gorgjerzy Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 A ja mam takie zboczenie, ze lubię wszystko rozkręcać. Mam do tego oczywiście odpowiedni sprzęcik - różnej wielkości śrubokręciki i nawet takie specjalne szkło powiększające. W ten sposób ostatnio badałem jak działa taty kołowrotek najlepszy. Jak to zwykle mechanikowi bywa ... po jego złożeniu zostało mi kilka części. Skutek uboczny był taki, że kołowrotek działał jakoś tak inaczej ... Tata nie był zadowolony. Za to teraz wiem, co mu kupić na najbliższe imieniny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Nie wiem ile masz lat, ale na miejscu Twojego ojca wlał bym ci w dupę lub strzelił w łepetynę ... oduczył byś się ruszać coś co nie jest Twoje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Najdurniejsza metoda wychowawcza. Dostalem kiedys mocne lanie za podobna ciekawosc. Nie dosc, ze zal mam do dzis, to jeszcze z byc moze przyszlego inzyniera, wyrosl facet z dwoma lewymi rekami, bojacy sie rozkrecania czegokolwiek. Bobie, zmien podejscie! Proponujesz sredniowiecze! Edytowane 8 Września 2018 przez coloumb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Dzieci nie wolno bić po głowie. Jak takiemu się coś we łbie przestawi,to dopiero będą kłopoty. Po dupie ... też dyskusyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Jak widzę po temacie to już za późno na jakiekolwiek dywagacje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 No co Ty Sławku, dawaj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Robert, ja tu dostrzegłem nowego serwisanta. https://m.demotywatory.pl/4859029</p>I oczywiście pozdrawiam nowego forumowicza. Edytowane 8 Września 2018 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Świadomie wsadziłem patyk w mrowisko bo wybaczcie...jaki ma sens zakładanie wątku "jak popsułem tatusiowi najlepszy kołowrotek-ciekawski majsterek"?!. No chyba, że ktoś z zerem, chciał wreszcie zapunktować jakiś post...obojętnie jaki Edytowane 8 Września 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 przeciez to zwykly troll z gimnazjum https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Wprawdzie nie kołowrotek ale budzik rozkręciłem z ciekawości na czynniki pierwsze.W dupę dostałem , a ojciec musiał kupić nowy budzik. Wtedy postanowiłem pokazać ojcu że potrafię być dobrym synem. Plan miałem genialny.Nowy budzik rozłożę na części , ale powoli i zapamiętując poszczególne czynności . A potem złoże z powrotem obydwa budziki . Plan nie wypalił . Ojciec musiał kupić nowy budzik. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Budzikow to sporo porozkrecalem, zadnego nie dalo rady zlozyc spowrotem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 I przy okazji zegarmistrz się znalazł, a nawet dwóch. Ps.z mojej strony brakuje odwagi by się pochwalić co w życiu"naprawiłem". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 I przy okazji zegarmistrz się znalazł, a nawet dwóch. Ps.z mojej strony brakuje odwagi by się pochwalić co w życiu"naprawiłem". Dlatego wolę rozbierać kobiety.Ma to ten plus, że same się później ubierają, a żadna część (garderoby) niewiadomego przeznaczenia nie pozostaje na podłodze 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Dlatego wolę rozbierać kobiety.Ma to ten plus, że same się później ubierają, a żadna część (garderoby) niewiadomego przeznaczenia nie pozostaje na podłodze Czyżbyś Januszu też był zegarmistrzem?Może powiesz jeszcze ,że je NAKRĘCASZ? :blink: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Ja kiedyś na studiach, rozkręciłem tak imprezkę, ze jak się później okazało jedna z koleżanek ... straciła (to nie ja )Tylko nie wiem czy dzięki mnie została naprawiona czy popsuta??? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Dlatego wolę rozbierać kobiety.Ma to ten plus, że same się później ubierają, a żadna część (garderoby) niewiadomego przeznaczenia nie pozostaje na podłodze Wierz mi, że spotkałem również takie, które życzyły sobie, by je ubrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 No to i ja dołącze do zegarmajsterklepków Jak byłem małym chłopcem to pamiętam z opowieści mojej mamy to kupowała mi do zabawy właśnie budziki !!Pytając dlaczego? ano z dwóch powodów .Pierwszy to ,że budzik był tańszy od samochodu na baterie !! Były takie na kablu z puszką ,która miała kierownice i przyciski a do środka wkładało się baterię płaską. - czy ktoś z Was pamięta takie zabawki.A dwa ,że zanim rozkręciłem ten budzik do ostatniej śrubki /sprężynki to mama miała spokojna głowę przynajmniej tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Tak poważnie, to w dzieciństwie rozkręcałem liczniki elektryczne. Ojciec przynosił mi takie uszkodzone z elektrociepłowni Powiśle, gdzie pracował.Staruszkowie mieli wiele spokoju jak byłem zajęty robotą Edytowane 8 Września 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Rózgą dziateczki Duch Święty traktować nakazuje Wbrew pozorom, i mimo obecnego nalotu, kary cielesne nie są takie złe, a wychowawcze są na pewno.Wyobraźmy sobie młodocianego złodziejaszka, ujętego przez nasze dzielne organa ścigania. Jeśli go zapuszkujemy, czy to w więzieniu, czy w domupoprawczym, on raczej zostanie przestępcą, głównie z powodu szkoły, którą w miejscu odosobnienia przejdzie. Doskonałych nauczycieli tamnie brakuje...Taki młody człowiek, który wyrósłby, być może, na wartościowego obywatela, jest stracony dla społeczeństwa.A gdyby pochwyconemu na licu chłopaczkowi zerżnąć dupę, dajmy na to kablem, tak solidnie, długo nie popatrzyłby na cudzą własność, przynajmniejdopóki odczuwałby dyskomfort z siedzeniem na wyżej wspomnianej dupie.Proste i skuteczne, poza przypadkami łotrzyków mających wrodzone predyspozycje do czynienia zła. Columb, naprawdę sądzisz, że średniowiecze było okresem ciemnoty i zabobonu?Komputerów nie mieli ówcześni, fakt, ale w budownictwie przerastali nas o kilka klas. Bez ton stali zbrojeniowej budowano przepiękne budowleprzykryte wspaniałymi sklepieniami - i wszystko to zachowało stabilność do dzisiaj.I do dziś nie znamy nawet 50% składu chemicznego stosowanych wówczas zapraw murarskich, barwników i tym podobnych środków.A sztuka, malarstwo, rzeźba?Temat rzeka, nie ma tutaj miejsca na to, mam jednakowoż nieodparte wrażenie, że telewizja i prasa psuje ludziom mózgi, może z premedytacją... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Tak poważnie, to w dzieciństwie rozkręcałem liczniki elektryczne. Ojciec przynosił mi takie uszkodzone z elektrociepłowni Powiśle, gdzie pracował.Staruszkowie mieli wiele spokoju jak byłem zajęty robotą Robert , coś kojarzę ... Czy te liczniki miały taki białe jakby kółko co jak nim się kręciło to cyferki przeskakiwały ?Jeśli tak to my te liczniki do rowerów montowali i jazda była kto więcej nakręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Tak poważnie, to w dzieciństwie rozkręcałem liczniki elektryczne. Ojciec przynosił mi takie uszkodzone z elektrociepłowni Powiśle, gdzie pracował.Staruszkowie mieli wiele spokoju jak byłem zajęty robotą Mam kolegę mechanika samochodowego . Kiedyś wspominał z rozrzewnieniem czasy kiedy jego syn miał naście lat.Jak musiał rozkręcić jakiś podzespół samochodowy w celu naprawy i w żaden sposób nie dawał rady . To szedł wieczorem do pokoju syna i niby niechcący zostawiał tą część samochodową i potrzebne do jej rozkręcenia śrubokręty i klucze.Twierdził że nad ranem zawsze znajdywał wszystko rozkręcone do imentu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Robert , coś kojarzę ... Czy te liczniki miały taki białe jakby kółko co jak nim się kręciło to cyferki przeskakiwały ?Jeśli tak to my te liczniki do rowerów montowali i jazda była kto więcej nakręci. Jak widać inżynierów nie brakuje..., a może nawet Michał Kwiatkowski, lub inny Szurkowski tak zaczynał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Ja miałem przygodę z maszynami do szycia, potrafiłem wyregulować maszynę zależnie od grubości materiału więc przyszedł czas na szycie.W roku 1965 po powrocie z obozu wędrownego po Kotlinie Kłodzkiej, moja kochana rodzicielka postanowiła wyposażyć mnie w portki do szkoły.Niestety spodnie nie spełniały moich oczekiwań./ nie będziesz chodził jak bikiniarz, masz wyglądać jak uczeń/ koniec dyskusji.Postanowiłem spróbować swoich krawieckich uzdolnień. Rano mama w pracy a ja do roboty, na strychu znalazłem identyczne spodnie, nożyczki w ruch,kliniki wycięte i na maszynę. BINGO. Jest super.Po14 mama wraca z pracy, co to za portkino te które mi wczoraj kupiłaś,ty zemnie gówniarzu idiotkę robisz, w życiu bym takich portek nie kupiła.Po dokładnym obejrzeniu; kto ci to wszyłsamjak to samnormalnie sam, wyciełem kliny ze starych spodni i wszyłem,pokazałem resztki co niestety nie przekonało mojej mamy.Zdawało mi się że mimo grożnej miny była trochę dumna z 15letniego syneczka, a napewno bardzo rozbawiona.pozdrawiam byniekPS;zapomniałem dodać że portki miały nogawe 32 cent. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgjerzy Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 A mi się mimo wszystko wydaje, że nawet jak popełnię jakiś "błąd" przy "naprawie" czegoś w domu, to koniec końców i tak tata jest ze mnie dumny. Dlatego kupił mi właśnie taki https://diolut.pl/ fajny zestaw śrubokrętów, kluczy i nie tylko. To nie tylko uczy poznawać, cierpliwości i rodzice mają święty spokój. Myślę, że ma to znacznie więcej zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi