hasior Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Strzeliłbym ?źe to ta blaszka o kształcie p?łłksię?źyca kt?łra jeździ po wormshafcie trafiłeś w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 No do kołeczka z p?łłsię?źcem to jakś dobra oliwka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 To to z rogami co jeździ po wałku z okopami. Moze lepiej drinkiem smar + oliwka go potraktować? Czuję ?źe to mo?źe być to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 no i mo?źna doło?źyć ło?źysko 2X5X2,5 na upartego a listek to ten element 1 od prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 No ale to ło?źysko cud?łw nie zdziała ale dać mo?źna, nie musi być wtedy dobrze posmarowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 To opcja dla zbieraczy ło?źysk pomyśleć ,?źe taka stella ma 13 razy więcej ło?źysk ni?ź cardinal ja sobie dodałem a co <_< Myślałem o doło?źeniu r?ł?źańca z ło?źysk na kabłąk z 70 sztuk by weszło,ale to chyba ju?ź za du?źo smarowania by było <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 ...............Myślałem o doło?źeniu r?ł?źańca z ło?źysk na kabłąk z 70 sztuk by weszło,ale to chyba ju?ź za du?źo smarowania by było <_< Dzwięk przy zbijaniu z korby - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A gdzie do tych Stelek mo?źna kupić cieniutkie podkładki na przekładnię o średnicy wew. 7 mm i grubościach 0,10 0,15 0,20 0,25 i 0,30 mm ?I czy do innych młynk?łw Shimano te?ź jest taka średnica wewnętrzna?Rozejrzę się trochę w bran?źy motoryzacyjnej, mo?źe coś się dobierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 podkładek pod przekłądnie to ja mam od cholery, ale jakiej sa grubosci to nie wiem...Shimano sprzedaje pakiet 3 podkłądek o r?łznej gubości jako jeden zestaw. Mam to po 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 To dobrze. Zam?łwię trochę. Tylko powiedz mi proszę czy jest jakaś lista młynk?łw do jakich pasują? A mo?źe do wszystkich o wielkości od 2000 do 6000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 pasuja do wszystkich od małych po du?źe. Jedynie karpiowe modele maja większa podkłądkę, ale takie tez mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 No to good. Wyślij jak mo?źesz dane do wpłaty za 2 paczki + drobne na PP. A przy okazji wie mo?źe ktośjaki numer/rozmiar ma ten imbus mocujący ło?źysko szpulki?Wiem, ?źe mo?źna gwoździem ale wolę coś lepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 mo?źe http://allegro.pl/klucze-imbusowe-0-7-3-mm-miniaturowe-i2068 651726.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 numer tego imbusa to 0.9mm , kupisz komplet kilku malutkich imbus?łw na allegro za kilka złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Dzięki, Panowie. To juz będzie komplecik narzędzi do Stellek.Torxika do pokrętła korbki ju?ź mam a w środku standardowy sprzęt jak do innych kołowrotk?łw wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Te?ź kiedyś szukałem tego imbusa 0,9mm do nieszczęsnej śrubki w podparciu szpuli,w sklepach i marketach jednak poszukiwania szły na marne. Zam?łwiłem sobie taki zestaw: http://allegro.pl/profesjonalne-wkretaki-precyzyjne-30el-e-m ark-i2120359391.html Końc?łwki są dobrej jakości,aczkolwiek ten uchwyt m?łgłby być troszkę większy i z jakiejś gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobry zestaw ale stelki 2500FD rym nie rozkręcisz bo jest taki otw?łr ze śrubką na ściągnięcie tylnego panela i musi być cienki krzy?źowy bo te bity będą za grube . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 M?łj zestawik to JDM 4000 1998, JDM 3000 1995 i 4000 1995 tak więc tego instrumentu do 2500 FD nie potrzebuję. Na razie basta ze Stelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobry zestaw ale stelki 2500FD rym nie rozkręcisz bo jest taki otw?łr ze śrubką na ściągnięcie tylnego panela i musi być cienki krzy?źowy bo te bity będą za grube . Tak jest Do tego zadania mam specjalny cieniutki klasyczny wkrętaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 M?łw jaki szeroki krzy?źak musi być bo się dobrać do 2500 nie mogłem, 4000 zrobiona ale do 2500 się nie dobrałem tylko na pinion smaru nało?źyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ja mam tylko 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 A to ten ma niezły otw?łr. http://allegro.pl/wkretaki-precyzyjne-toolcraft-9-szt-srubok rety-i2111517259.htmlCoś z tego pewnie zakupię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Cały warsztat do rozkręcenia jednego kołowrotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Kołwrotk?łw to ja mam więcej 3X jak tych śrubokręt?łw .Od przybytku głowa nie boli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Wieczorem pierwsze smarowanko, bo w środku suchutko a sezon ju?ź za progiem. Moja koncepcja jest taka: 1. Na okładziny hamulcowe i koło gł?łwne przekładni smar Shimano Drag reel grease2. Oś szpuli - oliwka quantum Hot Sauce3. Wałek posuwu szpulki - ten z tunelami - smar Quantum Hot Sauce rozrzedzony delikatnie oliwką4. Gniazdo p?łłksię?źyca - smar quantuma Teraz , co zrobić z ło?źyskami. Najlepsze byłoby otwarcie, dobre wypłukanie resztek starego smaru i nało?źenie nowego.Teoretycznie ło?źyska sa napełnione smarem do?źywotnio.Płukanie i oliwienie te?ź odpada, bo trzeba by było oliwić regularnie a ja chcę raz nasmarować i mieć na dwa lata spok?łj . Mo?źna te?ź dolać oliwki , ale nie wiem czy to będzie OK, chocia?ź w instrukcjach serwisowych Shimano tak proponują. Dobrze myślę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi