Skocz do zawartości

Fani motoryzacji, klasycznej i współczesnej na dwóch i czterech kółkach

janusz.walaszewski

Rekomendowane odpowiedzi

@Krzysiek W

@janusz walaszewski

Co to 650? to jak rower z silnikiem od kosiarki. Liczy się LYTR i prawidzwa MOC. Nie jezdzisz litrem nie jeździsz motocyklem. Kupując litra nie musisz się odpychać nogami na światłach. Musi być najszybszy. ZAWSZE. Siedzisz na litrze i masz szacun. Ludzie widza i mówą - GOŚĆ. 600 są dla ucznikaów z gimbazy a litry dla prawdziwych mężczynz znających swoją wartość. 600 znudzi się po miesiącu. Takie gadanie, że nie wolno na litra na pierwsze moto. Ja kupiłem thunderace i wiem, że o MINIMUM (tylko 148 KM). Na 600 patrzę z pogardą.

A tak zupełnie na poważnie - dobrze gadacie. Z motocyklem nie ma żartów. Szkoda, że jest sporo osób, które myślą tak jak napisałem w pierwszym kakpicie (również w moim otoczeniu). 650 w V to dużo jak na pierwsze moto. Charakterystka silnika urywa łeb i to zarówno przy przyspieszaniu jak i hamowaniu silnikiem. także @Jeziorm 1 z głową na początku i uważaj przy hamowaniu silnikiem na mokrym lub brudnym podłożu. Ja zaczynałem od simsona potem YBR 250. Pierwszy poważny motocykl to Bandit 600. Teraz Thunderace ale mam świadomość, że uczę się od nowa. I tez zgadzam sie ze stweirdzeniem, że nie będę na początku odwijał to bzdura.

LWG

Wszyscy koledzy piszący o moto ( w tym przypadku SV 650) macie rację, ja mam respekt do tej maszyny , wcześniej jeździłem tylko jakimis małymi komarkami i jawą 350 a teraz to juz jest poważnie.

Kilka lat sie zastanawiałem czy kupić wiekszy motorek i zrobiłem to... ciesze sie jak cholera, a że nie bede odwijał to ja wiem że to bajka,zobaczymy mam nadzieje że po sezonie, bede mógł tutaj z wami być :D

pzdr

• 1 miesiąc temu...

Jeździłem dwoma ,, zemstami komunizmu jak nazywano Zaporożce. Faktycznie dawąły radę na różnych rybkowych wertepach. Lekkie , chyba ponizej 900kg, dociążona oś napędzana,moc nie za wielka 55 KM w tym z filmu. I kierowca też dobry, zna swój wynalazek.

Jeździłem dwoma ,, zemstami komunizmu jak nazywano Zaporożce. Faktycznie dawąły radę na różnych rybkowych wertepach. Lekkie , chyba ponizej 900kg, dociążona oś napędzana,moc nie za wielka 55 KM w tym z filmu. I kierowca też dobry, zna swój wynalazek.

Ten Zaporożec z tego filmiku miał na pewno większą moc i przede wszystkim blokadę mostu. ;)

• 1 miesiąc temu...

Dziś w Lublinie, na rynku, odbędzie się prezentacja, jedynej (jak na razie) repliki Syreny Sport. Potem będzie małe tournee po kraju, 1 maja będzie w Warszawie. Ja nie zobaczę, ale jeśli ktoś może to zachęcam. :D

http://regiomoto.pl/portal/aktualnosci/zobacz-na-zywo-replik e-legendarnej-syreny-sport-zdjecia

http://www.youtube.com/watch?v=1a3uG2hwTFM

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Nie chcę zakładać osobnego wątku, więc wklejam tutaj. Ponieważ o konkretnych markach i modelach w cafe trochę już jest, więc mam nadzieję, że nie zostanę posądzony o kryptoreklamę. Konkurs organizowany przez Mazdę. Jeśli macie chwilkę czasu, przejżyjcie prace konkursowe (nie ma tego zbyt dużo) i oddajcie głos, wg. uznania. No chyba, że nie macie konta na FB. Zapraszam :D

http://www.mazdadesign.pl/Index/projekty

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...