FRS1985 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 W tym modelu pidejrzewam , ze jest podobnie sprawdze jak rozbiore oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Dziwi mnie brak w zgloszeniach do topu10 Certaty 2500R niebieskiej/satynowej.Chyba Ma trochę więcej lat niż 10, Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 A ja właśnie odkryłem, ze nie posiadam żadnego kołowrotka, który spełnia kryteria tego TOP 10, bo najmłodsza konstrukcja, która posiadam, to Stella SW 2008 ???? Ciekawi mnie natomiast dużo dobrego na temat Daiwy Exceller Plus napisane przez jednego z kolegów powyżej. Miałem takowego przez dwa czy trzy sezony, ale jakość wykonania pozostawiała bardzo dużo do życzenia. Owszem, zero problemów z hamulcem i nawój linki przyzwoity, ale oporowka potrafiła przepuścić, a później wyrobiły się gniazda łożysk w obudowie, a co za tym idzie „ząbkowanie”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zdecydowanie jest kilka wybitnych pozycji wśród topowych kołowrotków ostatniego ćwierćwiecza. Myślę jednak, że oceniać sprzęt należy w kategoriach, chociażby lekko/średni, mocny, bardzo mocny. W kategorii light/medium mogę polecić Exist 05, steez 05, certate 04, TP06 Mg, Tp09 Mg, Stella 10/FE, morethan 3000 branzino. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dla mnie ten jest najlepszy i najpiekniejszy - szczegolnie w wersji PG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Każdy ma swój gust...ale najładniejszy jest steez 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Każdy ma swój gust...ale najładniejszy jest steez IMG_20191229_212806.jpgCzy taki stezik występuje też w większych rozmiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 http://www.reelset.com/steez-i28.asp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Dziwi mnie brak w zgloszeniach do topu10 Certaty 2500R niebieskiej/satynowej.Chyba Ma trochę więcej lat niż 10,Mam go wiele już lat, ale nie odważyłbym się wstawić go do top 10.Daiw miałem i nadal mam kilka, choć i Shimano także niemało (głównie Stellki i Vaquishe).Nie wstawię go dlatego, że przerzucając wiele Daiw, nie rozumiałem pojęcia ząbkowanie. Dzięki Certate 2500R zrozumiałem co to znaczy.Kołowrotek kupiłem bezpośrednio w Japonii czyli jak to się często mówi na najbardziej wymagającym rynku Świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Mój ranking przedstawia się następująco: 1.Stella 2007 , Stella 2010 2. TP SW 2009 3.Czarnuch Shimano super X 4000 5.Pen slamer 260 Daiwy miałem, mam jeszcze granatową certate 3500 ale nie widzę miejsca dla niej w rankingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jozi, ale to „minionych 10lat” dotyczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Wisi ten wątek już czas jakiś, dotychczas nie miałem weny podać swojego top kołowrotków.Może to i dobrze.W momencie gdy ten wątek powstał napisałbym że do zastosowań lekkiego i średniego spinigu mój numer 1 to Stella 10 ( fe).Teraz bym już nie napisał tak Stella z tej generacji jest nadal w mojej ocenie świetnym kołowrotkiem.Natomiast po próbach Stelli 07, Stelli 10, Stelli 14 i Stelli 18, a wcześniej jeszcze wcześniejszych generacji, doszedłem do wniosku, że to nie ma znaczenia Mogą któreś mniej lub bardziej mi się podobać, ale to czego szukam, daje mi każda z tych generacji.Brzmi to zagmatwanie ? Nie. Teraz już prawie całkowicie przeszedłem na 18. Mam o tyle prosto, że poza modelem 2500/c3000 używam multikow. Także trolling, vertical, sumy łowię na multiplikatory.A tymi 18 tkami będę próbował łowić pstrągi, bolenie, klenie. Myślę że będę równie z nich zadowolony jak z 10tek czy używanych w 2018 roku 14tek.Najważniejszym parametrem tych stelli, jest ich cecha - są nowe, a zanim zdążą jakkolwiek zużycie zgłosić, zastąpią je kolejne stelle Także mój ranking top 3 to : 1. Shimano Stella2. Shimano Stella3. Shimano Stella 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Daniel, Twoja odpowiedź jest tendencyjna ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Daniel, Twoja odpowiedź jest tendencyjna ????Bo tak szczerze to ile można dyskutować o wyższości jednych nad innymi i wice wersa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jako ,że stawiam na pierwszym miejscy walory użytkowe,a potem estetycznie,na początku przekonałem się co są warte młynki w boju a potem je wizualnie dostosowałem do swojego gustu( poza vanstaalami -te podpasowały mi w każdym aspekcie. 1.stella 10 ,4000 ,3000HG i 4000XG2.stella 13SW 4000XG przerobiony (PG po pozyskaniu przekładni z 5000PG)3 Vanstaal VSB150BXP model z sprzed 2 lat X lepiej układa linkę. jeżeli miałby być to tylko jeden młynek to zdecydowanie Stella 10.Mało oryginalnie ale sprawdzone i jestem zadowolony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Jako ,że stawiam na pierwszym miejscy walory użytkowe,a potem estetycznie,na początku przekonałem się co są warte młynki w boju a potem je wizualnie dostosowałem do swojego gustu( poza vanstaalami -te podpasowały mi w każdym aspekcie. 1.stella 10 ,4000 ,3000HG i 4000XG2.stella 13SW 4000XG przerobiony (PG po pozyskaniu przekładni z 5000PG)3 Vanstaal VSB150BXP model z sprzed 2 lat X lepiej układa linkę. jeżeli miałby być to tylko jeden młynek to zdecydowanie Stella 10.Mało oryginalnie ale sprawdzone i jestem zadowolony. F380E35B-6FB3-4486-8873-6727417AAA6D.jpeg07 masz ? Ciężko przy tym oświetleniu odcyfrować drugiego od prawej. Cos robiłeś z pokrętłem hamulca w tym pierwszym z prawej ? Ale dopieszczone te krecki Japan Level Edytowane 3 Stycznia 2020 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Wszystko „dychy” to tylko szpula od 07 yumeya , a ta ostatnia ma pokrętło od tp xD i szpule yumeya 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Wszystko „dychy” to tylko szpula od 07 yumeya , a ta ostatnia ma pokrętło od tp xD i szpule yumeya 14Dzieki za odpowiedź. Ten drugi mnie zmylił Myślałem że pokrętło yumeya 08 , to srebrne ze złotymi dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zauber , Jaxon ZX ,Caldia (made in japan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Najlepszy z najdroższych i najtańszy z najlepszych, czyli: 1. Shimano Stella- rocznik też nie ma dla mnie większego znaczenia2. Penn Slammer 260 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) SHIMANO 2010 STELLA 4000 SHIMANO 2008 STELLA SW4000 DAIWA CERTATE 3012 / 2500R HYPER CUSTOM Edytowane 3 Stycznia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Moja klasyfikacja wyglada dokladnie tak jak Guzu napisal. Wszystkie miejsca na podium należa do Stelli Przerobilem wszystkie od początku ich istnienia i na żadnej nigdy sie nie zawiodłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Infinity_Q3000 przeszedł ze mną wiele ścieżek. Nigdy nie zawiódł Aktualnie zastąpiony równie niezawodnym: Jeszcze bardzo głęboki ukłon w stronę Stelli 2500 '10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi