jerry hzs Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Power Pro wypuszcza nowa plecionke , bedzie miala kolor CZERWONY , po za kolorem jak zwykle bedzie naj... Na pewno przynajmniej na jednym multiku nawine i moze przyniesie rybie szczescie w nastepnym roku . Zasadniczo uzywam dark green . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Ciekawe dlaczego ci Indianie robili te przynety duzych rozmiarow?Moja teoria jest taka, ze krzemiennym toporkiem ciezko by im bylo finezyjniej wyprodukowac...Co do kontroli nad ryba i teoriach, jakoby ryba wracala w lepszej kondycji przy sprzecie bardzo mocnym to tak naprawde teorii jest tyle co wedkarzy i nie ma sensu robic z tego nauki.To jedna (dla mnie) ze skladowych teorii o potrzebie b. mocnego sprzetu - trzeba sprzedawac - produkuje sie wielkie przynety, zeby moc sprzedawac wielki wachlarz sprzetu grubszego (wedki, kolowrotki) - do tego dorabia sie ideologie o potrzebie ekspresowego holu, bo inaczej ryby zrywaja sie z tych lusni, niedostosowanych do ich wielkosci moca.Pamietam, ze ostatni szczupak, ktorego wyjalem ekspresowo, miotal sie w lodce tak, ze rozwalil sobie leb skaczac...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Ciekawe dlaczego ci Indianie robili te przynety duzych rozmiarow?Moja teoria jest taka, ze krzemiennym toporkiem ciezko by im bylo finezyjniej wyprodukowac... Gumo, narzędziami z krzemienia można było robic bardzo małe, i jak na owe czasy, precyzyjne przedmioty. Jeszcze lepsze narzedzia robiono z obsydianu, ktory jest bardzo ostry, że czesto przewyższa stalowe ostrza. Wiem, ze we Francji pewien chirurg używa obsydianowych ostrzy wykonanych technikami z neolitu. pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 http://jerkbait.pl/?p=27 za duzo tu o tym nie ma, ale moze zima cos skrobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Trochę czcza jest dyskusja w tym wątku, ale jeśli koledze @Gumo ryby się w łodzi obijają, to może czas pomyśleć o macie do lądowania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Trochę czcza jest dyskusja w tym wątku...Dlaczego?...coraz ciekawiej jest...narzedzia krzemienne, mata do ladowania dla ryb. Nawet jak czcza to lepiej niz zadna...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 WitamWrócę do kwestii z początku wątku. Chodzi mi o plecionkę PP koloru czerwonego.Jak to jest z tym kolorem; czy jest bardziej niewidoczny niż np zielony czy szary?Czy na łowisku 3-4m czyli dosyć płytkim ma sens używanie tej plecionki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 ja €żywam zarówno czerwonej jak i fluo i jakoś nie zauważyłem abym miał mniej brań niż koledzy z naturalnym czy niewidzilną plecionką. Żyłkę wybieram tylko wtedy gdy woda jest bardzo czysta ( to w Polsce żadkość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 @kericzy to ty chcesz widziec plecionke? jezeli tak, to wez sobie biala albo zolta, bedziesz widzialczy chcesz zeby ryby jej nie widzialy? z tym juz bedzie trudno, powod jest taki, ze wiekszosc drapieznikow atakuje od dolu, a atakujac od dolu widza nawet monofil co do czerwieni, to ma bardzo slaba widocznosc pod woda, od 2 metra czerwien jest juz szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Chodzi mi o widoczność linki moją jak i ryb.Kolor czerwony wydaje mi sie niejako pogodzić te dwie sprawy. Jak mówicie na ok 2m kolor czerwony już jest widoczny jako szary a nad wodą lepiej będę widział czerwony niż szary .I tak biorąc pod uwagę stan czystości Narwi w moim regionie to kolor szybko zmieni swój odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrynszpaN Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 @ jerry hzs Pozwolisz że najpierw wyrażę swoje gratulacje, że wreszcie znalazłeś z Tadkiem wspólny język. Bardzo przyjemnie czyta mi się Twoje relacje ze wspólnych spotkań. Przy okazji pozdrów go ode mnie. Po drugie są już Curado 301, niedługo (już zmuszany przez Mifka) chyba będę mógł skrobnąć kilka słów na ten temat. Pozdrowienia dla forumowiczów po obu stronach wielkiej wody.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Grześ zmuszany???? no wiesz??? przeciez nie przypalalem Cię ogniem (jeszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jerry hzs
Power Pro wypuszcza nowa plecionke , bedzie miala kolor CZERWONY , po za kolorem jak zwykle bedzie naj...
Na pewno przynajmniej na jednym multiku nawine i moze przyniesie rybie szczescie w nastepnym roku . Zasadniczo uzywam dark green .
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi