Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa podłodziowa - oświetlenie

niko333

Pytanie

Witam, robię sobie przyczepę podłodziową i poszukuję sprawdzonego rozwiązania oświetlenia, tak żeby wyeliminować wysuwaną belkę. Widziałem rozwiązanie z uchylnymi światłami, pewnie są również inne ciekawe rozwiązania. Dlatego też prosiłbym Kolegów, którzy posiadają takie przyczepki o ewentualne przesłanie zdjęć tak aby w miarę dokładnie było widać system mocowania i blokowania, lub też o wskazówki w jakich firmowych przyczepkach są takie ciekawe rozwiązania.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzień dobry.

Jak fachowo nazywają się zaznaczone lampy? Zdjęcie z neta ale przyczepkę mam taką samą.

Potrzebuję podmienić po obu stronach i nie chcę zamawiać w cimno.

Może macie jakiś fajny zestaw do polecania?

Dzięki!

post-68582-0-33348000-1750064447_thumb.png

Edytowane przez MatB

• 0

W lekkich przyczepach nie musi być wstecznego. To jak pytanie z typu: czy jeżeli noszę przy sobie narzędzie wykorzystywane do gwałtu, to o próbę takiego mogę być oskarżony?

ROZPORZĄDZENIE

MINISTRA INFRASTRUKTURY1)

z dnia 31 grudnia 2002 r.

w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia

(Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.)

Na podstawie art. 66 ust. 5 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 98, poz. 602, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

Rozdział 3

Światła

13) przeciwmgłowe tylne - pojazd samochodowy, z wyjątkiem motocykla, i przyczepa;

14) cofania - pojazd samochodowy, z wyjątkiem motocykla;

15) obrysowe przednie i tylne - pojazd samochodowy i przyczepa, których szerokość przekracza 2,1 m; nie stosuje się do podwozia samochodu ciężarowego z kabiną w zakresie świateł obrysowych tylnych;

pkt 12-15 nie stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1986 r. oraz pojazdu Sił Zbrojnych;

Dzień dobry.

Jak fachowo nazywają się zaznaczone lampy? Zdjęcie z neta ale przyczepkę mam taką samą.

Potrzebuję podmienić po obu stronach i nie chcę zamawiać w cimno.

Może macie jakiś fajny zestaw do polecania?

Dzięki!

attachicon.gif lampy.png

https://centrumrolnictwa.pl/p/lampa-obrysowa-przednia-biala-niska/?gad_source=1&gad_campaignid=17418997909&gbraid=0AAAAAB158DtDUGM1P2ao7o6qvrDLr7GVz&gclid=CjwKCAjwx8nCBhAwEiwA_z__0w--gzSkyCN8QoqXbMR8mtK_FyIF-pE7hEtHrfH9HVMZe1OuF3hCrBoCgsUQAvD_BwE

• Like 1

• 0
  • 0

Witam.

Wyrzuciłem belkę oświetleniową z  przyzepy i chce zamontować lampy Fristom LED FT 230. Co do trójkątów to sobie jakieś przyczepie na błotnikach bo podobno są wymagane. Pytanie o obrysówki. W orginale miałem ale na belce z lampami. Czy musze zakładać?? Jakie pocecacie oświetlenie tablicy rejestracyjnej bo będzie ona pod lewą lampą a w tych lampach jest oświetlenie z boku więc będe musiał dołożyć.