smykałkę do majsterkowania.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Jaxon ma naprawdę bardzo mocny klips.Używam kolejny już sezon bez zastrzeżeń. Nie mam też z nim problemu z "szukaniem" drugiej końcówki na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja używam takiego https://tigertrout.eu/pl/p/Klips-Magnetyczny-TT-Orange-/130Bardzo mocny Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 http://allegro.pl/scierra-klips-magnetyczny-do-podbieraka-5kg-i7185196631.html Przykładowa aukcja. Ja stosuję taki - 5 kg, są też 3 kg. Jeśli nie przedzierasz się przez krzaki to 3 kg w zupełności wystarczy. Ja dodatkowo podbierak mocuję jeszcze na oryginalnej gumie ( smyczy )... Również używam tej Scierry 5kg, mocniejsza od Jaxonów, pewnie trzyma największy gumowany podbierak Jaxona, nawet z wrzuconą butelką 0,7l Cisowianki Jedyną upierdliwą kwestią, jest manewrowanie na oślep magnesami po plecach tak, by te się spotkały i złączyły - ale to chyba taki "urok" z magnesami w ogóle.Nigdy nie miałem z tym problemu, łapiesz za magnes przypięty do podbieraka i ręką dajesz w okolice tego na plecach i zawsze łapią się od strzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Odkopuje wątek Niestety zgubiłem ostatnio klips przymocowany do podbieraka i muszę zakupić nowy. Mówimy o podbieraku o średnicy ~50x50. Używałem klipsa Scierra o mocy 5kg https://allegro.pl/oferta/klips-magnetyczny-do-podbieraka-5kg-scierra-48922-9287725416 Jeśli chodzi o trzymanie podbieraka, nigdy problemów nie było, chociaż na krzakach potrafił się odpiąć, ale w tej sytuacji winny nie był klips, tylko raczej wędkarz i krzaki Wadą, która dawała się we znaki, były kółka mocujące, które są w komplecie. O ile do kamizelki można za pomocą tego kółka przymocować klips, o tyle do podbieraka jest już słabo. Czy może ktoś polecić klips, który ma dużą moc, a jednocześnie lepiej rozwiązany temat mocowania do podbieraka? Znalazłem kilka klipsów, ale zazwyczaj albo nie są opisane w ogóle, albo mają moc ~2,5-3kg, a obawiam się, że to będzie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Kupisz w każdym markecie klips z kwasówki oraz kółka łącznikowe też i problem rozwiązany.Magnes nie reaguje na kwasówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 A możesz jakiś link poglądowy podesłać? Bo szczerze mówiąc nie mam pewności, czy rozumiem, o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Ja klips do podbieraka zamocowałem za pomocą dwóch opasek - trytytek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 To rozumiem, ale najważniejsze teraz dla mnie, to kupić dobry klips :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Scierra 5 kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 No właśnie go zakupiłem, bo nie chcę dłużej kombinować :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi