Greg1407 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Jakie są wasze typy..? spostrzeżenia, dlaczego (krótki opis) dziesięiu najlepszych wyprodukowanych przez ostatnie 10 lat kołowrotkow.. Odpowiadamy na zasadzie sprawdzonych przez siebie modeli nie wyczytanych w necie bądź zasłyszanych od kolegów.. Krótko mówiąc tylko dla tych co kręcili nie w fotelu.. Ale Strikte do tego do czego są przeznaczone czyi używania do połowu ryb... Osobiście ja znam tylko kilka, więc dla niektórych mogą one być na dalekim miejscu bądź wcale nie znaleźć się w pierwszej dziesiątkę TOP 10... Cena oczywiście nie gra roli bo jeśli jest drogi to oczywiście może się znaleźć na wysokim miejscu.. Ale głównym kryterium wyboru to praca czyli poprostu nie "szybkie zajechańce" ... Moje typy tych których znam to.. #1 PENN SLAMMER 1 #2 Spro Blue/Red Arc/Ryobi Zauber 1 #3 Shimano Exage FB/FC/FD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 zależy jaki przedział cenowyw budżetowych do 300 zł oczywiście że SPRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 "Osobiście ja znam tylko kilka, więc dla niektórych mogą one być na dalekim miejscu bądź wcale nie znaleźć się w pierwszej dziesiątkę TOP 10..." Myśle ze Top 10 bedzie sie zmieniac w miare zasobnosci portfela jak i doświadczenia wędkarskiego ja narazie jestem na etapie Stradic i Twin Power i to jest mój TOP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) STELLA SW - 08TWIN POWER SW - 09STELLA FE/10 - 10TWIN POWER - 11VANQUISH - 12 szkoda , że z DAIWY w tych ostatnich latach (10 ostatnich lat ) nic sensownego nie mogę znaleźć , co by pasowało do rankingu .... Jak dla mnie Edytowane 2 Września 2018 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 25 lat temu dostałem od mojego dziadka skrzypiącego i podrapanego Tokoza, nawijał chyba 15 cm żyłki za jednym obrotem korbki, hamulec był umowny...sumarycznie złowiłem na niego o wiele więcej okoni i szczupaków, niż na wszystkie moje stelle, twin powery, existy i certaty razem wzięte. Dla mnie on jest najlepszy ☺ 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) BO wtedy były jeszcze ryby !!!! , ...... ale nie było sprzętu - to taki "ironiczny uśmiech" losu Edytowane 2 Września 2018 przez miramar69 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) W mojej opinii na podstawie używanych kołowrotków (kolejność w miarę obojętna, w zależności od przeznaczenia, choć Stella ’10 jest dla mnie topem) 1. Stella ’10/FE2. Stella ’07/FD3. Twin Power ’114. Vanquish ’125. Biomaster ’11 Edytowane 2 Września 2018 przez Żbiku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 2 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Panowie nie patrzymy na przedziały cenowe, nie kategoryzujemy.. Piszemy o konstrukcjach.. Jakimi przez ostatnie 10 lat..) łowiliscie/łowicie.. I jest to dla was absolutny TOP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Panowie nie patrzymy na przedziały cenowe, nie kategoryzujemy.. Piszemy o konstrukcjach.. Jakimi przez ostatnie 10 lat..) łowiliscie/łowicie.. I jest to dla was absolutny TOP..Najlepiej wspominam kręcenie Daiwa Infinity_Q3000 oraz Dtellą 4000FB.,https://photos.app.goo.gl/MnZavsSTR247ys6v5https://photos.app.goo.gl/kxbzrwLeqZLKckcd8Aktualnie, bardzo cenię sobie kręcenie Daiwą BG2500 i Stellę 2500 '10. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Z punktu widzenia kultury pracy wygrywa TP11 a z punktu widzenia mocy Slammer. Bynajmniej z tych, którymi do tej pory dane mi było kręcić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 2 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Czyli jak narazie z tych którzy dali wpis prym wiedzie TP11 Stella 10 też jest w czołówce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Z tych dobrze przeze mnie sprawdzonych:1. Stella 102. Vanquish 123. Twin Power SW 09Dodałbym już teraz śmiało:1. Stella 142. Twin Power 15Przy Vanquishu 16 zadrżała mi ręka. Mam 3 od kilku lat i mam mieszane uczucia. Kręci ładnie ale moc i pewnie trwałość jakby nie ta... Jako młynek wszechczasów typuję Stellę 10. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 STELLA SW - 08TWIN POWER SW - 09STELLA FE/10 - 10TWIN POWER - 11VANQUISH - 12 szkoda , że z DAIWY w tych ostatnich latach (10 ostatnich lat ) nic sensownego nie mogę znaleźć , co by pasowało do rankingu .... Jak dla mnie A Morethan Branzino pierwszy wypust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 A Morethan Branzino pierwszy wypust?W drugim dniu łowienia kolowrotek stanął... poleciał do Japonii i wymienili oporówke na gwarancji.Wizualnie perełka, ale jednak Shimano lżej mi sie kreciło pod obciążeniem i dlatego Morek poszedł do ludzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Andrzej , odpowiedź masz dlaczego , trafiały się różne egzemplarze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 No bez przesady z ta Daiwą , że nie ma co wpisać 1 Daiwa Tournament Force 2 Shimano Twin Power SW-A 3 Shimano Vanquish 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 W drugim dniu łowienia kolowrotek stanął... poleciał do Japonii i wymienili oporówke na gwarancji.Wizualnie perełka, ale jednak Shimano lżej mi sie kreciło pod obciążeniem i dlatego Morek poszedł do ludzi Oporówki to faktycznie pięta achillesowa wielu Daiw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Z punktu widzenia kultury pracy wygrywa TP11 a z punktu widzenia mocy Slammer. Bynajmniej z tych, którymi do tej pory dane mi było kręcić :-)Skoro nie kręciłeś TP11 i Slammerem to jakim cudem uważasz że są najlepsze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Skoro nie kręciłeś TP11 i Slammerem to jakim cudem uważasz że są najlepsze? A gdzie napisane, że nie kręciłem? Gdybym ich nie miał nie wyrażałbym opinii na ich temat Oj, Mateusz, Mateusz... Edytowane 3 Września 2018 przez G_rzegorz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Zmyliło mnie "bynajmniej". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Witam Shimano Stella 4000 SFE ( 10)Daiwa Exist 2500 RPEH ( 15)Shimano Vanguish 4000 (12)Shimano Vanguish 2500 HGS (12) Edytowane 3 Września 2018 przez Maciej 77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 No bez przesady z ta Daiwą , że nie ma co wpisać1 Daiwa Tournament Force2 Shimano Twin Power SW-A3 Shimano Vanquish 12Ta 1 , to raczej ciut starsza konstrukcja niż ostatnie 10 lat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Zmyliło mnie "bynajmniej". Bo "bynajmniej" w modzie językowej jest obecnie, a jak wiemy bynajmniej nie jest synonimem słowa "przynajmniej" 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Mam dwa z nich zgadzam sie calkowicie.Ja bym dołożył jeszcze stelle 07 .STELLA SW - 08TWIN POWER SW - 09STELLA FE/10 - 10TWIN POWER - 11VANQUISH - 12 szkoda , że z DAIWY w tych ostatnich latach (10 ostatnich lat ) nic sensownego nie mogę znaleźć , co by pasowało do rankingu .... Jak dla mnie Sent from my SM-G950F using Tapatalk Edytowane 3 Września 2018 przez mr.8legs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Dragon viper z pierwszego rzutu za 100ke przeżył że mną cały sezon bez oznak zużycia. Dlatego go nomminuje. Równolegle do niego rozleciały się catana 2 tygodnie. Abu orra sx 3 tygodnie. Alumina 6 miesięcy. Więc z tańszego sprzętu rekomenduje. Dragon hiper . Robinson Marshall. Daiwa Exceler plus. Red Arc czeka na szansę. Edytowane 3 Września 2018 przez FRS1985 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi