siewicz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Jako, ze to moj pierwszy post na jerkbait wiec witam Wszytkich serdecznie. Mam pytanie: gdzie można polowic ladne szuczpaki na slasku ? Wiadomo, ze zeby polowic na prawde okazy trzeba odwiedzic mazury, lub kaszuby, ale gdzie wybrac sie w weekend ?W mojej okolicy (Bytom) przychodzi mi do glowy tylko zbiornik Kozlowa Góra (tzw Świerklaniec) i zalew Przeczycko-Siewierski. Z tego co mi jednak wiadomo sa to jednak glownie zbiorniki sandaczowe.Moze jest tutaj ktos z okolicy i ma jakies pomysly na jednodniowe wyprawy ? Z gory dziekuje za odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Siewicz witaj na forum. Jeżeli chodzi o możliwości złowienia szczupaka to w twoich najbliższych okolicach mogę ci polecić Dziećkowice i Paprocany .Łowię tam co prawda tylko kilka razy do roku ale na efekty nie narzekam. Ja większość czasu spędzam na Goczałkowicach ale to już inna bajka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HILO Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 WITAM WSZYSTKICH.Jeszcze Dzierżno małe i duże,Pławniowice, Pogorie,Chechło,Zielona,Słupsko-nowy zbiornik pomiędzy Toszkiem a Pławnowicami na tej samej rzece, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 A jakie ryby są w zbiorniku Słupsko ???Jak tam byłem przejazdem w lipcu tego roku, to woda tak śmierdziała, że nie przyszło by mi na myśl by tam łowić ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HILO Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam.Najprawdopodobniej był to zapach gnijącej trawy-zbiornik świeżo zalany,mocno zarybiany szczupakiem,również jest już ładny okoń,niestety połów dozwolony tylko z brzegu-miejscowi uprawiają wolną amerykanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 @Siewicz, @HILO, witajcie na naszym forum. Zachęcam do wymiany doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam Otóż na Słupsku jest masę szczupaka ostatnio znajomy wyciągnął szczupłego 80cm i jakieś 2 tygodnie temu 74cm, czyli rybka jest. Oprócz tego to wracając wczoraj z nad innej wody wstąpiłem zobaczyć na ten zbiornik i powiem szczerze że ludzie robią tam co chcą. Niestety nie miałem komórki żeby zadzwonić gdzie trzeba Smutne ale mało jest ludzi na śląsku których nie nazwałbym mięsiarzem. @siewicz jeśli chcesz jeszcze złowić jakiegokolwiek szczupłego to polecam bardziej opolszczyznę i zbiorniki : Rozwadza i Obrowiec. Mieszkam 5 km o Dzierżna i nawet nie mam ochoty tam jeździć bo jest tam totalna lipa. Jedynym miejscem gdzie ostatnio łowię systematycznie szczupaki (50-70cm) jest jezioro Małe Pławniowice. pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Smutne ale mało jest ludzi na śląsku których nie nazwałbym mięsiarzem. Uf całe szczęście, że jestem z Zagłębia, a nie ze Śląska lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Smutne ale mało jest ludzi na śląsku których nie nazwałbym mięsiarzem. Niestety, ale musze sie zgodzic. Kiedy wypuszczam zlowiana rybe ludzie patrza na mnie jak na kretyna i zaczynaja sie komentarze typu Kur.. jak nie chciales tej ryby to mogles mi dac! Ja cale dwa dni spedzilem teraz nad Chechlem i wstyd sie przyznac, ale klapa totalna. Zero. Nawet kontaktu z ryba nie mialem. Niby slyszy sie, ze wyciagaja tam ryby, ale ja jakos nie mam szczescia do tego zbiornika. (a szkoda bo samochodem mam 15min drogi). Za tydzien najprawdopodbniej Zielona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Witajcie, włączę się do dyskusji, w kontekście zbiornika Chechło-Nakło, czyli mojego dyżurnego miejsca gdzie jeżdżę zamoczyć jak nie ma czasu na dalsze eskapady. To chimeryczna woda, intensywnie przeławiana zarówno z brzegu jak i z łódek, ale pływają w niej sporo szczupaków, w tym metrówki, których co najmniej kilka jest odławianych w sezonie.Osobiście zachęcam do łowienia z łódki, można je wypożyczyć w tzw. rybaczówce nad zbiornikiem, i eksperymentowania z przynętami Oczywiście można łowić z brzegu, ale jesteśmy wówczas narażeni na spacer pomiędzy namiętnie grillującymi i spożywającymi, środki chemicznie alternatywne, plażowiczami oraz różnej maści "rybakami", którzy na "dzień dobry" odpowiadają bardzo patologicznym spojrzeniem. Żeby było pozytywnie, na Chechle są wędkarze, którzy ogarniają C&R fot. 1, fot. 2 i fot.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Witajcie, włączę się do dyskusji, w kontekście zbiornika Chechło-Nakło, czyli mojego dyżurnego miejsca gdzie jeżdżę zamoczyć jak nie ma czasu na dalsze eskapady. To chimeryczna woda, intensywnie przeławiana zarówno z brzegu jak i z łódek, ale pływają w niej sporo szczupaków, w tym metrówki, których co najmniej kilka jest odławianych w sezonie.Osobiście zachęcam do łowienia z łódki, można je wypożyczyć w tzw. rybaczówce nad zbiornikiem, i eksperymentowania z przynętami Oczywiście można łowić z brzegu, ale jesteśmy wówczas narażeni na spacer pomiędzy namiętnie grillującymi i spożywającymi, środki chemicznie alternatywne, plażowiczami oraz różnej maści "rybakami", którzy na "dzień dobry" odpowiadają bardzo patologicznym spojrzeniem. Żeby było pozytywnie, na Chechle są wędkarze, którzy ogarniają C&R fot. 1, fot. 2 i fot.3Dyskutanci może juz pomarli. W końcu 9 lat minęło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Dyskutanci może juz pomarli. W końcu 9 lat minęło... Dwóch znam osobiście, żyją. Przeszli jedynie do konspiracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Dwóch znam osobiście, żyją. Przeszli jedynie do konspiracji... To chyba jedyny sposób na ochronę miejsc z niedobitkami szczupaków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Haha, racja ... powinno być "witajcie, reanimuję temat" a koledzy może mają ręce pełne roboty przy łowieniu kolejnych okazów esoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi