Skocz do zawartości

Właśnie kupiłem Stellę. Tylko co to za model???

godski

Rekomendowane odpowiedzi

To opcja dla zbieraczy ło?źysk :mellow: pomyśleć ,?źe taka stella ma 13 razy więcej ło?źysk ni?ź cardinal :mellow:

ja sobie dodałem a co <_< :mellow:

Myślałem o doło?źeniu r?ł?źańca z ło?źysk na kabłąk z 70 sztuk by weszło,ale to chyba ju?ź za du?źo smarowania by było :unsure: <_< :lol:

A gdzie do tych Stelek mo?źna kupić cieniutkie podkładki na przekładnię o średnicy wew. 7 mm i grubościach 0,10 0,15 0,20 0,25 i 0,30 mm ?

I czy do innych młynk?łw Shimano te?ź jest taka średnica wewnętrzna?

Rozejrzę się trochę w bran?źy motoryzacyjnej, mo?źe coś się dobierze.

Te?ź kiedyś szukałem tego imbusa 0,9mm do nieszczęsnej śrubki w podparciu szpuli,w sklepach i marketach jednak poszukiwania szły na marne.

Zam?łwiłem sobie taki zestaw:

http://allegro.pl/profesjonalne-wkretaki-precyzyjne-30el-e-m ark-i2120359391.html

Końc?łwki są dobrej jakości,aczkolwiek ten uchwyt m?łgłby być troszkę większy i z jakiejś gumy.

Wieczorem pierwsze smarowanko, bo w środku suchutko a sezon ju?ź za progiem.

Moja koncepcja jest taka:

1. Na okładziny hamulcowe i koło gł?łwne przekładni smar Shimano Drag reel grease

2. Oś szpuli - oliwka quantum Hot Sauce

3. Wałek posuwu szpulki - ten z tunelami - smar Quantum Hot Sauce rozrzedzony delikatnie oliwką

4. Gniazdo p?łłksię?źyca - smar quantuma

Teraz , co zrobić z ło?źyskami. Najlepsze byłoby otwarcie, dobre wypłukanie resztek starego smaru i nało?źenie nowego.

Teoretycznie ło?źyska sa napełnione smarem do?źywotnio.

Płukanie i oliwienie te?ź odpada, bo trzeba by było oliwić regularnie a ja chcę raz nasmarować i mieć na dwa lata spok?łj .

Mo?źna te?ź dolać oliwki , ale nie wiem czy to będzie OK, chocia?ź w instrukcjach serwisowych Shimano tak proponują.

Dobrze myślę???