JuR89 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Nie lepiej zrobić Top 10 kręciołków? A nie z ostatnich 10 lat? Są pewne konstrukcje wiele starsze co do dnia dzisiejszego cieszą sie uznaniem. Z miłą chęcią bym poczytał taki post 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Ta 1 , to raczej ciut starsza konstrukcja niż ostatnie 10 lat Noo, racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Nie lepiej zrobić Top 10 kręciołków? A nie z ostatnich 10 lat? Są pewne konstrukcje wiele starsze co do dnia dzisiejszego cieszą sie uznaniem. Z miłą chęcią bym poczytał taki post Wiesz myślałem o tym ale chcę dać szansę dla młodego pokolenia, druga sprawa, te które robiono 20 lat temu są nie osiągalne często a tu celowo daje 10 lat wstecz gdyż wyłonią się dobre maszyny.. Masowej produkcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) autocenzura Edytowane 3 Września 2018 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Z tych dobrze przeze mnie sprawdzonych:1. Stella 102. Vanquish 123. Twin Power SW 09Dodałbym już teraz śmiało:1. Stella 142. Twin Power 15Przy Vanquishu 16 zadrżała mi ręka. Mam 3 od kilku lat i mam mieszane uczucia. Kręci ładnie ale moc i pewnie trwałość jakby nie ta... Jako młynek wszechczasów typuję Stellę 10. no więc właśnieza parę lat okaże się może że Stella 14 jest bardzo dobra jak starsze modele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Nikt nie posze o TP4000JDM '08. Spośród wszystkiego, co posiadałem ten pracuje najlepiej, także pod obciążeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 A ja nic nie mogę napisać sensownego w temacie bo wszystkie moje kołowrotki (oprócz jednego ) mają więcej niż 10 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Napisać zawsze można, z jakiego modelu jesteś najbardziej zadowolony i służy bez awaryjne od dłuższego czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Spro red arc, tyle wytrzymal ze az sie zdziwilem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Spro red arc, tyle wytrzymal ze az sie zdziwilemNigdy go nie posiadałem ,ale już od kilku użytkowników słyszałem podobne opinie. Ja głównie łowię na Turki , więc nie mieszczę się w wyznaczonych ramach czasowych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Dodam że przez sporo lat go mocno używałem, dużo lowilem, moczylem brodzac lub lowiąc w deszczu. Rzucalem w bloto. Nie czyscilem, nie smarowalem. Przeciazalem lowiac sumy plecionka 30lb. Super wytrzymaly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Spro red arc, tyle wytrzymal ze az sie zdziwilemA mi się rozsypał po 4 dniach , ale tak naprawdę na 1 łowieniu(ale 4 dnia oddałem bo na sucho słychać był stukot) coś z przekładniom było nie tak ... , dostałem naprawiony ale z adnotacjom od serwisu że niby był ciągnięty na zaczepach ... toś się wkurzyłem bo nawet małego okonka na niego nie złapałem i teoretycznie wykonałem 2 rzuty ... , ale miałem inne podejrzenie że sprzedawca który mi go sprzedał zapewne sam na nim łowił weekendowo ...cwaniaczek bierze sprzęt z półki i na nim łowi po czym sprzedaje dalej jako nowe . Edytowane 8 Września 2018 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Zgodzę się z Piotrem .Red Arc 4000 mocarny kołowrotek .Spinningowo dał radę sumkowi 2.13 .Do mocnego spinningu mam team daiwę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 1.TwinPower 4000 PG2.Spro Zalt Arc3.Spro Red Arc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 1. Shimano 15 TP 4000 PG2. Shimano 14 Stella 4000 FI3. Daiwa BG 3000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 1. TP 112. Daiwa Prorex 2500Ra3. Biomaster 114. SPRO Red Arc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 TP15 4000PGTP11 C2000S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Daiwy BG i Prorex to jeszcze za krotko kreca,zeby sie sprawdzily . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Daiwy BG i Prorex to jeszcze za krotko kreca,zeby sie sprawdzily .U mnie Prorex kręci ponad rok to mogę już conieco napisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Małe podsumowanie.. Zdecydowanie pryw wiodą dwie konstrukcje Shimano TP i Stella w różnych wariantach.. Redozaubery.. Tańsza alternatywa do porządnego ciorania.. Malo osób chwali Slammera (albo nie łowil albo to shit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuR89 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Małe podsumowanie.. Zdecydowanie pryw wiodą dwie konstrukcje Shimano TP i Stella w różnych wariantach.. Redozaubery.. Tańsza alternatywa do porządnego ciorania.. Malo osób chwali Slammera (albo nie łowil albo to shit)Mam slamera 250 czy jakoś tak, gdzieś się kurzy. Więcej wad niż plusów choć sporo nim kręciłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Slammera do ciężkich zadań możnaA tak znów chyba wszyscy nie łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Mam slamera 250 czy jakoś tak, gdzieś się kurzy. Więcej wad niż plusów choć sporo nim kręciłem.Ja dwukrotnie próbowałem przekonać się do Slamera i dwukrotnie poszedł do ludzi.Kołowrotek niewątpliwie ma moc i jest trwały , ale wad mu też nie brakuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 A jak dla mnie ideolo. Lubie ciężkie rzeczy i często koledzy po kiju pytają po uja Ci taka betoniara i kij 300 cm.. Mama zawsze mówiła że tobie to trzeba dawać tylko rzeczy ze szkoły radzieckiej, ojciec zaś że tylko pancerwafle poniemieckie.. Co nie w nie w łapę to poniższy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Penn Slammer... Kiedyś śmiałem się z tego kołowrotka. Kilka lat temu usłyszałem , że jego produkcja w pierwotnej postaci się kończy i kupiłem 260, aby po prostu go mieć, skoro taki kultowy. Miałem możliwość wyboru "jednego z dziesięciu". Jako jedyny właściwie wyważął mi średnio-ciężki sandaczowy spinning, więc zacząłem nim łowić. Dzisiaj po kilku sezonach powiem tylko, że jego mechanizm pracuje lepiej niż Daiwa Exist Branzino Hyper Custom, którą po jednym sezonie sprzedałem, nie robi bród w przeciwieństwie do np. Stelli Millennium, która miała tę przypadłość i chyba nie wytrzymała u mnie nawet sezonu, oraz daje podczas łowienia niesłychaną pewność, której brakuje mi w super nowoczesnych kołowrotkach firm na "D i S", a którą dawały kiedyś kołowrotki ABU i DAM. Nie jest to kołowrotek na pstrąga, ale jadąc na średnio-ciężkie sandaczowanie lub troć, zawsze wybiorę Penna Slammera 260 a nie Stellę czy Exista. Piszę o moim Slammerze, o innych się nie wypowiadam, ale jak widać Stella też Stelli nie równa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi