Skocz do zawartości
  • 0

Yamaha 25km 2T 3 cylindry regulacja gaźników

pursuit

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie ma możliwości podpiąć zegarów w tych silnikach. Tylko na "słuch/czuja"...

Tak na dobrą sprawę to masz dwie regulacje.

Po pierwsze przepustnice muszą się równo zamykać, czyli musisz zsynchronizować je, połączone są jednym cięgnem. Później musisz ustawić wolne obroty, powiedzmy około 700/min. W kolejnym kroku regulujesz skład mieszanki.

Mniej więcej jest to 1,5 obrotu, to taki standard. Ustaw tak na każdym gaźniku, potem możesz lekko korygować do uzyskania jak najbardziej równej pracy silnika.

Zanim zabierzesz się za to, oddaj te gaźniki do czyszczenia w mycie ultradźwiękowej. Sprawdź też membramy w pompie paliwa.

• Like 2

• 0

@Kotwitz, ty jesteś techniczno-mechaniczny, to może na oko ustawisz.

Normalnie synchronizacja gaźników polega na ustawieniu takiego samego podciśnienia w gaźnikach, z czym raczej nie poradzisz sobie bez odpowiedniego sprzętu. Potrzebujesz trzy wakuometry. Oczywiście możesz próbować na oko, ale niekoniecznie wyjdzie ci to właściwie.

• Like 1

• 0

Niestety ale wakuometrów tam nie wepniesz, nie ma gdzie.

Jak miałem Yamaha 50 4t to i owszem ustawiłem z zegarami ( tak jak na filmie ) ale w te silniki 2t po prostu nie ma szans, za gaznikami, jedynym miejscem pod które mógłbyś wpiąć wakuometr jest doprowadzenie oleju z dozownika.

• 0

panowie potrzebuję pomocy albo dobrego speca od gaźników yamahy 6-8km 2t.

trochę rozwinę może

nabyłem pierwszy silnik 6km 2t z 2001roku.po rozwierceniu zwężki wydechu stał się 8 konnym małym wariatem.

w tym roku nabyłem prawie nówkę ten sam silniczek z 2006roku ten sam zabieg i trochę lipa.silnik przybrał na mocy ale faluje na wyższych obrotach jakby co chwila nieregularnie się ujmowało i dodawało lekko gazu,i max obroty to 5800 jakie udało się wycisnąć.doszedłem że gaźniki się różnią tylko czym.

jeden to 6H610VLO2

a drugi  6H801UG14.